top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תUzi Lumbroso

טסלה פתחה שני מפעלי ענק חדשים

טסלה פתחה את שני מפעליה, בברלין שבגרמניה ובאוסטין שבטקסס. שני מפעלי ענק משוכללים אלו ישנו לגמרי את קצב הגדילה של טסלה, שכבר היום נחשב לקצב הגדילה של חברה תעשייתית המהיר בהיסטוריה. תחילה כמה מילים על המצב המקרו כלכלי ותחזיותינו לחודשים הקרובים.


המצב המקרו כלכלי


ב- 16/3 הפד העלה כצפוי את הריבית בארה"ב ב- 0.25%, והודיע שתוכניתו היא להעלות את הריבית בעוד כ- 1.5% במהלך 2022. לזה, השוק ציפה פחות או יותר. הפד גם סיים את כל הזרמות הכספים לשוק האמריקאי במרץ ויבחן אפשרות להתחיל בספיגת כספים מהשוק (שזו פעולה של מכירת איגרות חוב שבמאזן הבנק והוצאת התמורה הכספית מהמחזור. זו פעולה של הקטנת כמות הכסף בשוק שיוצרת לחץ על השווקים).


רמת האינפלציה לחודש מרץ תתפרסם מחר, ב- 12/4, וכבר עתה ברור שהיא תהיה גבוהה מאוד ובארה"ב מקווים שמכאן תתחיל ירידה. הפד יקיים את פגישתו הבאה רק במאי, כך שעד אז לא צפויות חדשות בנוגע להעלאת הריבית.


בנוסף לפעולות הפד, לפני כמה ימים חל היפוך בעקומת התשואות של איגרות החוב. ז"א, הריבית השנתית לאג"ח של שנתיים עלתה והייתה גבוהה יותר מהריבית השנתית ל- 10 שנים, דבר שאינו נורמלי ומרמז על משבר כלכלי אפשרי תוך 12 – 24 חודשים. מאז חזרו הריביות למצבן הנורמלי אך לדעתי, הפד חושש מסימני מיתון אלו וימנע מלהעלות את הריבית בחדות.


בקיצור, הפד חייב להילחם באינפלציה ע"י העלאת הריבית והפחתת כמות הכסף בשוק. פעולות אלו עלולות להביא את המשק למיתון ולכן הפד מעדיף כרגע לנסות ולהוריד את הציפיות לאינפלציה ע"י הכרזות קיצוניות. סגנית יו"ר הפד, ליאל בריינארד, אמרה ביום שלישי שעבר, שבלימת האינפלציה "חשובה ביותר", והוסיפה שהבנק המרכזי עשוי להתחיל לקצץ את המאזן שלו במהירות כבר בחודש הבא. זאת כדי להגדיל את החששות ממיתון ולהוריד את הביקוש הגבוה למוצרים ושירותים, שלמעשה גורם לעליה באינפלציה.

מספיק היה בדברים אלו של סגנית יו"ר הפד כדי לגרום לירידות חריפות בשוקי המניות.


טסלה מעלה הילוך


ב- 22/3/2022 פתחה טסלה את מפעלה "גיגה ברלין" שבברלין, בהשתתפות קנצלר גרמניה, אילון מאסק, חברי פרלמנט וכמובן בהשתתפותם של כל עובדי המפעל. במעמד זה מסרה החברה את 30 הרכבים הראשונים שיוצרו במפעל.

ביום חמישי האחרון ה- 7/4/2022, חגגה טסלה את פתיחת מפעלה הענק שבאוסטין טקסס, "גיגה טקסס", בהשתתפות קהל רב ועובדי המפעל.


גיגה טקסס

ראו כאן את עיקרי הדברים ממסיבת הפתיחה ומדבריו של אילון מאסק עם פתיחת המפעל בטקסס.


הנה סיכום הדברים:

  • המפעל בטקסס הוא הגדול בעולם בניפחו והמפעל המשוכלל בעולם לבניית רכבים.

  • מפעל הסוללות בטקסס (שגם הוא חלק מהמבנה הענק של גיגה טקסס) יהיה מפעל הסוללות הגדול בעולם לתאי-סוללות.

  • המפעלים של טסלה עצמם, הם למעשה המוצרים של טסלה וזה שניבנה בטקסס הוא המתקדם ביותר מבינהם.

  • אפשר לראות במפעל מעין מעגל משולב (צ'יפ) שמצד אחד ניכנסים אליו חומרי הגלם, שעליו מתבצעות פעולות הייצור, ומהצד השני יוצאות המכוניות שהן התוצר.

  • המכונית תיוצר בצורה חדשנית משלושה חלקים עיקריים: יציקה קידמית, יציקה אחורית ומבנה הסוללות (שתהווה את שילדת הרכב למעשה) שיחבר ביניהם. מבנה זה חזק, אמין, יספק למכונית יציבות בנסיעה ויאפשר ייצור מהיר ביותר של רכבים. זו גישה חדשנית ביותר וטסלה היא היחידה שבונה כך מכוניות.

