במאמר שפורסם בשבוע שעבר ציינו שחברות רבות העמוסות בחובות עלולות להיכנס לקשיים כאשר הבנקים המרכזיים יעלו את הריבית, ושהריבית תעלה עם עלית המחירים והעליה באינפלציה. אך, למרות הדפסות הכסף של של הבנקים המרכזיים באירופה ובארה"ב, כרגע אין אינפלציה גבוהה, כך שאינני רואה סימנים להאטה בטווח הקרוב. לפי ספרי הכלכלה והתאוריות המסורתיות, כאשר מדפיסים כסף לכיסוי חובות וגירעונות, נוצרים לחצים אינפלציוניים והמחירים עולים, אך בפועל זה לא קורה.
הסיבות לכך לעניות דעתי הן טכנולוגיות:
1) הטכנולוגיה מורידה את עלויות הייצור ולכן גם את מחירי המוצרים הסופיים.
2) כשהצרכנים יכולים לקנות כמעט כל מוצר בכל מקום בעולם בהתאם לעלותו, לספקים מקומיים קשה יותר להעלות מחירים.
לסיכום, כל עוד אין התפרצות אינפלציונית, הבנקים המרכזיים ימשיכו לתמוך בכלכלה ובכיסוי הגירעונות ע"י הדפסת כסף ואני לא רואה האטה כלכלית באופק. כמובן שהתהליך לא יוכל להימשך לעד ולחצים אינפלציוניים יתפתחו. לכן, חייבים להיות עם אצבע על הדופק ולזהות תהליך של עליה באינפלציה, שיביא בעקבותיו עליה בריבית וקשיים.
תחת הנחות אלו לפיהן הסביבה נוחה בשלב זה להשקעות ואין זעזועים רציניים באופק (עד הבחירות בארצות הברית בנובמבר לפחות), נעסוק בניתוח שלוש החברות עליהן כבר כתבנו בבלוג זה וכן גם עדכנו בשירות הפרימיום: שופיפיי, טסלה ורוקו, וניתן תחזית לעתידן השנה ובעשור הקרוב.
טסלה
טסלה (NASDAQ: TSLA) תדווח על תוצאות הרבעון הרביעי היום, יום רביעי 29/1/20 , לאחר סיום המסחר בוולסטריט. מחיר המניה כ 566 $ ושווי החברה כ 101 מליארד דולר. כחברת רכב היא בעלת שווי השוק השני בעולם. לפניה רק טויוטה עם שווי שוק של 204 מיליארד ואחריה וולקסווגן , במקום השלישי.
טסלה עברה את שווי 100 מליארד הדולר ורבים משווים את שוויה לפורד ו GM וטוענים שהמחיר המצרפי של שתי החברות האחרונות נמוך משלה. ניתוחים כאלו הופיעו גם בעיתנות הכלכלית.
אני חייב לציין שאלו ניתוחים שיטחיים. בבואנו לבדוק שווי חברה לרכישה (ע"י רכישת מניות אנו למעשה רוכשים חלק בחברה) עלינו להוסיף את חובות החברה לשווי השוק שלה כדי לזהות את עלות החברה האמיתית עבורנו. כי הרי מי שירכוש את פורד, למשל, צריך יהיה להחזיר חובות אלו. אם נבדוק את חברת פורד, לדוגמה, לעומת טסלה ניראה כי שווי חברת פורד הוא כ 35 מליארד דולר + חובות של 154 מליארד(!) ומכאן שאנו רואים מולנו חברה בשווי 189 מליארד דולר.
טסלה לעומת זאת שוויה כ 101 מליארד דולר ואילו חובותיה כ 14 מיליארד ומכן שהשווי העומד מולנו הוא "רק" 115 מליארד דולר. לפי אותו חשבון שווי GM הוא 155 מליארד דולר. מכאן, שהעלות של כל אחת מחברות הרכב הנ"ל גבוהה הרבה יותר מזו של חברת טסלה עבורנו וזה החישוב שעלינו לעשות כמשקיעים.
בנוסף, קשה להתייחס לטסלה כחברת רכב. היא הרבה יותר מזה. היא חברת תוכנה, חברת חומרה (שמייצרת פרוססורים ורכיבים אחרים לרכב), יצרנית בטריות ואנרגיה.
לגבי הדוחות שיתפרסמו היום לאחר המסחר, כבר עכשיו ברור שטסלה עמדה בצפי המכירות, וכנראה גם בצפי הרווחים שנתנה, ואף עלתה עליהם. לגבי עמידתה בממוצע ציפיות האנליסטים - נצטרך להמתין ולראות אך לפי חישוב כללי גם אותן תעבור. אכזבה יכולה להפיל את מחיר המניה וההפך - תוצאות טובות מהצפי יזניקו את המניה כנראה לשיאים חדשים בטווח הארוך. בטווח הקצר קשה להעריך את התנהגות המניה. טסלה היא אחת החברות המסוקרות והמדווחות ביותר, לכן המידע שקוף ואפשר לעשות הערכות לגבי תוצאות הרבעון אך לא להתנהגות המניה בטווח הקצר.
החברה הגדילה את המכירות של רכביה ל 367,500 רכבים בסך הכל בשנת 2019. זו כמות שיא לרבעון ובתחום הצפי של 360,000 - 400,000 רכבים לשנת 2019, אותו נתנה החברה. מספר הרכבים שנמכרו ברבעון הרביעי היה 112,500 ומספר הרכבים שיוצרו היה כ 105,000, כך ש 7500 רכבים נמכרו מהמלאי ויגדילו את שורת הרווח. למעשה טסלה מכרה את כל מלאי המכוניות שלה, כולל רכבי ההדגמה שהיו בחנויות, כך שללא ספק אין בעיה של ביקוש לרכבי החברה.
