טסלה פירסמה את נתוני הייצור לרבעון האחרון של 2021 ולכל השנה והפתיעה לא רק את האנאליסטים בוולסטריט אלא גם אותנו.
נתוני הייצור ומשלוחי הרכבים עלו על כל הציפיות. הנה הנתונים כפי שפורסמו אתמול (יום ראשון) ע"י החברה:
כמות המשלוחים ללקוחות ברבעון האחרון הסתכמה ב- 308,600 רכבים. הצפי הממוצע של האנאליסטים בוולסטריט היה 265,000 רכבים.
בקיצור, מספר הרכבים שטסלה ייצרה וסיפקה ללקוחות גדול בהרבה מהציפיות. בנוסף, מחיר הרכבים הממוצע גבוה יותר מברבעונים הקודמים כי טסלה העלתה את מחירי הרכבים כמה פעמים השנה, כך שגם המכירות ושולי הרווח יהיו הרבה מעל המצופה בדוחות הרבעון הרביעי שיפורסמו בסוף חודש זה.
צמיחה מהירה עוד לפני תחילת הייצור בטקסס וברלין
טסלה עומדת להתחיל את הייצור בשני מפעלי ענק אותם השלימה בשבועות האחרונים בטקסס ובברלין. הנתונים החזקים שפירסמה החברה הם ללא מפעלים אלו, כך שאפשר רק לשער מה יהיו התוצאות ברבעונים הבאים השנה ובשנת 2023.
טסלה סיפקה ללקוחות מעל 936 אלף רכבים שזו צמיחה של 87% לעומת משלוחי הרכבים של שנה קודמת. זאת, כאשר יש בעיות הספקה של רכיבים ומפעלי ייצור של חברות כמו ג'נרל מוטורס ופורד הושבתו לאורך השנה כמה וכמה פעמים.
עדכון הערכותינו ל- 2025 ו- 2030
במרץ 2021, פירסמנו מאמר מקיף על חברת טסלה (האם טסלה תהיה שווה 40 טריליון דולר ב 2030?), בו ניסינו להעריך כמה תצמח החברה עד 2025 ו- 2030 וכמה תהיה שווה מנית טסלה עד תאריכים אלו (ללא פיצולים נוספים של מנית החברה). ראו מאמר זה כאן. לפי תוצאות 2022 ניראה שהיינו שמרניים מדיי (הערכותינו במודל ניצמדו לתסריט הפסימי). אנחנו הערכנו משלוחים של 800 אלף רכבים ב- 2021, הרבה מתחת לכמות המשלוחים בפועל. כמו כן הערכנו מחיר רכב ממוצע של 48 אלף דולר וכיום המחיר הממוצע של רכב של טסלה הוא מעל 50 אלף דולר.
בימים הבאים נעדכן את הערכותינו במאמר ונפרסם את המאמר שוב.
לסיכום
המצב הכלכלי אינו יציב והתקופה הקרובה תהיה כנראה תנודתית, אך 2022 תהיה שנה חזקה מאוד עבור טסלה עם פתיחת המפעלים באוסטין וברלין, תחילת ייצור הסייברטראק והמשאית, והגברת ייצור הסוללות המהוות "צוואר בקבוק" בכל תעשיית הרכב.
העיתונות והאנאליסטים בגופי ההשקעה השונים מספרים לנו על התחרות שמתהווה ומגיעה לשוק (אנו שומעים על התחרות כבר כמה שנים), אך תחרות זו אינה רלווטית כלל כי הבעיה היא בייצור וההספקה של רכבים חשמליים בשנים הבאות. בימים אלה, לקוחות ממתינים 8-12 חודשים לרכבי טסלה וזאת בגלל המגבלה העיקרית שהיא יכולת ייצור הרכבים. הדבר נכון גם בחברות אחרות ולהן כמובן תהיינה בעיות גדולות בהרבה מאלה של טסלה כי רובן נכנסו רק בשנה – שנתיים האחרונות לתחום. כרגע, התחרות משתרכת הרחק מאחור הן ביכולות הייצור והן בטכנולוגית הרכבים.
התחרות העיקרית תגיע בעיקר מכיוונה של סין, שם תעשיית הרכב החשמלי מתפתחת במהירות. יחד עם זאת, אפשר לאמר בביטחה שבשנים הקרובות המחסור ברכבים חשמליים טובים, יאפיין את כל השוק.
השקעות מוצלחות לכולן/ם!
שימו לב שבמאמר זה אנחנו משתפים אתכם בתחזיותינו, דעותינו ושיקולינו לצורכי מידע, אך אין זה יעוץ או הכוונה כיצד לפעול ו/או לנהל את השקעותיכם. על כל אחד ואחת לבצע את בדיקותיו/ה ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו/ה.
Kommentare