מניית טסלה זינקה אתמול למחיר של 1024.86 $ , הגיעה לשווי חברה של מעל טריליון דולר וממשיכה בעלייתה היום. מדוע?
אני רואה ארבע סיבות עיקריות לכך:
1) הסיבה העיקרית לזינוק במחיר המניה: חברת השכרת הרכב הרץ הכריזה רשמית על עסקת ענק שבמסגרתה ענקית השכרת הרכב (Hertz סימול: HTZZ) תקנה מטסלה מאה אלף רכבים ב-4.2 מיליארד דולר.
על פניו העסקה לא נראית יוצאת דופן עבור טסלה כי טסלה מוכרת קרוב למאה אלף רכבים כמעט כל חודש, אך עסקה זו מראה שחברת רכב מסחרית רואה ברכבי טסלה רכב מועדף על רכב בנזין וסולר.
עוד משהו: מנכ"ל הרץ החדש שמונה לפני כחודש הוא מארק פילדס, מנכ"ל פורד לשעבר. פילדס, שהוביל את פורד משנת 2014 עד 2017, מכיר את פורד ולמרות זאת בחר בטסלה ואף ציין שטסלה היא חברת הרכב היחידה שיכולה לספק כמות כזו של רכבים חשמליים ובאיכות כזו.
2) לצד ההודעה על העסקה עם הרץ, ידיעה נוספת שככל הנראה עזרה למחיר המניה של טסלה ולקפיצת השווי שלה אל מעל לטריליון דולר, היא שהמודל הפחות יקר של טסלה, מודל 3, היה הרכב הנמכר ביותר באירופה בחודש שעבר בהשוואה לכל הרכבים, כולל רכבי בנזין וסולר – על פי דו"ח של חברת המחקר JATO Dynamics . מדובר בהישג גדול מכיוון שמודל 3 הוא הרכב החשמלי הראשון שהצליח לעקוף את רכבי הבעירה-הפנימית המוכרים כשיאני המכירות באירופה כולה.
3) לצד העסקה המשמעותית עם הרץ והדו"ח שהציב את מודל 3 בראש טבלת המכירות באירופה, גורם נוסף שיכול היה להשפיע על הביקוש למניית טסלה הם מנהלי קרנות ההשקעה ומנהלי התיקים בקרנות אלו. חשוב להבין ששכרם של מנהלים אלו מורכב משכר בסיס ומבונוסים. הבונוסים ניתנים על בסיס הביצועים בתיקים המנוהלים. אנו מתקרבים לסוף השנה והביצועים של רבים ממנהלי ההשקעות היו חלשים. נוכחות של מניה "חמה" כמו טסלה בתיק המנוהל במשקל משמעותי, יכולה לשפר את ביצועי התיק ולהגדיל את הבונוסים המשולמים.
4) בנוסף לשלושת הגורמים הנ"ל, גורם נוסף שיכול היה להשפיע לטובה על השווי של טסלה הוא הדוחות הכספיים שלה, שאותם חשפה בשבוע שעבר. טסלה הציגה רווח של 1.618 מיליארד דולר ברבעון השלישי, זינוק של כמעט 500% לעומת הרבעון הזהה בשנה שעברה. טסלה הציגה גם הכנסות של 13.757 מיליארד דולר, עלייה של 56% לעומת הרבעון השלישי של 2020 ו- 15% לעומת הרבעון השני של שנה זו, 2021.
דוחות הרבעון השלישי
דוחות הרבעון השלישי של טסלה הציגו צמיחה חזקה בשורת המכירות הרווח ושולי הרווח שכה חשובים לוול-סטריט.
שולי הרווח הגולמי (ללא תשלומי קרדיט על זיהום שקיבלה טסלה מחברות מזהמות) היו 26.6% ושולי הרווח התפעולי 14.56%. ערכים גבוהים בהרבה משאר תעשיית הרכב.
טסלה הצליחה להגיע לשולי רווח כה גבוהים ע"י התייעלות והורדת עלויות הייצור כמו גם מעבר ועליה חזקה במכירות של מודל Y ומודל S בעלי שולי הרווח הגבוהים.
המכירות המשיכו לטפס משמעותית וזאת, עוד לפני תחילת הייצור במפעלים החדשים שבנייתם הושלמה בטקסס ובברלין.
גם הרווחים עולים במהירות.
לסיכום
טסלה גדלה במהירות במכירות וברווחים וזאת תוך כדי הגדלת שולי הרווח הגולמי, התפעולי והנקי. זה דבר שאינו מובן מאליו לחברה שבונה מפעלי ענק ומכונות פיזיות.
בנוסף טסלה ממשיכה להשקיע בתוכנת הנהיגה האוטונומית שלה שם ההתקדמות מלאת קשיים, מפתחת מחשבי על לאימון רשת הנוירונים - שעליה מבוססת הבינה המלאכותית שלה, מפתחת ובונה מפעלי סוללות חדשניות ובעיקר מפתחת ובונה את המכונות שמייצרות את המכונות שלה, אלו המפעלים.
אילון מאסק, מנכ"ל טסלה, מאמין ששם היתרון התחרותי של טסלה יהיה הגדול והמשמעותי ביותר בסופו של דבר.
השקעות מוצלחות לכולן/ם!
שימו לב שבמאמר זה אנחנו משתפים אתכם בתחזיותינו, דעותינו ושיקולינו לצורכי מידע, אך אין זה יעוץ או הכוונה כיצד לפעול ו/או לנהל את השקעותיכם. על כל אחד ואחת לבצע את בדיקותיו/ה ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו/ה.
Yorumlar