בשבת פרסמה טסלה את נתוני ייצור המכוניות לרבעון הרביעי ולכל שנת 2020. טסלה ייצרה ברבעון הרביעי 179,757 מכוניות ומסרה ללקוחות 180,570. בסה"כ לשנת 2020 טסלה ייצרה ומכרה 509,737 מכוניות (טסלה מייצרת רק לאחר מכירה ללקוח וקבלת הזמנה) ומסרה 499,550 מכוניות. הנה החלק הרלוונטי מדו"ח הייצור והמסירות של טסלה:
המספר שכולם ציפו לו בוול סטריט היה 500,000 מסירות כי זו היתה ההערכה שטסלה מסרה בתחילת השנה. אך יש ליזכור שזו הערכה שניתנה לפני תחילת המגפה והשבתת המפעלים של טסלה למשך חודש וחצי. לפי הדוח, מספר המסירות יכול להשתנות ב 0.5% או יותר (ראו החלק המודגש בדוח) כך שאולי טסלה עוד תגיע לחצי מליון. כבר ב 2014 העריך מאסק שטסלה תמכור חצי מליון רכבים ב 2020. רבים גיחכו אז, אך טסלה השיגה זאת וזה הישג מדהים.
לאמיתו של דבר, זה כלל לא משמעותי אם עוד 450 מכוניות נמסרו או לא. טסלה ייצרה ב 2020 40% יותר מבשנת 2019 וזאת למרות השבתת הייצור בשל המגפה למשך חודש וחצי. כל רכב שטסלה מייצרת נמכר והעובדה שחלק מהמכוניות עדיין לא נמסרו ללקוחות איננה משמעותית.
מה שיותר משמעותי מבחינת וול-סטריט השבוע תהיה העובדה שטסלה התחילה בייצור מודל Y בסין, שהיא הורידה את מחירי הרכבים האלו שם ב 20-25%, ושהאתר שלה קרס מרוב ביקושים, כי תוך 10 שעות הוזמנו 100 אלף ריכבי מודל Y בסין, בהם שולי הרווח גדולים במיוחד.
יכולת הייצור גדלה ב 72% לעומת השנה הקודמת. אך ב 2020 לא התחילו בייצור מוצרים חדשים כלל, בהנחה שאת מודל Y החלו לייצר בסוף 2019. לעומת זאת, ב 2021 טסלה תחל בייצורם של מוצרים רבים ויותר מתכפיל את כושר הייצור הנוכחי שלה.
אז מה אנו מצפים מטסלה ב 2021?
מנית טסלה עלתה ביותר מ 700% ב 2020. האם סביר שתעלה כך גם ב 2021? כנראה שלא. שכן, במקרה כזה שוויה יעלה על 4.5 טריליון דולר. למרות זאת יתכן מאוד שטסלה תעלה ב 50% - 100% לשווי של מעל טריליוון דולר או מעל 1000 $ למניה. ישנן כמה סיבות לכך:
כבר היום, בתחילת 2021 לטסלה יכולת ייצור של כ 900 – 800 אלף רכבים במפעליה שבקליפורניה ובשנחאי. טסלה מרחיבה כל העת את כושר הייצור שלה במפעלים אלו ולכן אני מעריך שהיא תייצר מעל מליון רכבים ב2021. הרבה מעל ההערכות בוול סטריט.
טסלה אמורה לסיים את בנייתם של שני מפעליה החדשים בברלין שבגרמניה ובטקסס שבארה"ב, גיגה פקטורי ברלין וגיגה טקסס, רק לקראת סוף השנה. כך ששני מפעלים אלו לא יתרמו רבות לייצור המכוניות השנה. יכולות הייצור במפעלים אלו שיתחילו לקראת סוף השנה, יותר מיכפילו את כושר הייצור של טסלה לקראת 2022, במהלכה היא עשויה לייצר מעל 2 מיליון רכבים.
בשנה זו טסלה אמורה לצאת עם מגוון מוצרים חדשים:
מודל S פלאייד – סופר מכונית עם ביצועים חריגים (100 קמ"ש בפחות מ 2 שניות), מעל 520 מיילים לטעינה ועוד. המכונית תעלה קרוב ל 140,000 $:
הסמי טראק, משאית עוצמתית ואוטונומית שתשנה את חוקי המשחק של ענף ההובלה, המשאיות והרכבות. תיוצר כנראה במפעל גיגה פקטורי שבנבדה.