דגם טסלה מודל 3 זכה להצלחה גדולה וטסלה מתכננת ל 2020 דגמים חדשים כמו מודל Y, המשאית וחידושים למודל S ו X. להערכתי החברה גם תכריז בקרוב על טכנולוגיית סוללות חדשה ופורצת דרך.
עם זאת, אנו לא רואים את טסלה מייצרת הכנסה אך ורק מתחום הרכב וצופים שנראה עליה משמעותית במכירות גם בתחום הסוללותוייצור חשמל ע"י התקנת גגות ופנלים סולרים.
בקיצור, אנו חושבים שלטסלה יש פוטנציאל להוביל בתחום שיתוף הנסיעות עם הנהיגה האוטונומית בה היא מובילה, להציע פריצת דרך טכנולוגית בתחום הסוללות, בו היא מובילה בפער של כחמש שנים על פני חברות הרכב האחרות ולערער את תחום חומרי הבניין (גגות) עם ייצור גגות מיצריי אנרגיה מתחדשת.
הרבה דברים טובים יקרו בטסלה ב 2020 ואנחנו מציעים להצטרף לנסיעה.
רוקו
רוקו (NASDAQ: ROKU) תפרסם תוצאותיה לרבעון הרביעי ב 13/2/2020. מחיר המניה כרגע 126.38 $ ושווי החברה 15.40 מליארד דולר.
למעשה, לא הרבה השתנה ברוקו מאז שפרסמנו מאמר על רוקו ב 6/12/2019 וגם המחיר לא השתנה הרבה.
החברה נמצאת בראשית דרכה החדשה ובשלב צמיחה רב-שנתי. פלטפורמת הווידיאו הניטרלית שלה, עם הפלאגין HDMI בסך 30 דולר, מאפשרים לה להתבלט בשוק צפוף ולזכות ביותר מהנתח היחסי בשירותי הסטרימינג החדשים (חשבונות פעילים צמחו ב -40% ברבעון האחרון ל -40.1 מיליון). מספר השעות המוזרמות בפלטפורמה של רוקו גדל בשיעור מהיר עוד יותר (74% ברבעון האחרון), מה שאומר שמשתמשים קיימים משתמשים בפלטפורמה לעתים קרובות יותר.
כל אלה חדשות נהדרות עבור המשקיעים מכיוון שרוקו יכולה לייצר רווחים ממאגר המשתמשים הגדל שלה בדרכים רבות. עם תחילת השירות של דיסני+ ואפל TV אנו מאמינים שרוקו נמצאת במקום המושלם להמשיך ולצמוח.
היא פשוט מציעה 40 מליון לקוחות פוטנציאלים לנטפליקס, הולו, דיסני +, אפל TV ואחרים, ולכל שירות סטרימינג חדש ואין סיבה ששירותים אלו לא יצטרפו לפלטפורמה שלה אם הם רוצים להגיע ללקוחות פוטנציאלים אלו. השאלה היא רק האם שירותים אלו ימשיכו להשתמש בפלטפורמה של רוקו לאורך זמן, כדי להגיע למנויים שכבר בחרו ברוקו או יעברו למתחרים קטנים יותר? סביר מאוד שכן.
שופיפיי
שופיפיי (NYSE: SHOP)תפרסם את תוצאותיה לרבעון הרביעי ב 11/2/2020. מחיר המניה 454.88 $ ושווי השוק שלה 52.8 מליארד דולר.
שופיפיי היא מניה עם ביצועים מעולים כמו עלייה של 190% מאז ינואר 2019. חברת החנויות הווירטואליות והמסחר האלקטרוני מגדילה כל רבעון את הכנסותיה בכ 50% ומפתיעה בגדול את הערכותיה של וול סטריט, הן במכירות והן בשורת הרווח. ברבעון האחרון הכנסות החברה גדלו "רק" ב 44%.
עם זאת המניה ממש לא זולה והחברה נסחרת במכפיל של 20 על המכירות שלה, ובמכפיל רווח עתידי של 484. גבוה מאוד לפי כל מדד גם אם מביאים בחשבון את הצמיחה המהירה שלה.
העניין עם שופיפיי הוא שאם משהו היה אומר לכם ש 80% משטח החנויות בעולם המערבי שלו, איזה ערך הייתם נותנים לחברה שלו? זה בערך המצב של שופיפיי והחנויות הווירטואליות ברשת. הם שולטים בתחום וכל חנות חדשה המוקמת ברשת שוקלת את שופיפיי כאופציה ראשונה.
שופיפיי גם הניחה את התשתית ואף התחילה את שלב הצמיחה הבא שלה. הרכישה האחרונה של Handshake מרחיבה את היכולות שלה בעולם המסחר האלקטרוני לעסקים. שופיפי הודיעה גם שהיא מציעה שירות דומה לאמזון של מרכזים לוגיסטים עבור לקוחותיה הקמעונאיים, ובכלל זה מחסנים ומשלוח. זה יקל על לקוחותיה הקטנים והבינוניים להתחרות ישירות עם אמזון ובמקביל לפתח מקורות הכנסה חדשים עבור שופיפיי.
בקיצור, שופיפיי בהחלט שולטת בתחום החנויות הוירטואליות לעסקים ברשת ומהלכים אלה יסייעו לה להמשיך לטפס, אך יש לקחת בחשבון שהמחיר של שופיפיי גבוה מאוד כבר היום ושהיא עדיין אינה ריווחית.
Commentaires