top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תUzi Lumbroso

עדכוניי הרבעון השלישי: סקוור, זום וטסלה+S&P500


מה היום?


1) עידכון על סקוור וזום לאחר פירסום דוחות הרבעון השלישי. האם נחזירם לתיק הפרימיום?

2) עידכון ומעקב אחרי טסלה לפני הכללתה במדד ה S&P500.


לפני הבחירות בארה"ב מכרנו את החברות סקוור וזום והוצאנו אותן מתיק הפרימיום. הסיבות למכירתן פורטו במאמר "עדכונים בתיק הפרימיום לפני הבחירות בארה"ב". סיבות אלו התמקדו בעיקר בהתגברות אי הוודאות הכללית לפני הבחירות והעליה החדה במחיר החברות לגבהים חסרי הגיון.


בינתיים שתי חברות אלו פרסמו את דוחותיהן לרבעון השלישי. בנוסף, הניצחון הברור של ביידן בבחירות בארה"ב, הרגיעו את הרוחות והורידו את הסיכונים לאי שקט פוליטי.


אז בואו ניבחן אם יש הצדקה להחזירן לתיק הפרימיום.


זום (ZOOM)


הסיבות העיקריות להוצאת זום מתיק הפרימיום היו מחירה המוגזם ומתחרים דוגמת מיקרוסופט, פייסבוק וגוגל. זום כבר הגיעה למחיר של 588 $ ולמכפיל מכירות של מעל 100 שנראה לנו מופרז. למרות שזום היא המנצחת הגדולה של מגיפת הקורונה והיא חברה מעולה, החלטנו למוכרה ולהגדיל את מרכיב המזומן לפני הבחירות על חשבונה. בואו נראה את תוצאותיה לרבעון השלישי.


ראו למטה את המכירות, הרווח הגולמי והרווח התפעולי של זום.



הנתונים הבולטים מהדוח:

ההכנסות ברבעון השלישי עמדו על 777.2 מיליון דולר, עלייה של 367% לעומת השנה המקבילה.


גם הרווח הנקי עלה בכ 175% לעומת אותה תקופה בשנה שעברה, אך העליה האטה לעומת הרבעון הקודם.



תוצאות מעולות ללא ספק.


לסיכום

למרות שמכפיל המכירות ירד לסביבות 30% ומכפיל הרווח לכ 280, אלו מכפילים גבוהים יחסית. כמו כן, המתחרים החזקים, כמו מיקרוסופט עם "טימס" (TEAMS) פייסבוק עם ווטסאפ ומסנג'ר, וגוגל עם הנגאווט (Hangouts), נשארו בסביבה. לכן, אנחנו לא נחזיר את זום לתיק הפרימיום אך נמשיך לעקוב אחרי החברה כשהיא מחוץ לתיק הפרימיום.


סקוור (Square)


למרות שסקוור הייתה אמורה להיפגע ממגיפת הקורונה כי הרבה מלקוחותיה הם עסקים קטנים המוכרים מוצרים פיזיים, פגיעה זו איננה ניכרת בתוצאותיה לרבעון השלישי.

ראו מכירותיה, הרווח גולמי והרווח התפעולי של סקוור ברבעון השלישי של 2020 .



עליה במכירות של יותר מ 250% לעומת אותו רבעון ב 2019, ל 3 מיליארד דולר, ועליה של 24% ברווח, ל 36 מיליון דולר. בהחלט תוצאות מפתיעות. גם הרווח התפעולי עלה מ 32 מליון דולר בשנה שעברה ל 49.34 מיליון דולר ברבעון השלישי השנה. זו עליה של כ 50%.

ההסבר לעליה החדה במכירות של סקוור טמון בעליה החדה במסחר בביטקוין דרך אפליקציית המזומנים של סקוור – קשאפ (CashApp).

אפליקציית המזומנים היא אפליקציית פתרונות לתשלומים המתפקדת גם כמתווכת בקניה/מכירה של ביטקוין, וסקוור לוקחת עמלה קטנה על רכישות/מכירות המשתמשים.


שימו לב למכירות הרבעוניות של סקוור לפי מגזרים.




העליה החדה בהכנסות ממסחר בביטקוין (ירוק) בולטת. בפירוט דו"ח הרבעון השלישי של אפליקציית המזומנים של סקוור, קשאפ, מיוחסים לביטקוין 80% מהגידול בהכנסות, עם 2 מיליארד דולר.

דו"ח Q3 של קשאפ של סקוור מראה כי הביטקוין עקף את כל מקורות ההכנסה האחרים. רק כדי להבין את סדרי הגודל, הלקוחות רוכשים מעל 1,100 מיליארד דולר דרך אפליקציית המזומנים של סקוור.


בדו"ח הרבעון הוזכרו גם רכש של 4,709 ביטקוינים בשווי של 50 מיליון דולר שסקוור רכשה כנכסים שיאפשרו לה לספק את הביקוש הגובר של הלקוחות הרוכשים ביטקוין. בעקבות עליית המחירים של הביטקוין ההשקעה הזו, שבוצעה רק בתחילת אוקטובר, כבר מוערכת כעת ב 73,342,722 דולר.


