משקיעים רבים בוחרים את השקעותיהם לפי שמועות או שמחליטים להשקיע עם ה"עדר": קוראים ברשתות או בקבוצות דיון שמניה היא "להיט" ומשקיעים בה. דוגמה למניות כאלו הן "ניקולה", בה אין כלום למעשה – לא טכנולוגיה או מפעלים. או "הרץ", הנמצאת בפשיטת רגל ומנייתה עלתה תוך ימים בכמה מאות אחוזים כשהודיעה שהיא יוצאת להנפקה משנית.
בטווח הקצר, השקעה עם העדר יכול לעבוד לעיתים בגלל ביקוש גדול שנוצר עם ההייפ, אך בטווח הארוך זה מסוכן ולא יחזיק מים. זה קרוב יותר להימור ולא ישתלם לאורך זמן. יותר מזה, בהשקעות מסוג זה קשה לייצר תשואה של פי 10.
כדי לא להשקיע לפי טרנדים עם העדר, עלינו לחקור ולהכיר היטב את החברות בהן אנו משקיעים. אחד העקרונות החשובים ביותר של המשקיע הידוע וורן באפט, בעזרתם צבר הון רב, הוא להשקיע רק בתחומים המוכרים לך, שם אתה מרגיש נוח ובטוח. Stay in Your Circle of Competence. הנה באפט מסביר עקרון זה:
באפט השקיע כך לפי עקרונותיו במשך שנים וצבר הון גדול. הוא הרגיש נוח בתחום הביטוח, בתחום הבנקים, הרכבות, קוקה קולה ועוד. אלו חברות גדולות ובעלות היסטוריה, שמייצרות הכנסות ורווחים הניתנים לבדיקה ויש להם יתרון ברור בתחומן. ז"א, חברות שקשה להתחרות בהן. באפט תמיד אמר שהוא אינו מבין בטכנולוגיה ולכן אינו משקיע בתחום זה.
כאשר ההתפתחות הטכנולוגית התחילה להאיץ בשנות ה 80 וה 90 עם חברות כמו אפל ומיקרוסופט, באפט איחר להבין זאת, לא ניסה להרחיב את תחום הביטחון שלו לתחומים חדשים, כמו התחום הטכנולוגי, והמשיך להשקיע בתחומים המסורתיים שצמיחתם האטה. עד לפני קצת יותר מ 10 שנים הוא כמעט לא השקיע בתחום הטכנולוגי. רק בשנים האחרונות, בהשפעת שותפים צעירים יותר בברקשייר האטוויי, החל לרכוש חברות טכנולוגיות גדולות כמו אפל ואמזון. היום, אפל מהווה את השקעתו הגדולה ביותר בפער גדול בעיקר בגלל עליית מחיר מנית אפל מאז שרכש את מניותיה (עלייתה נמשכת מתחילת שנות ה 2000).
אחרי הרבעון השלישי של 2020, 47.78% מתיק ההשקעות של ברקשייר המנוהלת ע"י וורן באפט, היה מושקע במניית אפל. כך עולה מדוח שינויי האחזקות שמסרה ברקשייר לרשויות בארה"ב (SEC) לגבי הרבעון השלישי של 2020. שווי אחזקותיו של באפט באפל עלה למרות צמצום בהיקפן, וזאת בשל עלייה בשיעור דו ספרתי בערכה של אפל גם ברבעון השלישי.
המניה השנייה בגודלה בתיק של ברקשייר, בפער ניכר אחרי אפל, היא בנק אוף אמריקה עם שיעור של 10.63% "בלבד", אחריה ברשימה מוחזקות מניותיהן של קוקה קולה (8.63%), אמריקן אקספרס (6.64%) ומודי'ס (3.12%).
בחירת חברות הצמיחה המהירה
אנחנו עומדים להשיק שירות חדש, חברות הצמיחה המהירה. לשירות זה אנו אמורים לבחור את החברות הטכנולוגיות שיצמחו באופן המהיר ביותר מבין החברות הטכנולוגיות. החברות אמורות להיות לא גדולות יחסית, כדי שפוטנציאל הצמיחה שלהן יהיה מקסימאלי. בדרך כלל נבחר חברות בעלות שווי שוק של כמה מאות מיליוני דולרים עד לכמה עשרות מיליארדי דולרים.
