לפני כמה שבועות הכנסנו את פייבר (FIVERR, סימול: FVRR) לתיק הפרימיום כאחת החברות בה אנו משקיעים. תיק הפרימיום כולל חברות בהן אנו משקיעים וכן מאמרים המנתחים מדוע אנחנו משקיעים בחברות אלו, הסיכונים להשקעה, איכות ההנהלות ומה חלקה של כל חברה בתיק ההשקעות (ראו הסבר על שירות הפרימיום כאן). אנחנו משקיעים לטווח ארוך בחברות טכנולוגיות שעשויות לעלות בשנים הקרובות פי 5, פי 10 ואף פי 50. תיק הפרימיום השיג תשואה של 169.68% מתחילת השנה ושל 72.55% לשנה בממוצע ב 3 השנים האחרונות. כל מי שעוקב אחרי תיק הפרימיום בהשקעותיו השיג תשואה דומה. שירות זה עולה 80 ש"ח לחודש.
אז למה פייבר?
אופן העבודה השתנה מהותית בשנים האחרונות וממשיך להשתנות במהירות בחסות הקורונה. הימים שבהם היינו יכולים לצפות לסיום הקריירה באותה חברה בה התחלנו, עברו. יותר ויותר אנשים מחליפים עבודות בתדירות גבוהה, או שמעולם לא היתה להם עבודה מסורתית כמו שהיתה להוריהם וסביהם. כיום, רוב האנשים עובדים לפחות כמה ימים מהבית.
פָיְיבֶר היא זירת מסחר גלובלית מקוונת, המתווכת בין שירותים שונים הניתנים החל מ-5 דולרים (ומכאן שמה) לבין צרכני שירות או מוצר דיגיטלי. האתר, אשר החל לפעול בשנת 2010 כזירת מסחר לשירותים קריאטיבים ודיגיטליים, הינו כיום הקהילה הגלובאלית הגדולה בעולם. הקהילה מונה עשרות מיליוני פרילנסארים אשר מספקים בלחיצת כפתור בודדת שירותים ברמה גבוהה ללמעלה מ 100 קטגוריות שונות, כגון: עיצוב גרפי, קופירייטינג, קריינות, מוסיקה, עריכת וידאו, תיכנות ועוד.
מאז הקמתה, פייבר ביססה את מעמדה כמובילת דרך בשוק, כפלטפורמה המובילה בעולם המאפשרת ליזמים, פרילנסרים ועסקים להתחיל, לעשות, לגדול, ולהצליח בתחומם.
למשל, אם אני צריך ווידאו קצר כסרט תדמית לחברה שלי, אוכל לחפש מומחים לסירטונים כאלו בפייבר מכל העולם ולשלוח להם חומרים ודרישות בסיסיות. הם יתמחרו את עבודתם ואם מתאים יבצעו את העבודה. לאחר צפיה בסירטון אבקש תיקונים או אאשר את הסירטון. עם אישורי, התשלום יעבור לספק הסירטון ע"י פייבר.
הפלטפורמה של פייבר מופעלת על ידי חברת פייבר אינטרנשיונל בע"מ, שמרכזה בתל אביב. החברה נוסדה על ידי מיכה קאופמן ושי וינינגר ב-2009 במטרה לספק לאנשים פלטפורמה באמצעותה ניתן לקנות ולמכור מגוון שירותים בקנה מידה קטן, המוצעים בדרך כלל על ידי קבלני חוץ עצמאיים (פרילנסרים). לקוחות הזקוקים לשירותים אלו יכולים להשתמש בפונקציות "חיפוש" או "הפתיעו אותי" על מנת לאתר ולהזמין שירותים ישירות דרך האתר. פייבר פועלת בלמעלה מ-200 מדינות וצוברת הכנסות על ידי גביית 20% עמלה מכל מכירה שנעשית באמצעות הפלטפורמה שלה. בתמורה, השירות באתר מספק למשתמשים מקום מפגש, יכולת לתקשר, אמצעים למשלוח וקבלת קבצים, ופלטפורמה לביצוע וקבלת תשלום. כמו כן, האתר מספק תמיכה בסכסוכי מוכר-קונה.
בריאיון ליאהו, ציין קאופמן כי "החזון הגדול של פייבר הוא ליצור זירת מסחר שבה אנשים יכולים לייצר עסקים מהתחביבים שלהם. בדומה למהפכה ש-eBay יצרה בתחום המוצרים". פייבר נוצרה עבור עובדים בתעשיית המדיה והטכנולוגיה כדי להשיג כמה דולרים מהירים, ללא "חיכוך", על ידי הצעת שירותים דיגיטליים בסיסיים במחיר כה נמוך שלא יגרום להיסוס של המוכר או הקונה. 5 דולר. כעת הם גדלו, מכסים מאות קטגוריות שונות ועובדים יכולים להרוויח הרבה יותר מ -5 דולר בפלטפורמה.
