מה יקרה ב 2020?
מדד נסדאק, הכולל בתוכו את רוב מניות הטכנולוגיה, עלה ב 2019 ב 34.8%. האם הטיפוס יימשך או אף יגבר? למרות שהנבואה ניתנה לשוטים, כמשקיעים עלינו לבצע הערכות למגמות העתידיות בכלכלה העולמית ולהעריך מה יהיו ההתפתחויות הטכנולוגיות ומה יקרה עם החברות הטכנולוגיות בהן אנו משקיעים.
להערכתי, ההתפתחות הטכנולוגית, ששברה שיאים ב 2019, תאיץ ב 2020. יתכנו מימושים ותיקונים בשוק המניות, אך החברות הטכנולוגיות המובילות ימשיכו לגדול בקצב מואץ. ענפים מסורתיים שלא יאמצו את הטכנולוגיות החדשות וישתנו בהתאם יתכווצו או אף יעלמו.
החברות הטכנולוגיות הגדולות כמו אפל, מיקרוסופט, גוגל, אמזון ועוד, ימשיכו לגדול בקצב מואץ ומכיוון שהן החברות הגדולות בעולם היום, הן ימשכו אחריהן את הכלכלה ואת המדדים השונים כמו הנסדאק וה S&P500.
אפל
אפל (NASDAQ: AAPL) היא החברה הציבורית הגדולה בעולם במונחי שווי שוק בימים אלו. לכן, מעניין לראות מה קורה בחברה זו כמובילת שוק. היא איננה נכללת במניות שירות הפרימיום שלנו, אך אנחנו שוקלים להכלילה כמניה הראויה להשקעה בשל כמה סיבות שנפרט מיד, אך בעיקר בגלל מוצר שהיא עשויה להשיק השנה, שיהווה מהפכה גדולה מהאייפון. זהו מוצר עליו שוקדת אפל כבר למעלה מ 5 שנים, עם כ 1000 ממהנדסיה הטובים ביותר, במתחם סודי בסיליקון ואלי.
בואו ננתח את הסיבות להשקעה באפל:
1. חברת ברקשייר התוואיי, חברת ההשקעות של וורן באפט, משקיעה באפל כ 70 מליארד דולר וזו ההשקעה הגדולה ביותר של ברקשייר כיום. המשמעות היא שוורן באפט מאמין שאפל היא החברה הראויה ביותר להשקעה עבורו כיום. מלבד האינדיקציה לכך שהיסודות הפיננסים של אפל ראויים, זה יוצר לחצי ביקוש על המניה והקטנת כמות המניות החופשיות בשוק. אם נביא בחשבון גם את תוכנית רכישת המניות האגרסיבית של אפל עצמה למניות החברה בהיקף של 60 מליארד דולר בשנה, נבין שהדבר גורם לירידת כמות המניות החופשיות הנסחרות (אפקט הפוך מהנפקת מניות ודילול המשקיעים), לעליית הרווח למניה ולעלית המניה עצמה ולו רק בגלל סיבה זו. אפל גם משלמת דיבידנד בהיקף של 40 מליארד דולר בשנה.
2. החברה מתקדמת בהפחתת ההסתמכות על מכירת מכשירים ובונה עצמה יותר ויותר על מכירת שירותים, שם שולי הרווח גבוהים יותר. אפל השיקה את שירות הזרמת הוידאו Apple TV + שלה בתחילת החודש שעבר, במחיר חודשי של 4.99 דולר (ובחינם לשנה אם אתה קונה אייפון, אייפד, Apple TV, iPod touch או Mac). הדבר ניתן כשירות לקהל המשתמשים של אפל ועשוי אפילו למשוך לקוחות חדשים לקנות אחד המכשירים. אין בשירות עדיין הרבה תוכן, אבל זה אמור להשתנות בשנים הבאות.
המכירות הכוללות של אפל אינן גדלות בשנים האחרונות. הן אולי אף יורדות. ראו גרף כלל המכירות מחולקות לפי סגמנטים:
אך אם נבדוק את סגמנט השירותים בלבד נראה עליה ברורה:
3. רק בגלל שאפל היא החברה הציבורית הגדולה בעולם במונחי שווי שוק, אין זאת אומרת שהיא תפסיק לצמוח. לפי מספר אינדיקציות, אוזניות ה- AirPods Pro החדשות הן להיט משמעותי. יש הערכות שרק מכירות האוזניות יסתכמו ב 7 מליארד דולר עד 2022. השעון שלה, ה Apple Watch , צומח גם הוא בפופולריות שלו, כחלק מקטגוריית המחשוב הלביש הרחבה יותר. על פי דיווח בבלומברג, אפל כבשה 35% משוק המחשוב הלביש.