הסייבר טראק, רכב שטח יוצא דופן בצורתו ובביצועיו יחסית למחיר, שההזמנות המוקדמות לו קרובות למיליון רכבים.
הרודסטר, רכב הספורט עם הביצועים הטובים בעולם לרכב בייצור המוני:
בנוסף, טסלה גם אמורה לשחרר גירסת עובדת של תוכנת הנהיגה האוטונומית, שתנהג ברכב ללא התערבות נהג אנושי, באיזורים מסויימים. כבר היום טסלה משחררת ומורידה ללקוחות נבחרים גרסת בטא חדשה של תוכנת הנהיגה האוטונומית בתדירות של פעם בשבוע. כלומר, גרסה חדשה כל שבוע. אם טסלה תצליח לשחרר גרסה עובדת של הנהיגה האוטונומית, הדבר יערער וישבש כמה מגזרים ששווי השוק המצרפי שלהם קרוב ל 10 טריליון דולר לפי ארק אינווסט. לגבי לוחות הזמנים של תוכנה זו אנחנו יותר ספקניים ותיתכן דחיה.
בנוסף, טסלה עשויה להפתיע ולשחרר מוצר שהוא מערכת מיזוג (HVAC) לבית. כבר היום מייצרת טסלה מערכת מיזוג לרכב היעילה בהרבה ממערכת מיזוג רכב אחרות, אותה פיתחה כדי לשלוט על האקלים ברכב, לטהר את האויר המוזרם לרכב, לחסוך בצריכת חשמל ובכך להאריך את טווח הנסיעה של הרכב.
מערכת ביתית כזו תהיה יעילה פי 4 בערך ממערכות המזגנים המוכרות היום, שקטה בהרבה, תטהר את אויר הבית ואולי אף תייצר מי שתיה נקיים לבית. השוק למוצר כזה הוא ענק ויעילות מערכת המיזוג עולה בקנה אחד עם החזון של טסלה לצמצם את צריכת האנרגיה ולעבור לשימוש באנרגיה נקיה. טסלה מייצרת כבר היום גגות וקולטים סולרים לבית וכן סוללות לאגירת האנרגיה המיוצרת מקולטי הגג. מערכת המיזוג היא אחת מצרכני האנרגיה הגדולים ביותר בבתים רבים.
לסיכום
השנתיים הבאות תהיינה מעניינות ביותר, מלאות חדשות חיוביות על טסלה, ובמהלכן גם יבינו רבים מדוע שוויה של טסלה כה גבוה יחסית לחברות רכב אחרות (הערכת מחיר של טסלה בשנים הבאות נפרסם באחד המאמרים הבאים).
שנת 2021 תהיה שנה של הכפלת הייצור, סיום בנייתם של שני מפעלי ענק ויציאה לשוק עם מוצרים רבים להם אנו ממתינים כבר שנים.
שנת 2022 לעומת זאת תהיה השנה בה יתחיל ייצור המוני של המוצרים שיצאו לשוק ב 2021 ועליית מדרגה בייצור סוללות, המהוות צוואר בקבוק בייצורם של רכבים חשמליים לכל החברות (כולל טסלה). טסלה תגדיל את ייצור הסוללות עד פי 6 מיכולת הייצור היום. זאת על ידי ייצור במפעליה החדשים וכן ע"י שותפותיה, פנסוניק, LG CAM ו CATL הסינית, עמן חתמה טסלה הסכמי הגדלת ייצור. צריך לזכור שכבר היום טסלה מייצרת סוללות (לבדה או עם קבלני משנה) יותר מכל שאר העולם גם יחד, והפער גדל במהירות.
השקעות מוצלחות לכולם!
תוכלו לקרוא כאן גם על שירות תיק הפרימיום או להירשם לבלוג בחינם או לעשות מנוי לתיק הפרימיום.
אלו ביצועי תיק הפרימיום עד היום:
שנת 2020: 304.59%, 2019: 80.96%, ממוצע 3 שנים: 81.83%, ממוצע 5 שנים: 52.58%. (נכון ליום רביעי, 30/12/2020)
שימו לב שבמאמר זה אנחנו משתפים אתכם בתחזיותינו, דעותינו ושיקולינו, אך אין זה יעוץ או הכוונה כיצד לפעול ו/או לנהל את השקעותיכם. על כל אחד ואחת לבצע את בדיקותיו/ה ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו/ה.
אם אתם חושבים שמאמר זה או שירות הפרימיום עשוי לעניין אחרים, אנא שתפו. תודה!
תגובות