top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תUzi Lumbroso

טראמפ או ביידן? מה עדיף לשוק ההון?


בעוד שבוע יתקיימו הבחירות בארה"ב. בחירות אלו ישפיעו על כולנו וכמובן שגם על השקעותינו. במאמר זה ננסה לבחון איך ישפיעו תוצאות הבחירות על השקעותינו.

שאלה ראשונה שנבחן תהיה מה יקרה במקרה שטראמפ יבחר, ומה במקרה שביידן יבחר. כרגע ביידן מקבל רוב בסקרים.

שאלה אחרת היא מי יקבל את הרוב בקונגרס? כרגע הסנאט נשלט ע"י הרפובליקנים ויתכן שהם ישמרו על כוחם שם אך הסקרים מנבאים שהדמוקרטים ינצחו בבחירות לבית הנבחרים וגם לסנאט.

אז בואו ננסה להעריך מה יקרה בתסריטים שונים.


במקרה והרפובליקנים לוקחים


במקרה שטראמפ ייבחר לנשיאות והסנאט ישאר בידיי הרפובליקנים, המדיניות תשאר דומה לזו שהיתה בארבע השנים האחרונות וזהו גורם חיובי כי הוא מגביר את הוודאות בשוק. הרפובליקנים ניסו להעביר תוכנית סיוע של 1.8 טריליון דולר ללא הצלחה, ואנו משערים שהם יעבירו אותה לאחר הבחירות, באם יזכו בהן. התוכנית לא עברה עד היום כי הרפובליקנים לא הגיעו להסכמות עם הדמוקרטים בקונגרס, שהעדיפו תוכנית רחבה יותר.

יש אומרים שטראמפ יהיה חופשי בהרבה ומונחה עסקים בארבע השנים הבאות, אם יבחר, מאחר ואינו צריך להבחר שוב ולרצות את בוחריו.

ואם הדמוקרטים לוקחים?

במאמר של גולדמן זאקס שפורסם ב CNBC נטען שאם הדמוקרטים יזכו בבחירות ובשני בתי הקונגרס, הם יזרימו סכומים גבוהים בהרבה מהרפובליקנים לשוק דרך שלוש תוכניות סיוע שונות:

1. כ 2.5 טריליון דולר לתוכנית סיוע לנפגעי הקורונה,

2. 2 טריליון דולר יושקעו בתשתיות

3. וכטריליון דולר לתוכניות כמו העלאת שכר המינימום, חינוך וכו'.

בגדול, ג'ו ביידן אמר שאם יבחר לנשיא הוא יוציא על תוכניות סיוע שונות כ 5.5 טריליון דולר ואת זה רואה שוק ההון כדבר חיובי. בנוסף, הוא מתכוון, כאמור, להעלות מיסים (שלילי לשוק הון) אך חלק גדול מהכספים שיאספו דרך המיסים יוחזרו לשוק דרך תוכניות סיוע שונות, מה שיבטל בחלקו את ההשפעה השלילית של המיסים על שוק ההון.

לפי המאמר, הסקרים האחרונים מראים שהדמוקרטים יזכו בבית הנבחרים, בסנאט ובנשיאות, אך קצת קשה לסמוך על הסקרים בשנים האחרונות. בכל מקרה, אם הם יזכו הדבר הראשון שהם יעבירו בקונגרס היא חבילת הסיוע המקיפה של כ 2.5 טריליון דולר. תוכנית סיוע תתבצע בעיקר לאורך שנת 2021 ותיועד לעסקים ופרטים שנפגעו מהמגפה.

הדבר השני שיעבירו היא תוכנית השקעה בתשתיות שביידן כבר אמר שתהיה בסדריי גודל של 2 טריליון דולר, והדבר השלישי היא תוכנית תמיכה בחינוך, שכר מינימום ועוד.


כאמור, ביידן רוצה להגדיל את מס החברות והמס על רווחי הון לאנשים שהכנסתם מעבודה היא מעל מיליון דולר. זה כמובן עלול להביא לירידות בחודשים שלפני כניסת עלית המס לתוקפה, כדי להימנע מתשלום המס לאחר עלייתו, אך מתברר שזה לא תמיד המצב. למשל, ב 1986 הייתה עליה במס רווחי ההון, אך בחודשים שלפני העלייה במס לא נחוו ירידות בשוק. הסיבות לכך הן שיש דברים רבים המשפיעים על השוק מלבד תיכנוני מס, כפי שנראה מיד.