האתר, שהושק בפברואר 2010, כולל למעלה מ 2 מיליון שירותים שונים (הכינוי לכל שירות המוצע באתר הוא גיג - gig). מאז תחילת 2013, פייבר מדורגת בין 100 האתרים הפופולריים ביותר בארצות הברית ובראש 150 האתרים המובילים בעולם. ביוני 2019 החלו ניירות הערך של החברה להיסחר בבורסת נאסד"ק.
ההזדמנות הגדולה
כלכלת מיקור החוץ (הפרילנסרים או outsourcing) ברשת מתפתחת במהירות וגודלה עצום. מעסיקים מעדיפים להביא פרילנסר לעבודה חד פעמית מכיוון שכך הם לא צריכים לעבור דרך כל הניירת והטרחה הכרוכים בהעסקת עובד במשרה מלאה. יתר על כן, לחברות רבות אין מספיק עבודה בתחום נתון כדי להצדיק העסקת עובד במשרה מלאה או אפילו במשרה חלקית.
פייבר מעריכה כי השוק העומד לפניה בארה"ב מסתכם בכמאה מיליארד דולר בשנה וגדל, וזה רק בקטגוריות שהיא מציעה היום. אם נוסיף ביקוש רב לעבודות מיקור חוץ ברמה הבינלאומית, הרי שגודל ההזדמנות הפוטנציאלית בשוק העומדת מול פייבר, גדל באופן אקספוננציאלי.
למה אנחנו מתלהבים מפייבר
למרות שכלכלת קבלני החוץ ברשת כבר כאן, היא למעשה רק בתחילת דרכה. עובדים מכירים ביתרונות של עבודה דרך הרשת על פני עבודה משרד מסורתית מ 9 עד 5, על אף האתגרים הפוטנצילאם הנובעים מתעסוקה כזו.
שנת 2019 הייתה שנה חזקה במיוחד עבור פייבר, עם הכנסות שעלו ב 42% יחסית ל 2018. לחברה היו 2.4 מיליון צרכני שירותים פעילים של בפלטפורמה בסוף 2019, עלייה של 17% לעומת השנה הקודמת, וההוצאה הממוצעת עלתה ל -170 דולר לקונה.
כל זה היה לפני שמשבר וירוס הקורונה הפך את הכלכלה העולמית השנה. מאז, פייבר מזנקת בכל הפרמטרים. נכון ל 30 ליוני השנה, מספר הקונים הפעילים באתר זינק ל 2.8 מיליון. נוספו 300,000 קונים חדשים בתוך שלושה חודשים בלבד. אותם קונים גם הוציאו יותר והאיצו את צמיחת המכירות של פיבר ב 82%.
המפתח להתרחבותה של פייבר היה עבודתה בשווקים בינלאומיים. בשנת 2020, החברה כבר שילבה תמיכה בשפות כולל ספרדית, צרפתית, גרמנית ופורטוגזית בפלטפורמת הקבלנים שלה. זה איפשר הוספת אתרים באיטלקית ובהולנדית במהלך הרבעון השני. המאמצים האחרונים לקידום המותג בשווקים ספציפיים עם ערך גבוה כמו גרמניה, הביאו לתוספת עצומה בתנועה.
מדוע אנחנו סומכים על המנהיגות של פייבר
המנכ"ל והמייסד מיכה קאופמן היה בעברו מעורב בפיתוח כמה עסקים מהיסוד. יש לו נסיון בחברה כמו וויקס, רוח יזמית וגם ניסיון אישי בעבודה לתקופות קצרות לפני שעבר לעבוד שוב בחברה מסודרת לתקופה ארוכה. יחד עם זאת, קאופמן, היזם והמנכ"ל, נותר מחויב לפייבר כבר עשר שנים, הוא וווינינגר עדיין מחזיקים בבעלות משמעותית של כמעט 12% בחברה. עובדה זו מבטיחה שהאינטרסים הפיננסיים שלהם מיושרים עם האינטרסים של בעלי המניות.
החזון המוקדם של המייסדים סייע לפייבר לבנות יתרון משמעותי לנותני השירותים הראשונים וחלקם משתכרים יפה בפלטפורמה למרות שהם עובדים מארצות כמו הודו או פקיסטן בהם השכר נמוך. מי שעובד בחברת פייבר מעריך גם את המסירות של קופמן לחברה, מה שמעניק לקופמן ציון חזק של 94% למנכ"ל ב- Glassdoor (אתר לדירוג מנכ"לים).
