עונת הדוחות החלה ואנחנו בודקים ואף נדווח כל דבר חשוב שנמצא בדוחות לגבי חברות תיק הפרימיום וחברות תיק הצמיחה המהירה. אנחנו גם עוקבים בעניין אחרי עוד חברות צמיחה פוטנציאליות שמועמדות להצטרף לתיק הצמיחה וממתינים לדוחותיהן. דוחות אלו יעזרו לנו להחליט אילו מהחברות הפוטנציאליות יצטרפו לתיק הצמיחה המהירה בשבועות ובחודשים הקרובים (קראו עוד על חברות הפרימיום ועל חברות הצמיחה המהירה).
הראשונה שדיווחה מבין החברות בהן אנו משקיעים ואף העיקרית שבהן היא טסלה.
רבעון של רווחי שיא לטסלה
טסלה פרסמה אתמול בערב לאחר המסחר את דוחותיה לרבעון השני, ודווחה על מכירות ורווחי שיא לאחר שהצליחה להתמודד עם המחסור העולמי בשבבים, שמכביד על כל תעשיית הרכב.
המכירות ברבעון היו $11,958 (במיליונים), הרווח הגולמי ברבעון היה $2,884, שולי הרווח הגולמי היו 24.1%, נתון גבוה מאוד ביחס לתעשיית הרכב וצפוי אף לעלות בעתיד. שולי הרווח התפעולי היו 11% - שוב, שיעור הרווח הגבוה ביותר בתעשיית הרכב.
הרווח הנקי היה 1.142 מיליארד דולר וזה רבעון ראשון שטסלה עוברת את מחסום מיליארד הדולר ברווח הנקי. ראוי לשים לב, לכל הספקנים, שטסלה הייתה ריווחית גם ללא הרווחים המגיעים מהיתרי פליטות פחמן שהיא מוכרת לחברות רכב אחרות שעמדו על 354 מיליון דולר מתוך הרווח של 1.142 מיליארד.
הרווח הנקי עלה פי 10 ביחס לרבעון השני לפני שנה והיה גבוה ב- 89% מצפי האנאליסטים שהעריכו כי הרווח הנקי יהיה 603 מיליון דולר בלבד.
בקצב כזה טסלה אמורה להכפיל את הרווחים תוך שנה עם תחילת הייצור ההמוני בגיגה טקסס וגיגה ברלין (מפעלי הייצור החדשים של החברה) ומכפיל הרווח, לו דואגים האנאליסטים, יתכנס לאיזור ה- 200 כשרק לפני 5 חודשים הוא היה באזור ה- 1000 כשכל האנאליסטים גיחכו וטענו שמחיר החברה בשמיים. עם קצב השקעות וגידול כאלה מכפיל הרווח אינו משמעותי ולא צריך ליחס לו חשיבות רבה מידיי.
תחום האנרגיה יותר מהכפיל עצמו מאותה תקופה בשנה שעברה והסתכם במכירות של 801 מיליון דולר עם רווח של 20 מיליון דולר.
ראו טבלה שהוכנה ע"י בלוגר בשם דייב לי (DAVE LEE), המסכמת את תוצאות הרבעון.
מניית טסלה
עוד לפני הדוחות טענה המשקיעה קתי ווד, מחברת ARK Invest כי יצרנית המכוניות החשמליות של אילון מאסק לא נסחרת לפי שוויה ההוגן, משום שהאנליסטים בוולסטריט לא מבינים אותה כראוי. בריאיון לערוץ הפיננסי ריל ויז'ן, דיברה ווד על המגרעות של וולסטריט, ונתנה את טסלה כדוגמה לניתוח לא מספק. לדבריה, מניית טסלה אמורה להגיע למחיר של 3,000 דולר - "וזה נתפס כמטורף", מפני שהמניה כיום אפילו לא ברמה של 700 דולר.
"אנחנו מאמינים שהסיבה לכך שיש כזה חוסר יעילות בהערכת השווי של טסלה היא הטווח הקצר מדי שעליו מסתכלים האנליסטים, ושהאנליסטים הלא נכונים עוקבים אחריה", אמרה ווד, שהסבירה כי טסלה היא חברת טכנולוגיה רבת פנים, אך מי שמכסים אותה הם אנליסטים מתחום הרכב בוול סטריט. "זו חברת טכנולוגיה, אבל לא חברה שעוסקת בטכנולוגיה אחת", אמרה, והוסיפה כי טסלה עוסקת בשימור אנרגיה, רובוטיקה, בינה מלאכותית ותוכנה כשירות.
