הפעם נעדכן בנושאי מקרו ובנושאים הקשורים לעונת הדוחות של הרבעון הראשון 2021 שהחלה ביום שני עבורנו:
1. חדשות טסלה. טסלה פרסמה דוחותיה ביום שני בערב - סקירה ראשונית של הדוחות.
2. סקירה מקרו כלכלית עם כניסתו של ביידן לתפקיד.
3. עידכוני תיק הצמיחה המהירה שהושק לפני שבועיים.
חדשות טסלה
1. טסלה פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון 2021 ביום שני לאחר תום המסחר. מספר המכוניות שנמסרו פורסם כבר בתחילת החודש והפתיע לטובה: 185 אלף רכבים נמסרו ברבעון זה. בדוח הכספי שפורסם בתחילת השבוע, טסלה הכתה את התחזיות בשורת המכירות אך אכזבה את המשקיעים בשורת הרווח והמניה התממשה אתמול (יום שלישי).
ראו את המכירות, הרווח הגולמי והתפעולי בגרף:
הרווח הנקי של טסלה 438 מיליון דולר, היה הרווח הגבוה מעולם:
אילון מאסק ציין שרבעון זה היה סיוט עבור החברה ברמת שרשרת ההספקה בגלל בעיות בייצור של ספקים ומחסור ברכיבים שהשפיע על כל תעשיית הרכב. בנוסף, מספר גורמים חד פעמיים כמו שדרוגים למודל S ו X וכאמור, בעיות בהספקת רכיבים, העיקו על הרווחים ברבעון זה. הרבעונים הבאים צפויים להיות טובים בהרבה עם סיום השידרוג של מודל S לו הביקוש גבוה, פתרון בעיות הספקים והשלמת המפעלים בברלין ובטקסס.
טסלה נהפכת ליצרנית חשמל גלובלית
כוונותיה של טסלה הן להפוך כל בית ליחידת יצור חשמל עצמאית, שפועלת בתחכום מול הרשת והפיכת שכונות שלמות לתחנות כוח ווירטואליות ע"י תוכנה, הוסבר בפירוט בשיחת המשקיעים ע"י אילון מאסק.
כבר היום יכול כל בית לייצר לעצמו חשמל מפנלים סולאריים, לקנות חשמל מהרשת בשעות הזולות, לשמור חשמל זה בסוללות הפווארפאק של טסלה, ולהשתמש בחשמל זה בזמן הפסקות חשמל, בשעות היום כשהחשמל יקר, או למכור את החשמל לרשת בשעות שיא הביקוש היקרות. כך יכול כל בית לייצר לעצמו הכנסה נוספת וטסלה לוקחת חלק מהכנסה זו.
ראו הסבר של פרויקט כזה שבוצע בדרום אוסטרליה.
אם טסלה תגבה שיעור מסוים מהרווח או החיסכון של כל בית, היא תוכל לייצר לעצמה הכנסה חודשית קבועה מאלפי ואף מיליוני בתים.
בקרוב נפרסם דו"ח מפורט יותר על שיחת המשקיעים שטסלה ערכה לאחר פרסום דוחות הרבעון.
התוכניות של ביידן (פורסם ביום שני)
ג'ו ביידן, הנשיא הנבחר של ארה"ב, העביר את התוכנית הכלכלית שלו כמעט ללא שינויים. ביידן מעוניין להזרים סכומים משמעותיים לכלכלה האמריקאית, כ- 2 מיליארד דולר, כדי להוציא אותה מהמשבר בו היא נמצאת ולשדרג את התשתיות המוזנחות בארה"ב.
בין היתר וכאחד מעיקרי התוכנית, הנשיא התחייב להפוך את ההתמודדות עם שינוי האקלים לאבן היסוד של תוכנית ההתאוששות ממשבר הקורונה, וקרא לבניית חצי מיליון תחנות טעינה למכוניות חשמליות, בניית 1.5 מיליון בתים ויחידות דיור ציבורי חסכוניים באנרגיה, סיבסוד מאסיבי למכוניות חשמליות (7000 – 10,000 דולר) והקמת "חיל אקלים אזרחי" שיוציא לפועל פרויקטים בתחום האקלים והשימור. כמו כן הבטיח לתת עדיפות לצדק סביבתי ולהחזיר את התקנות שביטל טראמפ.
ממשל ביידן ירתום את מאמצי הפחתת פליטות גזי החממה למאמצים להמריץ את הכלכלה האמריקאית וליצור משרות חדשות – כך הבטיח ג'ו ביידן והתחיל מיד בביצועה של התוכנית.
מיסים חדשים
ההבדל מהזרמות הכספים של טראמפ נעוץ בדרכי המימון של התוכנית הזו. עד כה בתקופת טראמפ, לא היה מקור מימון לתוכניות הייצוב של הכלכלה האמריקאית ולמעשה הממשל לווה כסף מהבנק המרכזי (הפדרל ריזרב) ופיזר אותו לכל כיוון. ביידן מעוניין לייצב את הגרעון ולכן התוכנית שלו כוללת העלאת מסים על תאגידי הענק האמריקאים ועל בעלי ההכנסות הגבוהות.
על פי התוכנית של ביידן, יעד גביית המסים לעשור הקרוב יהיה גבוה ב-2-3 טריליון דולר מהיעד הקודם, כלומר יוטלו מסים שיניבו הכנסות לממשל הפדרלי בהיקף הזה בשנה מה שיממן את תוכנית ההשקעה בתשתיות וכלכלה ירוקה.
