רבים שואלים עצמם אם מהפכת הבינה המלאכותית היא טרנד שיסתיים עוד כמה חודשים ואז ניראה נפילות בחברות כמו אנבידיה, מיקרוסופט ואחרות המובילות את המהפכה. לדעתי, ממש לא. המהפכה רק בתחילת דרכה והמגבלה העיקרית כרגע היא התשתיות שמאפשרות לבצע את החישובים המורכבים. ז"א, כוח מיחשוב יאפשר להגיע לתוצאות טובות יותר וכרגע הוא במחסור.
את המחסור אפשר לזהות בעליות התלולות של חברת אנבידיה השולטת בלמעלה מ- 80% משוק המחשוב הבסיסי ל-AI אך גם בדברים הנאמרים בחברות אחרות שמובילות את המפכה.
טסלה לדוגמה, שמנסה להשלים את יכולת הנהיגה האוטונומית של רכביה בעזרת בינה מלאכותית, משקיעה כשני מיליארד דולר לשנה בבניית שרתים מבוססי אנבידיה ובפיתוח חומרה ותוכנה שלה שיקל על התלות שלה באנבידיה (פרויקט DOJO) שעדיין לא הבשיל.
לפי וול סטריט ג'ורנל, מנכ"ל OpenAI סם אלטמן, פועל לגייס סכום דמיוני של 7 טריליון דולר (יותר מהשווי של מיקרוסופט ואפל יחד) למיזם שיגדיל את היקף הייצור הגלובלי של שבבים לטובת תעשיית ה-AI ויתחרה באנבידיה. על פי הדיווח, אלטמן מקיים מגעים עם משקיעים שונים, בהם ממשלת איחוד האמירויות. הכוונה היא לחולל מהפכה בתעשיית השבבים העולמית.
אלטמן מדבר כבר זמן רב על הצורך לעמוד בביקוש העצום לשבבים של בינה מלאכותית שדורשים כוח חישוב אדיר. ענקיות הפועלות בתחום ה-AI רוצות עוד ועוד שבבים, אבל כיום קיים בהם מחסור ניכר, מה שעל פי אלטמן מציב מגבלות ליכולת הצמיחה של OpenAI.
ביום רביעי צייץ אלטמן ב-X (לשעבר טוויטר) ש-OpenAI מאמינה ש"העולם זקוק ליותר תשתית AI ממה שאנשים מתכננים לבנות כעת". הוא הוסיף כי "בניית תשתית בינה מלאכותית בקנה מידה מאסיבי ושרשרת אספקה עמידה, היא חיונית לתחרותיות כלכלית" וכי OpenAI תנסה לעזור.
אנבידיה (Nvidia) שולטת כיום בכ-80% משוק שבבי הבינה המלאכותית עם שווי שוק נוכחי של כ-1.72 טריליון דולר, ולא רחוקה מלעקוף ענקיות טכנולוגיה כמו אמזון ואלפבית בשווי השוק שלה.
כתוצאה מהמצב בשוק, תיק ה- AI שלנו עלה כבר בלמעלה מ- 43% מתחילת השנה וכאמור, מהפכת ה- AI רק בתחילתה. בהחלט יתכנו מימושים לאורך הדרך ובחודשים הבאים נצטרך לעקוב ולבדוק שחלק מחברות התיק לא ניכנסות לטריטוריה בועתית.
ראו את תיק ה- AI (יום שני בבוקר) ביחס למדדים:
מה קרה בשבוע שעבר בשווקים?
ביום רביעי התפרסם בארה"ב מכרז האג"ח ל-10 שנים. הריבית שפורסמה היתה בגובה 4.093%, שהיא עלייה מהריבית של המכרז הקודם שהייתה 4.024%. עלייה בתשואות האג"ח ל-10 שנים הופכת את הריבית של האג"ח לאטרקטיבית יותר ועלולה להוות אלטרנטיבה בטוחה יותר להשקעות, אך גם עלולה לגרום לעלויות מימון גבוהות יותר עבור חברות ממונפות, הממשלה, ולחץ על מחירי הנדל"ן והשקעות אחרות.
אירועים חשובים השבוע בשווקים?