המכירות החזקות של טסלה אשר בפעם הראשונה חצו את 200 אלף כלי רכב ברבעון אחד, תרמו לרווחים ברבעון השני, ולא סובסידיות ומכירת היתרי פליטות פחמן לחברות אחרות, דבר שעשוי להשפיע על עליית מחיר המניה. טסלה למעשה יותר מהכפילה את המכירות שלה ברבעון השני לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה, אז מגפת הקורונה הגבילה הן את פעילות הייצור והן את הצריכה הפרטית.
בנוסף, ההשקעה של טסלה בביטקוין לאור הנפילה במחיר המטבע, לא פגעה ברווחים כפי שהעריכו אנאליסטים רבים וההפסד תחת סעיף זה היה של 23 מיליון דולר בלבד.
מחירי חומרי הגלם המשמשים לייצור כלי רכב בארה"ב עלו בממוצע ב-79% ברבעון השני לעומת הרבעון המקביל, ובעיות בשרשרת ההספקה, בעיקר מחסור בשבבים, ימשיכו להעיק על היכולת להגביר את קצב הייצור, גם בהמשך השנה. כך העריך מנכ"ל החברה, אילון מאסק, בשיחת המשקיעים לאחר פירסום הדוחות.
קצב הייצור הוא המגבלה ולא התחרות
אנאליסטים בוולסטריט ובעיתונות היומית טוענים שטסלה ניצבת בפני תחרות גוברת מצד יצרניות הרכב הגדולות שעוברות בזו אחר זו למכוניות חשמליות ומודיעות שיפסיקו לייצר מכוניות עם מנועי בעירה פנימית בעשור הקרוב.
אנחנו רואים זאת אחרת. רכבי טסלה מובילים על המתחרים ברוב הפרמטרים לפחות בכמה שנים אך זו לא הבעיה. טסלה למעשה מוכרת את כל הרכבים שהיא מייצרת בתפוקה מלאה.
למעשה בארצות הברית יש רשימת המתנה של שלושה חודשים למודל Y. טסלה העלתה השנה כבר ארבע פעמים את מחיר הרכב אך רשימת ההמתנה אינה מתקצרת, כך שעל איזה תחרות מדובר?
כרגע לפי הביקושים לרכב חשמלי השנה רוב חברות הרכב החשמלי יצליחו ולא כל שכן טסלה המובילה בביטחה את התחום. במילים אחרות, כל חברת רכב שתייצר רכב חשמלי סביר בעלות סבירה תמכור אותו ללא בעיה, כשהוא מחליף למעשה רכב עם מנוע בעירה פנימית. חברות סיניות כמו BYD או אקספנג, לא מצליחות לעמוד כלל בקצב הביקושים הגבוהים ומגדילות את יכולות הייצור שלהן כל העת.
הסוללות
כזכור מיום הסוללה שערכה טסלה, בו הציגה טסלה את תוכניותיה להתחיל ולייצר סוללות בעצמה, טסלה תייצר את הסוללות החדשות שלה 4680, במפעלים שבטקסס ובברלין. היא אף נכנסת לתחום המכירות של ליטיום וניקל המשמשים כיסודות בייצור סוללות.
רק לאחרונה חשפה טסלה כמה פטנטים לייצור ליטיום בצורה פשוטה ולא מזהמת.
ייצור המשאיות החשמליות הצורכות סוללות גדולות במיוחד, נידחה לשנה הבאה בגלל מחסור בסוללות.
המפעל של טסלה בשנחאי שבסין מייצר מכוניות לשוק המקומי וגם לייצוא. טסלה הודיעה באפריל כי טסלה סמי, המשאית החשמלית המסחרית של החברה שהושקה לראשונה ב-2017, צפויה להתחיל להימכר ב- 2022, לאחר עיכובים רבים. החברה מתכננת לייצר את הסמי ואת הטנדר החשמלי סייברטראק במפעל החדש שנבנה באוסטין שבטקסס.
