עד יום שישי האחרון אחרי הצהריים הייתה ציפייה שטסלה (נאסד"ק: TSLA), יצרנית הרכב החשמלי, תתווסף למדד ה S&P 500 כבר ברבעון זה. אך הרשימה החדשה שפורסמה ביום שישי אינה כוללת את טסלה.
לאחר סגירת השווקים ביום שישי האחרון, הודיע מנהל מדד ה S&P Dow Jones על החברות שיכנסו למדד ה S&P 500 : אטסי (נאסד"ק: ETSY), טרדין (נאסד"ק: TER), וקטלנט (סימול: CTLT). הכללתם במדד תיכנס לתוקף החל מה- 21 בספטמבר. מבחינת שווי שוק, טסלה גדולה פי 9 משלושת החברות שניכנסו גם יחד. הוועדה לא פירטה את סיבותיה לאי הכללת טסלה, למרות גודלה החריג יחסית לחברה חדשה שעדיין נמצאת מחוץ למדד.
הכללה במדד הוא "סמל סטטוס" שיכול להוביל למסחר גבוה ועליה במניות החברות בטווח הקצר, מכיוון שקרנות העוקבות אחר מדד ה S&P 500 יידרשו להוסיף את המניות החדשות לתיקיהן.
המדד, שאמור לייצג את 500 החברות הגדולות בארה״ב, לא יכלול את אחת החברות הגדולות בארה"ב הבונה מפעלי ענק ומגייסת כמות עובדים גבוהה יותר אולי מכל חברה אחרת בימים אלו.
מניית טסלה עלתה בכמעט 400% בשנה האחרונה, וחלק מהעליה האחרונה יכולה להיות מוסברת בהתלהבות מהכניסה הפוטנציאלית שלה למדד. בחודש יולי האחרון, הודיעה החברה על הרבעון הרווחי הרביעי ברציפות, ובכך, מילאה את הדרישה הסופית להכללתה במדד. עובדה זו הובילה אנליסט כמו דן אייבס מוודבוש להצהיר כי הוספתה של טסלה למדד היא "ככל הנראה עסקה מוגמרת".
בשבועות האחרונים ביצעה חברת טסלה כמה מהלכים אחרים המתאימים, כך היה ניראה, להכללתה במדד:
מהלך אחד היה פיצול המניות שלה 1 ל - 5, דבר שגרם לזינוק במניות החברה בכ 80% מאז ההודעה.
החברה הודיעה על תוכניות לגיוס 5 מיליארד דולר בהנפקת מניות משנית ואופציונאלית (האופציה היא של טסלה להנפיק מניות לפי מחירי השוק מתי שתמצא לנכון ובכמות שתמצא לנכון, מ 0 ועד 5 מליארד דולר), דבר שגרם לצניחה חדה במניות החברה ביום רביעי וחמישי שעברו.
אז מדוע לא ניכנסה טסלה למדד למרות שעמדה בכל הדרישות המקדימות והיא למעשה אחת החברות הגדולות בארה"ב? כניראה בגלל שארבעת הרבעונים הריווחיים האחרונים של החברה לא סיפקו את חברי ועדת המדד שממתינים לראות אם רווחיות זו היא ברת קימא ברבעונים הבאים. כמו כן, רווחי טסלה הושגו בעזרת תשלומי קיזוז על "קרדיט לזיהום" ששולמו לטסלה ע"י חברות מזהמות כמו פיאט-קרייזלר, ולא מעסקי הליבה של החברה, גורם נוסף "שהחליש" את ריווחי טסלה בעיני חברי הוועדה, כניראה.
לסיכום
יכול להיות שמניות טסלה ירדו בימים הקרובים בשל מכירות של משקיעים לטווח קצר, אך הסיפור לטווח הארוך לא משתנה כלל. טסלה מרחיבה במהירות את מפעלה שבסין וכנראה שכבר החלה שם בייצור מודל Y בנוסף למודל 3. היא מתקדמת במהירות גם עם בניית מפעלה החדש בברלין ועד סוף 2020 תשלים את בנייתו. כמו כן, החברה בונה במרץ את מפעלה הענק שבטקסס.
ב 22 לחודש זה מקיימת טסלה יום משקיעים מסקרן בנושא סוללות, שם ככל הנראה תחשוף סוללות העומדות במיליון מייל ללא החלפה. בנוסף, החברה עשויה לחשוף טכנולוגיות נוספות שעשויות לשנות את תעשיית הרכב החשמלי, בה ייצור סוללות הוא צוואר הבקבוק והמחסום העיקרי לצמיחתו המהירה של הענף.
לפי חברת המחקר וקרנות הסל ארק אינווסט (ARK Invest), טסלה עשויה להשיק בקרוב שירות נסיעות שיתופיות המתחרה באובר וליפט עם נהגים אנושיים, עוד לפני שתשלים את טכנולוגיית הנהיגה האוטונומית שלה, שירות שטסלה מכנה רייד היילינג (Ride-Hailing Is Overlooked as (Opportunity for Tesla. היתרונות שטסלה מציעה לעומת אובר וליפט בשירות כזה הם רבים, כגון עלות תחזוקה זולה בהרבה, אפשרות להציע מימון לרכישת הרכב כיצרנית, ביטוח מוזל, דלק (חשמל) מוזל ועוד. שירות כזה יאפשר לטסלה השקה חלקה יותר של השירות עם נהיגה אוטונומית בעתיד ויהווה זרוע שיווקית מעולה עבורה - כך אנשים יסעו ויכירו את הרכב החשמלי. אנשים רבים כלל לא חוו נסיעה ברכב של טסלה, חוויה חיובית ביותר עבור רוב אלו שזכו לחוות זאת.
על תחום זה נפרט יותר במאמר מיוחד.
השקעות מוצלחות לכולם!
Comments