ביום שלישי יתפרסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן (CPI) לינואר כאשר הצפי לעלייה שנתית של 2.9% ולעלייה חודשית של 0.2%. מדד זה מודד את השינוי במחירי הסחורות והשירותים לצרכן בארה"ב ומהווה פרמטר מרכזי למדידת האינפלציה. הוא יכול להשפיע על החלטות שיעורי הריבית של הבנק המרכזי - הפדרל ריזרב (הפד).
ביום שישי יתפרסם בארה"ב נתון מדד המחירים ליצרן (PPI) לינואר כאשר הצפי הוא לעלייה חודשית של 0.1%. מדד זה מודד את שינוי מחירי המכירה מהיצרן לסיטונאי ונחשב לאות מוקדם ללחצי אינפלציה.
ביום חמישי יתפרסמו בארה"ב נתונים על מצב התעסוקה כולל תביעות ראשוניות לדמי אבטלה עם צפי ל-220 אלף תביעות. כמו כן, תתפרסמנה תביעות חוזרות לדמי אבטלה עם צפי לכמעט 1.9 מיליון תביעות. נתונים אלו מספקים אינדיקציה על מצב שוק העבודה.
חברות חשובות בכותרות
מניית ארם (ARM), ענקית עיצוב השבבים הנסחרת בשווי של 118 מיליארד דולר, עלתה בשבוע החולף ב-60% לאחר שהחברה היכתה את התחזיות לרבעון האחרון. החברה גם פרסמה תחזית אופטימית במיוחד, המשקפת צמיחה ורווחיות בעקבות התרחבות והמעבר לשוק הסמארטפונים. ההכנסות הגיעו ל-824 מיליון דולר, מעל התחזיות ל-760 מיליון דולר. הרווח הגיע ל-29 סנט למניה, מעל התחזיות ל-25 סנט למניה. החברה הציגה הכנסות צפויות לרבעון הבא של 850-900 מיליון דולר לרבעון, הרבה מעל התחזית של 778 מיליון דולר, הרווחים צפויים לעמוד ברבעון הבא על כ-30 סנט למניה, לעומת תחזית של 21 סנט. הצמיחה מונעת על ידי ההתרחבות לתחומים חדשים, כולל שבבי שרתים, והשימוש המוגבר בטכנולוגיית ארם במכשירים, שמגדיל את תשלומי התמלוגים (royalties). החברה גם מרוויחה מנתח השוק שלה בטכנולוגיות המתחרות בשווקי מרכזי הנתונים והרכב. שיתוף הפעולה של ארם בסין שתרם 25% מההכנסות הכוללות, מהווה "הפתעה חיובית" לחברה. ארם עכשיו מצפה להכנסות של 3.16-3.21 מיליארד דולר בשנת 2024, מעל הצפי שעמד בטווח הגבוה על 3.08 מיליארד דולר.
מניית סנאפ (SNAP) הרשת החברתית הנסחרת בשווי של 18.3 מיליארד דולר, ירדה בשבוע החולף ב-35.4% לאחר שהחברה איכזבה בתוצאות הדו"ח. הכנסותיה נפלו מתחת לציפיות והנחיותיה לרבעון הבא היו חלשות. החברה עקפה את התחזיות עם רווח למניה של 8 סנטים, לעומת ציפיות להפסד של 17 סנטים, אך הכנסותיה שהיו 1.36 מיליארד דולר לא הגיעו לצפי של 1.38 מיליארד דולר. הצפי להכנסות ברבעון הקרוב היו נמוכות מהצפיות, עם צפי להכנסות של בין $1.095 ל-$1.135 מיליארד, בעוד שהאנליסטים ציפו למינימום של-$1.117 מיליארד. הנחיות חלשות כאלו מרמזות למשקיעים על אפשרות של צמיחה נמוכה או אף פגיעה בביצועים בעתיד הקרוב. ברבעון האחרון, סנאפ דיווחה על 414 מיליון משתמשים יומיים פעילים, עלייה של 10% בהשוואה לשנה שעברה, וכן על שיפור בביצועי הפלטפורמה ובמוצרים חדשים. סנאפ הפנתה חלק מהאשמה לקונפליקט במזרח התיכון, שהיווה, לדבריה, מכה לצמיחת ההכנסות בקצב של כשני אחוזים ברבעון הרביעי.
מניות מדווחות השבוע
ראו את החברות המדווחות השבוע בטבלה למטה.
