top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תUzi Lumbroso

לימונייד – שחקנית משבשת בתחום הביטוח

עודכן: 27 בדצמ׳ 2020


בקיצור

  • ההיצע המרכזי של למונייד כולל ביטוח תכולה ומבנה לשוכרים ולבעלי בתים, והחברה הוסיפה לאחרונה ביטוח חיות מחמד לרשימת המוצרים שלה.

  • מערכת הביטוח שלה מבוססת אינטרנט ובינה מלאכותית.

  • למונייד היא אחת מהחברות עם הסיכוי הטוב ביותר לגדול פי 10-20 תוך 5-10 שנים ולכן תיכנס לתיק הפרימיום.

  • אנחנו משקיעים 5% מתיק הפרימיום בלמונייד.

  • למגפת הקורונה לא הייתה כל השפעה מהותית על הביקוש, שיעורי ההמרה ורוב המדדים העסקיים החשובים האחרים.


סקירה

למונייד (LEMONADE סימול: LMND) היא חברת ביטוח ממוקדת טכנולוגיה המשתמשת באינטרנט, בבינה מלאכותית ובטכנולוגיות אחרות כדי להפוך את תהליך הביטוח לפשוט, יעיל ומשתלם יותר. ההיצע המרכזי של לימונייד כולל ביטוח שוכרים ובעלי בתים לעת עתה, והחברה הוסיפה לאחרונה גם ביטוח חיות מחמד לרשימת המוצרים שלה.


אחד היתרונות הגדולים ביותר של למונייד הוא האופן בו היא מרוויחה (ומשלמת) את כספה. בעוד שרווחי רוב חברות הביטוח משתנים באופן דרמטי לאורך זמן כתגובה לדברים כמו אסונות טבע (בעיה גדולה במיוחד עבור מבטחי בעלי בתים), לימונייד רוצה לשמור על עקביות. היא לוקחת 25% מהכנסות הפרימיום שלה כדי לכסות את הוצאות התפעול ומסכום זה היא גם מקווה לייצר רווח. ב 75% הנותרים היא משתמשת לרכישת פוליסות ביטוח משנה - המגבילות הפסדים במקרה של תביעות גדולות - ולתשלום תביעות. את הכסף הנותר היא תורמת לעמותה לפי בחירת הלקוח. בשנת 2020, ההחזר כתרומה של לימונייד היה יותר מ -1.1 מיליון דולר, גבוה בכ -80% בהשוואה לשנת 2019.


התפתחויות אחרונות

ברבעון השני של 2020, בסיס הלקוחות של למונייד גדל ב -84% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2019, והלקוח הממוצע מוציא 17% יותר על פרמיות משנה לשנה. כתוצאה משילוב זה, הפרמיה בתוקף (ס"ה הפרמיה על כל הפוליסות שלא פגו או בוטלו) הוכפלה יותר מפי שניים. לא זו בלבד, אלא יחס ההפסד הגולמי של לימונייד (אחוז הפרמיות המשמש לתשלום תביעות) צנח ל -67%.


אולם, ראוי לציין יותר את מה שלא קרה ברבע השני. למגפת הקורונה לא הייתה כל השפעה מהותית על הביקוש. שיעורי ההמרה ורוב המדדים העסקיים החשובים האחרים גם הם לא הושפעו. פחות מ -1% מלקוחות למונייד בחרו לדחות את תשלומיהם במהלך סוף אביב 2020. כך שלא רק שהעסק של למונייד צומח במהירות, אלא שהוא גם עמיד למדי. אמנם בדרך כלל אפשר לצפות להתנגדות מסוימת למיתון בעסקי הביטוח - אחרי הכל, רוב האנשים זקוקים לביטוח של שוכרים או בעלי בתים - אך רמת החוסן של למונייד מרשימה.


לימונייד מתרחבת גם באופן אגרסיבי למדי ברמה הבינלאומית, מה שאנחנו רואים כסימן מעודד. היא התרחבה לגרמניה בשנת 2019, להולנד מוקדם יותר בשנת 2020, ולאחרונה הודיעה כי היא תתרחב גם לצרפת עד סוף השנה.


יתרון לטווח ארוך

בהתבסס על הפרמיה הרווחית הגולמית ברבעון השני, לחברה יש כיום כ- 0.003% משוק הביטוח העולמי המוערך בכ 5 טריליון דולר. במילים אחרות, לימונייד נמצאת בשלבים ראשונים של צמיחה מואצת.