למה עכשיו
עכשיו הגיעה הזדמנות גדולה עבור פייבר להראות כיצד היא יכולה לנצל את המצב ולעזור לעסקים להמשיך לעבוד ואף לגדול. מגיפת הקורונה העמידה עסקים קטנים ובינוניים במצב בו הם לא יכולים להרשות לעצמם להמשיך ללא פלטפורמה כמו פייבר ולאפשר מסחר דיגיטלי. עבור עסקים קמעונאיים שנסגרו בשל הסגר, המסחר דרך האינטרנט היא הדרך היחידה לשרוד - והם זקוקים לעזרה כדי לבצע זאת. יחד עם זאת, מכיוון שעסקים אלה נמצאים במאבק כספי על המשך קיומם, הם אינם יכולים להרשות לעצמם פתרונות יקרים. זה הופך את שרותיהם הנגישים של פרילנסרים בפייבר ללא יסולא בפז, ונראה כי הביקוש הגדל ממלא תפקיד משמעותי בצמיחה לה זכתה ספקית פלטפורמת הפרילנסרים בשנת 2020.
כיום, פייבר גם עושה מאמץ לזהות את המשתמשים בעלי הערך הגבוה ביותר שלה. רוכשים המוציאים 500 דולר ומעלה מדי שנה בפלטפורמה מייצג כעת יותר ממחצית מהכנסות הליבה של פייבר, והגדלת בסיס הקונים בעלי הערך הגבוה הוא בראש סדר העדיפויות של החברה.
לבסוף, פייבר מוסיפה פונקציונליות לפלטפורמה שלה כדי להפוך אותה לאטרקטיבית יותר עבור משתמשים חוזרים. באמצעות חשבונות ה Fiverr Business החדשים, לקוחות יכולים לעקוב אחר הפרילנסרים המובילים, לטפל באישור תקציב הפרוייקט, לעקוב אחר סטטוס הפרוייקט ולקבל כלים מיוחדים למציאת עובדי חוץ עצמאיים המתאימים ביותר לצרכיהם. עם ההשקה הרשמית של Fiverr Business, שתגיע מאוחר יותר החודש, נשמח לעקוב אחר ההשפעה שיש לה על הצמיחה הכללית של פייבר.
סיכונים פוטנציאליים
פיבר צומחת במכירות, אך היא עדיין לא הפכה רווחית באופן עקבי. הרבעון האחרון היה קרוב לזה. החברה הצליחה לייצר רווחים תפעוליים מותאמים לפני מס ברבעון הראשון וברבעון השני, אך לפייבר ייקח זמן להציג ריווחיות לפי כללי ה GAAP (רווח לא מתואם). יחד עם זאת, הרווח התפעולי השולי מחזיק מעמד ואף עולה ברבעונים האחרונים. חלק גדול מההוצאות והקטנת הרווחים נובע, בין היתר, מהשקעה בהתרחבות החברה שאמורה להיות טובה עבור פייבר בטווח הארוך.
ראו בגרף את העליה בהכנסות וברווח השולי ברבעונים האחרונים.
איום גדול יותר נובע ממאמצי הרגולציה בזירת דיני העבודה. חוק חדש בקליפורניה, שנכנס לתוקף בסמוך לתחילת 2020, ערער על יכולותיהם של עובדי קבלן (פרילנסרים) לבצע מספר פרויקטים עבור אותם לקוחות מבלי לסווגם כשכירים למטרות דיני עבודה במדינה. יש שחוששים שמדינות אחרות יחוקקו חוקים דומים המאיימים על המודל העסקי של פייבר. אנו בטוחים שהחברה תמצא דרכים לנווט ולהסתדר עם השינויים בסביבה החוקתית החדשה בהצלחה, אך זה נושא שבעלי המניות עצמם יצטרכו לעקוב אחרי ההתפתחויות בו.
למה פייבר שווה השקעה היום
גם עם הסיכון החוקתי, אנו לא רואים כי צמיחת כלכלת העבודות ברשת תואט בקרוב. פייבר, אחת המובילות בתחום, נמצאת במצב מצוין להפיק את המיטב מהטרנד הנוכחי. המניה כבר גדלה פי ארבע מהנפקתה לפני קצת למעלה משנה, אך אנו חושבים שיש לחברה עוד פוטנציאל עליות ניכר.
לסיכום
ניראה שצמיחת עבודת הקבלן ברשת רק בתחילת דרכה ומגמה זו בהחלט ניראת לטווח הארוך. פייבר מציעה את השירותים האלה בצורה פשוטה ומהירה וניראה שבעלי המקצוע אוהבים את הפלטפורמה והתחברו אליה בקלות. הפלטפורמה הזו מאפשרת לאנשים הזקוקים לשירותים אלה להיפגש בצורה פשוטה עם אותם אנשים שיכולים לספק את הסחורה בצורה נגישה מהירה.
התפוצצות הביקוש לשירותים מסוג זה במהלך החודשים האחרונים, הביא את פייבר לצמיחה יוצאת דופן ואנו חושבים שצמיחה זו תימשך ואף תעלה בחודשים ובשנים הבאות.
השקעות מוצלחות לכולם!
Комментарии