ביצועי התיקים שלנו
(נכון ל- 11/2/2024)
ביצועי תיק הפרמיום
ההשקעה הראשונית בתיק: 100,000 $ (תחילת 2017).
שווי התיק הנוכחי: 3,023,313 $
העלייה בשווי התיק בשנת 2023: 94.77%
העלייה בשווי התיק בשנת 2024: 14.52%
תוכלו להצטרף לתיק הפרמיום ולראות מיהן החברות המרכיבות את התיק כאן. מחיר תיק הפרמיום הוא 80 ש"ח לחודש או 960 ש"ח לשנה.
ביצועי תיק הבינה המלאכותית
ההשקעה הראשונית בתיק: כ- 100,000 $ (תחילת יולי 2023).
שווי התיק הנוכחי: $171,674 (עלה מ- $153,989. לפני שבוע).
הרווח מיולי ועד סוף 2023: $19,273 או 19.27%.
העלייה בשווי התיק בשנת 2024: 43.61%
תוכלו להצטרף לתיק הבינה המלאכותית ולראות מיהן החברות המרכיבות את התיק זה כאן. מחיר תיק הבינה המלאכותית הוא 60 ש"ח לחודש או 720 ש"ח לשנה.
תיק הצמיחה עדיין בהפסד של כ- 15% בגלל הריבית הגבוהה המקשה על חברות הצמיחה ובכלל על חברות קטנות שאינן ריווחיות. אפשר לראות זאת במדד הראסל (מדד החברות הקטנות) המפגר אחרי שאר המדדים. נמשיך לעקוב אחריו ולדווח עם תחילת הורדות הריבית.
לסיכום
מהפכת ה- AI רק בתחילתה, ולדעתי תימשך שנים. גם על פי אנליסטים רבים, מגמת עליית מניות הבינה המלאכותית צפויה להימשך בחודשים ובשנים הקרובות אך יתכן שההתלהבות הגדולה תביא אותנו לטריטוריה בועתית במניות מסוימות וניראה גם מימושים. במקרה של משבר כלכלי כמובן ניראה מימושים גם בחברות החזקות המרכיבות את תיק הפרימיום ותיק ה- AI.
משקיעים המעוניינים להשקיע במניות הבינה המלאכותית צריכים לבדוק ולבחור חברות עם מאזן חזק בעלות פוטנציאל צמיחה גבוה. זה בדיוק מה שאנחנו עושים בתיק הבינה המלאכותית (להרשמה וצפיה בחברות התיק לחצו כאן).
השבוע ניראה מה קורה ברמת המקרו עם פירסום מדד המחירים לצרכן ולייצרן. האם האינפלציה עדיין במגמת ירידה כאשר לפי הנתונים, לפחות בינתיים, הכלכלה חזקה ושוק העבודה ממשיך להפתיע לטובה.
השקעות מוצלחות לכולן/ם!
תוכלו להירשם לבלוג זה חינם כאן ולהתחיל לקבל במייל מאמרים הדנים בתחום ההשקעות.
תוכלו גם לעקוב אחרינו בטוויטר כאן, שם אנחנו מפרסמים עדכונים קצרים יותר.
שימו לב שבמאמר זה אנחנו משתפים אתכם בתחזיותינו, דעותינו ושיקולינו לצורכי מידע, אך אין זה יעוץ או הכוונה כיצד לפעול ו/או לנהל את השקעותיכם ויתכן ואנו משקיעים בחלק או בכל החברות המוזכרות במאמר. על כל אחד ואחת לבצע את בדיקותיו/ה ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו/ה.
זכרו, המנוי לתיק הפרמיום, תיק הצמיחה ותיק ה- AI הוא מנוי לשנה. כברירת מחדל המנוי מתחדש אוטומטית כל שנה. תוכלו לסיים את המנוי שלכם בכל עת דרך הפרופיל שלכם/ן (בחרו מהתפריט "המנוי שלי", בחרו בסוג המינוי ו"ביטול מנוי") באתר זה. אם אתם מקבלים את המאמרים גם בהודעות ווטסאפ, תוכלו גם לשלוח הודעת "בקשה להפסקת מנוי פרמיום או צמיחה" או להפסקת השליחה בווטסאפ בלבד.
ความคิดเห็น