עם זאת, בניית פעילות ביטוח לוקחת זמן והגישה של לימונייד נכונה. ראשית, על ידי מיקוד והשקעת מאמץ משמעותי במכירת ביטוח שוכרים לצעירים, החברה לא רק יוצרת בסיס לקוחות שיכול להיצמד ללמונייד במשך שנים, אלא גם לקוחות שישקיעו יותר ככל שיעבור הזמן. ביטוח לבעלי בתים יקר משמעותית מביטוח לשוכרים ורוב השוכרים של היום עשויים להיות בעלי בתים מחר. למונייד גם צפויה להוסיף מוצרי ביטוח אחרים שעשויים להיות מכירות המשך או מוצר משלים ללקוחות מרוצים (למשל ביטוח חיות מחמד לצעירים שיש להם כבר ביטוח לדירה עם לימונייד).


לימונייד אמנם אינה מניה זולה בהשוואה לחברות ביטוח מסורתיות, אך התוצאות המוקדמות של החברה מראות ביצוע מעולה של חזונה, ולדעתנו יש עתיד מזהיר לחברה החדשנית הזו, עם פוטנציאל רב של פי 5 ואף פי 10 למשקיעים ארוכי טווח.


מדוע אנו סומכים על המנהיגות

מייסדי לימונייד הישראלים, דניאל שרייבר ושי ווינגר, הקימו את החברה בשנת 2015. יתכן שתזהו את שמו של וויננגר מתפקידו בפייבר (סימול: FVRR) כיזם ומנהל טכנולוגי, חברה נוספת בתיק הפרימיום שאותה הכנסנו לתיק הפרימיום לפני כמה חודשים. הקריירה של שרייבר משלבת ניסיון בתעשייה הטכנולוגית עם רקע משפטי.


שרייבר ווינינגר רואים בהכנסת טכנולוגיה ואוטומציה מגמה בלתי נמנעת, אפילו בענפים שהתנגדו לה. אם חברות ביטוח מסורתיות לא יאמצו אוטומציה, אז לימונייד תאמץ - ובתוך כך היא תיצור קשר אמין עם לקוחות שיעורר כבוד ואמון חדש בעסקי הביטוח.


הקמת לימונייד כתאגיד לתועלת הציבור הייתה החלטה שהמייסדים המשותפים קיבלו, עם הרעיון לשלב את ערכיהם בחזון היזמות שלהם. זה ניסוי גדול, אבל זה יכול לבנות את האמון שיכול בתורו לייצר הזדמנויות צמיחה מדהימות בהמשך הדרך.



סיכונים עסקיים פוטנציאליים

הסיכון הגדול ביותר שעומד בפני למונייד נובע מהסתמכותה על ביטוחי משנה. בדיוק כמו שוק הביטוח הרגיל, ביטוח משנה עובר עליות וירידות מחזוריות ולא תמיד היא תהיה מסוגלת למצוא מבטחי משנה. עד כה, לימונייד הצליחה למצוא ביטוחי משנה מספקים כדי לענות על צרכיה, אך ככל שהיא גדלה, קבלת כיסוי של מבטח משנה מתאים ובה בעת להחזיק במספיק מקורות לכיסוי הוצאות והשגת רווח, עשוי להיות קשה יותר.


בנוסף, אין זה סוד כי בינה מלאכותית מסוגלת לייצר התקדמות ושיפור משמעותי בשירות הלקוחות. חברות כמו זנדסק (Zendesk סימול: ZEN) מתמחות באוטומציה של תהליכי שירות לקוחות, ולחברות ביטוח אחרות יש גם יכולת לבנות מערכות בינה מלאכותית משלהן באופן עצמאי. ללימונייד יש ​​יתרון ראשוניות, שזהו יתרון ענק לדעתי, אך היא לא יכולה להתבסס על הראשוניות הזו לאורך זמן וחייבת לחדש עוד ולגדול מהר.


לבסוף, למונייד סומכת על כך שהמודל העסקי שלה ייצר תחושת אמון ושקיפות ייחודית בקרב לקוחותיה. זה משאיר את חברת הביטוח חשופה לכל הפרה או עירעור של אמון זה, בין אם זה נובע מטיפול לקוי בתביעות או שיבושים אחרים. אנו בטוחים ביכולתה של למונייד לנווט בין האתגרים הרבים שלה, אך זו עדיין חברה צעירה שעוברת לתחומים לא מוכרים עם מודל עסקי משבש (disruption).


לסיכום


מדוע למונייד שווה השקעה כיום: למונייד נכנסה לזירת הביטוח, שהיא שוק עצום, עם תוצאות מוקדמות מדהימות.

המניה אינה זולה לפי כל קנה מידה, אך מחיר המניה משקף את פוטנציאל הצמיחה העצום שלה. יש כאן פוטנציאל לעתיד מזהיר ללמונייד וסיכוי טוב שגם לקוחותיה וגם בעלי המניות שלה יהנו וירוויחו מהחברה.


250 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page