משקי הבית שהמסים שלהם יעלו יהיו משקי הבית שההכנסות שלהם גבוהות מ-400 אלף דולר בשנה. מס החברות יעלה מרמה של 21% לרמה של 28%. המס על משקי בית שהכנסתם גבוהה מ 400 אלף דולר יעלה ל-39.6% לעומת 27% כיום.
תוכנית המימון ע"י העלאת מיסים אינה סגורה עדיין ויש ספקנות רבה בנוגע ליכולת לממש אותה בהיקף הנוכחי בגלל התנגדויות בסנט.
יש לזכור שהתוכנית הכלכלית של ביידן זוכה, בשלב הזה, לתמיכה בקרב הכלכלנים בעיקר והיא מייצרת כיוון של פירעון חובות במקום הגדלת חובות אין סופית שהייתה בתקופת טראמפ. התוכנית הזו אמורה לייצר אמון גדול יותר בדולר ובשוק האג"ח האמריקאי וזה אומר תשואות נמוכות לאורך זמן.
הפד מצידו ימשיך בקצב רכישות האג"ח בהיקף של 120 מיליארד דולר בחודש כש 80 מיליארד דולר מהם מופנים לרכישת אג"ח ממשלתי.
איך זה ישפיע עלינו כמשקיעים?
הזרמות מסיביות אלו תעלנה עוד את נכסי ההשקעה כמו מניות ונדל"ן. חברות טכנולוגיות ובעיקר אלו "הירוקות" יחד עם מוצרי תשתית, תעלנה אף יותר. סובסידיה של 10,000 דולר למכונית חשמלית, תוריד את מחירי רכבי מודל 3 של טסלה ל 26 – 29 אלף דולר – מחיר שכבר מתחרה עם רכבי בנזין כמו הונדה אקורד וטויוטה קאמרי הפופולאריים.
ההזרמות אמנם עשויות לחזק כוחות אינפלציוניים ועליות מחירים אך התפתחות טכנולוגית מואצת בתחומים כמו העבודה מרחוק, רובוטיקה ואוטומציה, פיתוח סוללות ורכיבים אלקטרוניים, מורידה מחירים ומייצרת כוחות דיפלציונים שינטרלו את הלחצים האינפלציוניים. כוח דיפלציוני נוסף ולחץ לירידות מחירים יתפתח גם בתעשיות ישנות ומוצרים (רכבי בנזין ודלק מאובנים) שיפגעו מההתפתחות הטכנולוגית ויורידו מחירים כדי להשאר רלוונטיים ולהתחרות. תעשיות אלו העמוסות בחובות עלולות ליצר שרשרת של פשיטות רגל.
מעניין יהיה לראות איך יתפתחו הדברים ואילו כוחות יגברו.
חברות הצמיחה המהירה
השבוע נפרסם שוב ארבע חברות צמיחה מהירה. לאור שאלות של כמה וכמה מנויים וכמו שאמרנו בהשקת השירות, על כל אחד להחליט כמה מהשקעותיו מוקצה לתיק הצמיחה המהירה. זהו תיק שיעודו מקסימום צמיחה תוך הגדלת התנודתיות.
המטרה בתוכנית הצמיחה המהירה היא מיקסום הרווח גם על חשבון סיכון רב יותר. החברות אמורות להיות לא גדולות יחסית כדי שפוטנציאל הצמיחה שלהן יהיה מקסימאלי. בדרך כלל נבחר חברות בעלות שווי שוק של כמה מאות מיליוני דולרים עד לכמה עשרות מיליארדי דולרים ולכן הן תהיינה תנודתיות יותר.
בנוסף נרצה להשקיע בחברות הנמצאות בסקטורים שמתחילים את צמיחתם התלולה כמו בינה מלאכותית, קריפטו/בלוקצ'יין והנדסה גנטית, או סקטורים שכבר נמצאים בצמיחה מואצת כמו טכנולוגיית הענן ותוכנה כשירות (SAAS). חלק ממכשירים פיננסים וחברות אלו בהחלט יראה עליות תלולות אך תתכנה גם ירידות. חשוב להבין זאת לפני שניכנסים להשקעה בתיק הצמיחה המהירה.
לסיכום
בחודשים הבאים ניראה התפתחויות מהירות ומעניינות בתחום הטכנולוגי בכלל ובתחומים בהם אנו משקיעים בפרט. נעקוב אחרי התפתחויות אלו, ונעדכן את השקעותינו בהתאם. נדווח על המגמות העיקריות תוך כדי תנועה ואין ספק שהשנים הבאות תבאנה עמן שינויים מהירים בחיינו ובעולם סביבנו. לכן גם השקנו את תיק הצמיחה המהירה, חברות שיצמחו פי 10 או יותר בשנים הבאות
לחצו כאן כדי לרכוש את שירות הצמיחה המהירה שעלותו 1,440 ₪ לשנה. למי שמנויי כבר לשירות הפרימיום המחיר 960 ש"ח בלבד (תשלום בכרטיסי אשראי, ביט או פייפאל).
אנא שתפו אם אתם חושבים שבלוג זה, "שירות הצמיחה המהירה" או "שירות הפרימיום" עשוי לעניין אחרים. תודה!
תוכלו לקרוא עוד על שירות הצמיחה המהירה כאן.
השקעות מוצלחות לכולם!
שימו לב שבמאמר זה אנחנו משתפים אתכם בתחזיותינו, דעותינו ושיקולינו, אך אין זה יעוץ או הכוונה כיצד לפעול ו/או לנהל את השקעותיכם. על כל אחד ואחת לבצע את בדיקותיו/ה ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו/ה.
Comments