נהיגה אוטונומית מלאה
בימים האחרונים הודיעה טסלה שתתחיל למכור את חבילת התוכנה לנהיגה אוטונומית מלאה במודל המבוסס על מנויים ב- 199 דולר לחודש, מה שיוריד את חסם הכניסה של לקוחות רבים שיוכלו לנסות את התוכנה. כיום החברה מוכרת חבילת תוכנת פרימיום לנהיגה אוטונומית מלאה ב-10,000 דולר, אך ב-199 דולר לחודש, לקוחות המעוניינים בחבילה אך לא רוצים להתחייב ולשלם מראש את הסכום המלא, יוכלו לשלם חודשית ולבטל אם לא יתאים להם. לקוחות אלו יוכלו בהמשך לשלם 10,000 דולר חד פעמית עבור רישיון קבוע לתוכנה.
לסיכום
תוצאות הרבעון השני של טסלה פשוט מעולות ומפתיעות לטובה. צריך להבין שיש בעיות גדולות בהספקת רכיבים לכל תעשיית הרכב ולתעשיות אחרות ואנחנו ניראה זאת בתוצאות הרבעוניות של חברות הרכב האחרות. למרות זאת, טסלה הראתה גמישות מיירבית, מצאה רכיבים חליפיים לרכיבים החסרים, כתבה את תוכנות הממשק המתאימות לרכיבים חדשים אלו ושילבה זאת בייצור. אני לא מאמין שיש עוד חברת רכב שמסוגלת לעשות זאת. אולי חברת BYD הסינית.
טסלה גדלה כרגע בקצב של 80-100% בשנה למרות שהיעד המדווח בדוחות הוא קצב של 50% בשנה. מפעלי הענק החדשים הנבנים בטקסס ובברלין יתחילו לפעול וליצר את מודל Y הפופולארי עוד השנה וייתכן שבטקסס גם יחלו בייצור הסייברטראק שלו כבר למעלה מ- 1.2 הזמנות מוקדמות. לכן, מעניין יהיה לעקוב ולראות באיזה קצב תגדל טסלה בהמשך השנה ובשנה הבאה.
מניית החברה יורדת היום כמו כל שאר השוק, לאור ההגבלות החדשות שהממשל הסיני מטיל על חברות הטק הסיניות חדשות לבקרים, אך לטווח הארוך זה פחות חשוב. הרבה יותר חשובה היא העובדה שטסלה ממשיכה להתקדם, לגדול ולחדש בקצב מדהים.
נמשיך לעקוב ולדווח על טסלה ועל חברות אחרות בהן אנו משקיעים עם המשך עונת הדוחות. כאמור, נבדוק את הדוחות עם פרסומם ונדווח על הדברים החשובים שנמצא בהם לגבי חברות תיק הפרימיום וחברות תיק הצמיחה המהירה.
אנחנו גם עוקבים בעניין אחרי עוד חברות צמיחה פוטנציאליות שמועמדות להצטרף לתיק הצמיחה וממתינים לדוחותיהן. (תוכלו לקרוא כאן עוד על חברות הפרימיום ועל חברות הצמיחה המהירה).
שירות הפרימיום מציע כ- 10 חברות טכנולוגיות שיוצרות תיק השקעה מאוזן, הטוב ביותר בעת הזו לדעתנו. המטרה היא להשקיע בחברות שיעלו פי 5, פי 10 או אף יותר, בחמש עד עשר השנים הבאות, יחד עם חברות גדולות שתמשכנה לגדול בצורה יציבה לאורך זמן.
שירות הצמיחה המהירה הוא שירות חדש שיציג כ 20 חברות שיפורסמו כל כמה שבועות מהשקת השירות (שהיה לפני יותר מחודשיים), ויוצרות תיק השקעה המכוון למקסימום צמיחה. המטרה היא להשקיע בחברות שתעלנה פי 10, 20, 50 או יותר בחמש עד עשר השנים הבאות. כמובן שתיק זה יהיה תנודתי יותר. עד היום פורסמו 11 חברות בתיק הצמיחה המהירה.
השקעות מוצלחות!
שימו לב שבמאמר זה אנחנו משתפים אתכם בתחזיותינו, דעותינו ושיקולינו, אך אין זה יעוץ או הכוונה כיצד לפעול ו/או לנהל את השקעותיכם. על כל אחד ואחת לבצע את בדיקותיו/ה ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו/ה.
Komentarze