הרכישות של סקוור, בשילוב עם רכישות ביטקוין ע"י מוסדות פיננסים נוספים כמוMicroStrategy וכניסת PayPal לתחום, יכולים להסביר מדוע המטבע הווירטואלי עלה לשיא.


לסיכום

סקוור הציגה תוצאות מפתיעות לטובה, כאשר העליה בביקוש לאפליקציית קשאפ שלה ובמיוחד לביטקוין, מסבירה חלק גדול מהעליה במכירות. הביטקוין הוא חלק מרכזי בפלטפורמה של סקוור ובהכנסותיה, אך רק חלק קטן מרווחיה.

אנשים קונים יותר ויותר ביטקוין מאפליקציית המזומנים של סקוור, המצוידת ביתרות ביטקוין גדולות יחסית, כך שהשקעה בסקוור היא למעשה השקעה חלקית עקיפה בביטקוין.

בשיחה שבה הסביר את הדו"ח הרבעוני חזר מנכ"ל סקוור, ג'ק דורסי, על דבריו בעבר כי החברה מאמינה שהביטקוין יהפוך ל"מטבע של האינטרנט".

לאור כל זאת, אנחנו מחזירים את סקוור לתיק הפרימיום. רכישת המניה במחיר של כ 200 $ תחשב למחיר סביר. רכישה בפחות מ 200$ למניה תחשב לרכישה במחיר טוב.


טסלה


אנחנו ממשיכים לעקוב אחרי המסחר במניות טסלה, אך עדיין לא ראינו פעילות חריגה או מחזורים חריגים במסחר שיצביעו על תחילת רכישות מסיביות של קרנות האינדקס וקרנות הבנצ'מארק לפני הכללת טסלה במדד ה S&P 500. בגלל נפח הרכישות הנידרש, הקניות יעשו כניראה בהדרגה יחסית להערכתי ויתחילו כמה ימים לפני ההכללה במדד.

העליות של כ 50% במחיר המניה שהחלו אחרי ההודעה על הכנסת טסלה למדד, מוסברות אולי ברכישות של משקיעים פרטיים מתוחכמים וזריזים, רכישות חלקיות של קרנות הבנצ'מארק וקניות של ספקולנטים.

כמו שכתבנו במאמר קודם, עיקר הפעילות צפויה להתרחש בין ה 11 – 18 לדצמבר, או נכון יותר סביב ה 18 לדצמבר, תאריך המסחר האחרון לפני הכללת טסלה במדד, ב 21 לדצמבר. לכן, ההערכה היא שמסוף שבוע זה עד סוף השבוע הבא תהיה פעילות ערה מאוד במניות החברה.

עוד תרחיש, לו אנחנו נותנים סבירות נמוכה יותר, הוא שרוב המניות כבר נרכשו ע"י הקרנות בלי ליצור מחזורים חריגים במסחר, או שהרבה מהמניות יירכשו לאחר ה 18 לדצמבר, כלומר, מה 21 לדצמבר ועד סוף החודש. למרות הסבירות הנמוכה, כל מי שרכש אופציות או שוקל לרכוש אופציות על מניות החברה, צריך לקחת גם אפשרות זו בחשבון.

כאמור, הסבירות לכך נמוכה יותר כי קרנות האינדקס חייבות שביצועיהן יהיו דומים לביצועי מדד ה S&P ולכן ירכשו כמה שיותר קרוב לתאריך ההכללה במדד. ביצועי מנהלי הקרנות נמדדים לפי גודל הסטייה מביצועי המדד, וסטייה גדולה מדיי יכולה לגרור תביעות משפטיות נגדן ע"י משקיעי הקרנות.


צריך גם לזכור שדינמיקה של עליות במחיר המניה תגרום לקרנות הבנצ'מארק להקדים קניות ולשורטיסטים (טסלה עדיין החברה עם יתרת השורט הגדולה ביותר) לסגור את פוזיציית השורט שלהן ע"י קניית מניות.


לסיכום

מסוף שבוע זה, ובעיקר בשבוע הבא, עשויה להתנהל פעילות ערה במניות חברת טסלה לפני הכללתה במדד ה S&P500. נראה לנו כרגע שהקרנות עדיין לא החלו ברכישות העיקריות שעליהן לבצע. אם זה אכן המצב, הביקוש למניות החברה עשוי להיות גדול מאוד בתוך זמן קצר, מה שעשוי להזניק את מניות החברה למחירים שמעל 700 דולר למניה ואף יותר.

תיקון במחיר המניה, או תנודות חדות לאחר מכן, גם הם אפשריים.

נעקוב בעינין.

שימו לב שבמאמר זה אנחנו משתפים אתכם בתחזיותינו, דעותינו ושיקולינו, אך אין זה יעוץ או הכוונה כיצד לפעול ו/או לנהל את השקעותיכם. על כל אחד ואחת לבצע את בדיקותיו/ה ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו/ה.

השקעות מוצלחות לכולם!

236 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page