שני המוצרים הנ"ל נכללים בקטגורית "המוצרים האחרים" באפל. אם נבחן סגמנט זה נראה עליה אקספוננציאלית במכירות.
4. פרוייקט המציאות הרבודה או המוגברת של אפל (AR) - האם אפל תשנה את חיינו שוב?
פרויקט סודי של אפל עשוי לייצר את המכשיר הטכנולוגי הבא, שיהיה כה חזק שיש אומרים שיוכל להחליף את האייפון עצמו, ויוכל ליצור ערך לפחות כמו האינטרנט!
מחקירה של כמה גופים ומ"דליפה" בקוד מערכת ההפעלה של אפל אפשר להעריך עד כמה השקיעה אפל בטכנולוגיה בשם Augmented Reality (AR), מציאות רבודה בעברית. זו טכנולוגיה שתשנה את חוקי המשחק. מומחים שעוקבים מעריכים שפרוייקט ה AR של אפל הוא הסיפור המשמעותי של 2020!
מנכ"ל אפל, טים קוק, הכריז במצגת של אפל כי ה AR "ישנה את הדרך בה אנו משתמשים בטכנולוגיה לנצח". והמשיך, "אני כל כך מתרגש מזה, אני רק רוצה לצעוק ולצרוח!"
אנליסטים עצמאיים, שסקרו את הפטנטים פורצי הדרך של אפל בתחום, מכנים את הטכנולוגיה האחרונה שלהם בתחום המציאות הרבודה כ"המצאת העשור". כיום מתבצעת עבודה במפעל ייצור מסיבי ובלתי מסומן של אפל באמצע עמק הסיליקון, תוך העסקת כ 1000 עובדים מהטובים והמבריקים ביותר באפל. עבודה שעל פי כמה דיווחים "הצמיחה" פריצת דרך חדשה בתחום לוהט זה...
רוב כלי התקשורת כבר הכריזו שאפל יורדת מהעיניין ומבטלת את פרוייקט ה AR בקיץ 2019, אך יש עדויות הולכות ומתגברות שאפל תצא עם משקפי מציאות רבודה (AR) ברבעון השני או השלישי של 2020. התקשורת פשוט חסרה את התמונה הגדולה. מרבית הכותרות התמקדו בשמועות וספקולציות שאפל אפילו ביטלה את הפרויקט! ביולי נכתב ב DigiTimes כי אפל "הפסיקה" את הפיתוח של פרויקט ה AR, בעוד שהאתר Gigazine הצהיר כי על פי הדיווחים צוות הפיתוח "התפרק".
אך עמוק בתוך קוד המחשב של מערכת ההפעלה של האייפון החדש ביותר (iOS 13), נמצאה דליפה שחושפת את פרויקט ה AR של אפל לעולם!
אם ננסה להבין את עידן הסמרטפון נבין שהאייפון היה הרבה יותר מסתם מכשיר בודד - זה היה תחילתו של תור זהב חדש של טכנולוגיה בה הטלפונים הניידים החכמים והאפליקציות לא רק שהעלו את הטכנולוגיה לגבהים חדשים ושינו את חיינו, אלא גם הניבו גל של רווחים ועושר שרק מעט משקיעים מעריכים כראוי.
הרגע הזה התרחש ב- 9 בינואר, 2007, ביום בו סטיב ג'ובס חשף לראשונה את האייפון, תוך כדי יצירת עושר רב יותר מכל אירוע שוק אחר שאי פעם הייתם עדים לו! נכון להיום, עידן הסמארטפון מייצר למעשה כמעט פי 3 יותר עושר מאשר בום הדוט-קום של שנות התשעים, שהיה רגע של פעם בחיים ויצר יותר מטריליון דולר של עושר חדש.
אם נמשיך עם התלהבותו של מנכ"ל אפל לנושא, נראה שקוק ממשיך ואומר, "כשאני חושב על דברים גדולים, אני חושב על AR" והוא בטוח שבקרוב כולנו "נחווה AR בכל יום, כמעט כמו לאכול שלוש ארוחות ביום. זה יהפוך לחלק גדול ממכם."
הסיבה העיקרית לכך שמציאות רבודה או מוגברת היא פריצת דרך משמעותית כזו, וגורמת לטים קוק "לרצות לצעוק ולצרוח", היא שבניגוד למציאות מדומה (VR), שמעולם לא המריאה מכיוון שהיא מסתמכת בדרך כלל על כסדה או משקפיים מגושמות שאיש לא יחבוש בפומבי, מציאות מוגברת מתווספת למידע קיים בעולם האמיתי ע"י מכשיר "פשוט" ולא בולט שיכול להיראות כמו משקפים אופנתיים.