בנוסף, פרשנים טוענים שלדמוקרטים יהיה קשה להעביר מיסים חדשים או להעלות מיסים כאשר האבטלה כה גבוהה, כי העלאת מסי חברות גורמת בדרך כלל לפיטורים ומעבר השקעות לארצות עם מס נמוך יותר.


ומה במקרה של אי הכרעה ברורה בבחירות?


התוצאה הגרועה ביותר לשוק ההון היא שוויון (או כמעט שוויון) ואי הסכמה של צד אחד עם תוצאות הבחירות. במקרה כזה אנו עשויים להיכנס לתקופה של חוסר וודאות ואי שקט, שהם שליליים מאוד עבור שוק ההון.


גורמים חיוביים נוספים לשוק ההון האמריקאי


צריך לזכור עוד כמה גורמים שישפיעו על השוק בצורה חיובית בעתיד הנראה לעין וללא קשר לבחירות: הפד ובנקים מרכזיים אחרים, מהווים גורם משמעותי מאוד בשוק ההון והם עצמם דואגים להזרמות של נזילות לשוק ע"י רכישת איגרות חוב. הפד גם הצהיר שהריבית תישאר ברמה הנוכחית (אפסית או אף שלילית למעשה) לזמן ממושך. ריבית כה נמוכה מפחיתה את האטרקטיביות של האלטרנטיבות לשוק ההון. אמנם אפשר להשקיע גם בנדל"ן אך זוהי השקעה שאינה נזילה ואף מסוכנת כעת כאשר בקרב בתי אב רבים ההכנסה ירדה, אנשים ממשיכים לגור בבתיהם תוך דחיית תשלום המשכנתא ועדיין לא ברור איך יחזירו את המשכנתאות שלהם כשהתשלומים יתחדשו.

גורם נוסף שמזרים כספים לשוק האמריקאי ללא קשר לבחירות: יותר ויותר משקיעים מהעולם כולו מצאו את שוק ההון האמריקאי בו נסחרות מניות טכנולוגיות רבות (גם זרות), כשוק דינמי ואטרקטיבי כמקור הכנסה נוסף. כסף רב זורם לשוק האמריקאי מיבשות כמו אסיה, אירופה ואמריקה הצפונית והדרומית. בעיניין זה שווה לראות את הפוסט של דייב לי ביוטיוב - This Is the Hottest Stock Market Trend In Asia | Interview with 미주은.

לסיכום


אנחנו רואים שמבחינת שוק ההון אין הבדל משמעותי במקרה של נצחון דמוקרטי או נצחון רפובליקני.

במקרה של ניצחון רפובליקני - תוכנית התמריצים תהיה קטנה יותר, אך לא תהיה העלאת מיסים והממשל הקיים יישאר כמעט ללא שינוי. זהו מצב חיובי של וודאות יחסית.

במקרה של ניצחון דמוקרטי, אומנם יהיה ניסיון להעלאת מיסים בשלב כלשהו, אך חלקם יחזרו לשוק בצורת תמריצים והזרמות, ותוכניות הסיוע השונות יהיו גדולות יותר.

ניתוח זה מקבל תוקף מתגובת השוק לשינויים בסקרים. השוק אדיש ואין שינוי משמעותי בשווקים בזמן של שינוי ביחסי הכוחות בין המפלגות.

בנוסף, הראינו עוד כמה גורמים שפועלים בצורה חיובית על השוק, לפחות בחודשים הבאים ואף בשנים הבאות. תהיה זו טעות לפעול בפזיזות רק בגלל הבחירות, אלא אם אתם באמת מאמינים שעשוי להתרחש משבר פוליטי וכלכלי בעקבותיו.

במאמר זה אנו משתפים אתכם בשיקולינו, אך על כל אחד לבצע את בדיקותיו ובירוריו ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו. רק זיכרו שאנחנו משקיעים בחברות ולא סוחרים במניות. אנחנו רוצים לראות שהחברות בהן אנו משקיעים צומחות, גדלות ומתפתחות במהירות. מחירי המניות יעלו וירדו לפי מצבי הרוח של המשקיעים בטווח הקצר, אך בטווח הארוך הם יתיישרו לפי ביצועיי החברות.

השקעות מוצלחות לכולם!

92 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page