  • טסלה היא החברה התעשייתית שצומחת בקצב המהיר ביותר בהיסטוריה.

  • בשנה הנוכחית תתמקד טסלה בהגדלת יכולת ייצור הרכבים והסוללות ובשנה הבאה טסלה תתחיל לייצר את קווי המוצרים החדשים: סייברטראק (הטנדר), סמי-טראק (המשאית), רודסטר (רכב הספורט) ואולי גם רכב עתידני מיוחד לנהיגה אוטונומית. בנוסף מקווה מאסק שכבר בשנה הבאה יתחילו בייצור גירסה ראשונה של הרובוט האנושי.


גיגה ברלין

ראו כאן את נאומו החשוב של מאסק בפני העובדים והאורחים לאחר הפתיחה החגיגית בברלין עם קנצלר גרמניה, אולף שולץ:



בדבריו אמר מאסק, בין היתר, שטסלה צומחת כעת בקצב של 80% לשנה ושבשנים הבאות היא אף צפויה לצמוח בקצב גבוה יותר. 80% הוא קצב גבוה מאוד וקצב צמיחה גבוה מ- 80% חריג ומשמעותי ביותר.

פתיחת מפעלי טסלה בברלין וטקסס היא אירוע חשוב ביותר לטסלה, לאירופה, לאמריקה ולעולם כולו. טסלה תוכל עכשיו להגדיל את קצב ייצור הרכבים בעולם בצורה משמעותית ביותר ובכך לצמוח מהר, תוך חיסכון בעלויות הובלה ימית ומיסים שעד עכשיו שילמה על המכירות באירופה.


בעקבות המלחמה והתלות של גרמניה בנפט ובגז הרוסיים, גרמניה תעשה הכל כדי לזרז את המעבר משימוש בדלקים מרוסיה לאנרגיה נקיה המיוצרת על אדמת גרמניה. אני מעריך שתוך כמה שנים טסלה תייצר במפעל הגרמני ובטקסס, מיליוני רכבים חשמליים.


פיצול במניות החברה


ב- 28/3 הודיעה החברה על פיצול במניותיה (ספליט) באופן של חלוקת דיבידנד בצורת של מניות.

המפעל בשנחאי, שכרגע הוא המפעל שמייצר את רוב המכוניות, סגור כבר 12 יום בשל מדיניות של אפס ההדבקה בסין וגורם זה ישפיע במקצת על תוצאות הרבעון הראשון וישפיע כניראה יותר על תוצאות הרבעון השני. ניראה שבשלב זה הוא מכביד ויכביד על מחיר המניה.


מדיניות זו של אפס הדבקה בקורונה שהנהיגו השילטונות הסינים, שיתקה לחלוטין את איזור שנחאי ואיזורים אחרים בסין וכמובן שגם חברות רכב אחרות בסין ניפגעות מהמצב אף יותר. למעשה הדבר פוגע בכל שרשרת ההספקה הסינית ועלול ליצור לחצים אינפלצינים ובעיות בתעשיות רבות.


לסיכום


אי הוודאות בכלכלה עדיין גבוהה מאוד ובתקופה כזו רצוי לרכז את ההשקעות שלנו בחברות המוצלחות ביותר, שאינן תלויות בגיוסי הון, ללא חובות גדולים ושאנו בטוחים שישיגו את התוצאות הטובות ביותר. חברה כמו טסלה נמצאת בתנופת ייצור גדולה עם ביקוש עצום למוצריה, מאזן טוב, רווחים, יתרון גדול על התחרות וצמיחה מהירה מאוד.

בתיק הפרימיום אנו מרכזים 80% או יותר מהשקעותינו ואנו עושים זאת בחברות שיצליחו להתמודד עם התנאים המשתנים וימשיכו לצמוח מרות המצב המקרו כלכלי הבעייתי.

את יתר ההשקעות אנו עושים במסגרת תיק הצמיחה. תיק הצמיחה מכיל רבות מהחברות הטכנולוגיות שירדו בחדות ושכבר מתקרבות למחירים אטרקטיביים, אך במצב הכלכלי הנוכחי נמעיט לקחת סיכונים במניות אלו ונעשה זאת רק במסגרת המצומצמת של תיק הצמיחה כאמור. תיק זה מהווה עד 20% מהשקעותינו. בתקופה כזו רצוי גם להחזיק יתרה משמעותית של מזומן כדי לאפשר גמישות מירבית במיקרה של ירידות..

עונת הדוחות התחילה באפריל, כך שנוכל לבדוק בקרוב את ביצועי החברות ברבעון הראשון של 2022. טסלה תפרסם את דוחותיה לרבעון הראשון ב- 20/4/2022.

השקעות מוצלחות לכולן/ם!


שימו לב שבמאמר זה אנחנו משתפים אתכם בתחזיותינו, דעותינו ושיקולינו לצורכי מידע, אך אין זה יעוץ או הכוונה כיצד לפעול ו/או לנהל את השקעותיכם. על כל אחד ואחת לבצע את בדיקותיו/ה ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו/ה.

76 צפיות0 תגובות

Comentários


bottom of page