אם ההשוואה הזו תגרום לכם לחשוב על מוצר ה"גוגל גלאס" הכושל של גוגל - אני מציע שתפסיקו להשוות. אפל בדרך כלל אינה יוצאת ראשונה עם מוצר או טכנולוגיה חדשה, אך כשהיא יוצאת כבר עם המוצר, היא עושה זאת בדרך כלל לאחר פיתוח ממושך ועם מוצר הקרוב לשלמות.
בתמונות הבאות אפשר לראות את מתקן אפל בעמק הסיליקון. תמונות אלה לא נחשפו עד כה וצולמו על ידי אנליסטים של מתקן אפל הסודי, שעל פי הדיווחים "מייצר" טכנולוגיה חדשה לגמרי שיכולה להיות קפיצת מדרגה עבור מכשירי AR...
בווידאו הבא ראו הדמיה של מכשיר AR של מיקרוסופט (HoloLens 2 AR Headset) ללקוחות עיסקיים ולצרכים תעשיתיים. המכשיר מגושם ויקר אמנם (ולכן לתעשיה בלבד) אך מדגים היטב את נושא המציאות הרבודה.
מהם הסיכונים למנית אפל
הירידה במכירות המכשירים
אפל מתפתחת, אך הירידה במכירות האייפון מכבידה על גדילת המכירות והחברה. אפילו בגודלה הנוכחי, וללא השקה של מוצר מהפכני חדש כמו משקפיי המציאות הרבודה (AR), אפל עשויה לגדול. זאת בעזרת מגזר השירותים ו"המוצרים האחרים" של החברה. מגזר השירותים ומגזר ה"מוצרים האחרים" גודלים במהירות, אך עדיין אינם מהווים תחליף לאייפון, שמהווה כ 60% מההכנסות. מכירות האייפון נמצאות בירידה מתמדת בשנים האחרונות.
מכיוון שאפל רוצה להתמקד בקטגוריית השירותים, לי לא ברור מדוע העלתה החברה את המחיר של מכשיריי האייפון בשנה שעברה (2018) מלבד השאיפה קצרת הטווח להראות עלייה ברווחים ובשולי הרווח. מהלך זה הקטין אף יותר את נתח השוק שלה והרחיק לקוחות נוספים משירותיי אפל. לי זה ניראה כמו טעות איסטרטגית לסיפוק הצפי ורצונות האנליסטים ושוק המניות.
בכל מקרה, אפל תיקנה זאת השנה, והיא השיקה ומתכננת להשיק בעתיד מכשירים זולים המתאימים גם לשווקים גדולים חדשים בארצות מתפתחות כמו הודו. דבר שיחבר הרבה לקוחות חדשים לשירותים שלה.
הירידה ביתרות המזומנים
במצב בו אפל מחלקת דיבידנד של כ 40 מליארד דולר וקונה חזרה מניות של עצמה בכ 60 מליארד דולר היא אמנם מיטיבה עם בעלי מניותיה לטווח הקצר וגורמת לעליה במחיר המניה, אך סך עתודות המזומנים שלה יורדות בקביעות ברבעונים האחרונים ולא נראה שתוכל להמשיך במסלול זה זמן רב.
סך המזומנים של אפל ברבעונים האחרונים:
לסיכום
שווה לעקוב מקרוב אחרי חברת אפל ולראות מה יקרה השנה (2020) ואם היא תשיק את משקפי המציאות הרבודה שלה ברבעון השני או השלישי. אפל ניסחרת במחירי שיא כרגע של כ 300 $ למניה, אך לא ניראה לי שהמניה יכולה לרדת הרבה. הסיבה היא פשוטה, אפל עצמה קונה חזרה את מניותיה החופשיות בסכומים עצומים. שאר מניות החברה נמצאות בתיקי השקעה של מוסדיים וחברות השקעה כמו ברקשייר הטאוויי, שלא ימהרו להיפטר ממניותיהם. במילים אחרות, הביקוש למניות גדול מההיצע כרגע.
גם ללא השקת המוצר החדש, אפשר לשקול השקעה באפל, להגדיל החזקה או אפילו להתחיל להשקיע. החברה מחלקת דיבידנד של כ 1.5% וקונה חזרה את מניותיה בסכומים גבוהים, דבר שימשיך לדחוף את מניית אפל כלפי מעלה.
אנחנו בהחלט נשקול זאת בשירות הפרימיום ונודיע למנויי הפרימיום אם וכאשר נתחיל לרכוש את מניות אפל.
Comments