בנוסף נרצה להשקיע בחברות הנמצאות בסקטורים שמתחילים את צמיחתם התלולה כמו בינה מלאכותית והנדסה גנטית או סקטורים שכבר נמצאים בצמיחה מואצת כמו טכנולוגיית הענן ותוכנה כשירות (SAAS). חלק מחברות אלו הן בהחלט בתחום הידע והנוחות שלנו. אך תחומים אחרים, בהם יש פריצות דרך משמעותיות לאחרונה כמו המחקר הגנטי, עלינו לחקור ולהשקיע זמן רב כדי למצוא את החברות שיככבו בשנים הבאות.
מומחים רבים מסכימים שהתחום הטכנולוגי החדש-ישן של ההנדסה הגנטית, ובמיוחד התחום של חקר הרצף הגנטי והעריכה הגנטית (Gene Editing), יפגין צמיחה חזקה מאוד בשנים הבאות וישנה את חיינו. תרופות, טכניקות ריפוי וחיסונים למחלות יפותחו בעזרת טכנולוגיות אלו. כבר היום ההתפתחות הטכנולוגית בתחום זה היא עצומה ומאיצה במהירות. השילוב של טכנולוגיות כבינה מלאכותית במחקר הגנטי, יקצר בעשרות ומאות שנים את ההתפתחויות בתחומי הגנטיקה.
אחת המשקיעות המוערכות ביותר היום היא המנהלת של חברת קרנות הסל ארק אינווסט, קתי ווד. הנה דעתה על תחום זה והפוטנציאל שלו לשנים הבאות:
תחום זה אינו בתחום הביטחון והידע שלנו ולכן יש צורך להשקיע זמן רב בקריאה ומחקר בנושא כדי להרחיב את מעגל הנוחות שלנו גם לתחום זה שיהווה סקטור חשוב בחברות הצמיחה המהירה. לכן, לכל המנויים ששואלים מתי נפרסם את השירות, אנא התאזרו בסבלנות עד פרסום השירות החדש בקרוב.
לסיכום
העולם משתנה במהירות במיוחד בתחום הטכנולוגי. ההתפתחות והשינויים אף יאיצו ואם לא נלמד תחומים חדשים ונשתנה גם אנחנו, נישאר מאחור כמו שקרה לוורן באפט. ווארן באפט לא הרחיב את תחומי הנוחות שלו בתחום ההשקעות לתחום הטכנולוגי, איחר להיכנס לתחום זה ובשנים האחרונות התשואות של ברקשייר נמוכות יחסית ואינן מכות אף את מדד ה S&P.
כדי להבין כמה הפספוס של באפט גדול מספיק לבדוק את 10 החברות הגדולות בעולם כדי לראות שכולן טכנולוגיות דבר שכלל לא היה קיים לפני 20 שנה.
אנחנו מנסים להרחיב את תחום הידע שלנו לתחומים כמו הנדסה גנטית כדי להבין מספיק בתחום כך שנוכל לבחור ולהשקיע בחברות המנצחות ובכוכבות המחר בתחום.
השקעות מוצלחות לכולם!
תוכלו לקרוא כאן גם על שירות תיק הפרימיום או להירשם לבלוג בחינם או לעשות מנוי לתיק הפרימיום.
אלו ביצועי תיק הפרימיום עד היום:
שנת 2020: 304.59%, 2019: 80.96%, ממוצע 3 שנים: 81.83%, ממוצע 5 שנים: 52.58%. (נכון ליום רביעי, 30/12/2020)
שימו לב שבמאמר זה אנחנו משתפים אתכם בתחזיותינו, דעותינו ושיקולינו, אך אין זה יעוץ או הכוונה כיצד לפעול ו/או לנהל את השקעותיכם. על כל אחד ואחת לבצע את בדיקותיו/ה ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו/ה.
אם אתם חושבים שמאמר זה או שירות הפרימיום עשוי לעניין אחרים, אנא שתפו. תודה!
Comments