top of page
חיפוש

טסלה הציגה את הרובוט האנושי שלה ופירסמה את נתוני הייצור והמכירות לרבעון השלישי

עודכן: 4 באוק׳ 2022


יום הבינה המלכותית של טסלה

אילון מאסק, מנכ”ל ומייסד טסלה, הציג במהלך אירוע ה-Tesla AI Day (“יום הבינה המלאכותית של טסלה”) שהתקיים ביום שישי האחרון, את אב הטיפוס של “האופטימוס” (Optimus), הרובוט האנושי אותו מפתחת החברה עם חזון ליצור מיליוני יחידות בעתיד, שיגיעו עם תג מחיר של פחות מ-20 אלף דולר. המטרה היא ליצור רובוט אנושי שיוכל להחליף בני אדם בעבודות משעממות או מסוכנות.


מטרת האירוע היה גיוס מהנדסים ומדענים מעולים לתחום הרובוטיקה והבינה המלאכותית בטסלה. במהלך האירוע הציגה החברה בפירוט את תוכניותיה בתחום, התהליכים בפיתוח הרובוט וכן את אב הטיפוס של ה“אופטימוס”, כשהוא עולה באיטיות לבמה ומבצע מספר פעולות בסיסיות. את החלק הרלוונטי במצגת אפשר לראות כאן למטה. המצגת המלאה ערכה שלוש שעות והייתה טכנית מאוד.



על פניו כיום אפשר למצוא רובוטים המבצעים פעולות מורכבות הרבה יותר, כמו אלו של בוסטון דינמיקס לדוגמה, אך רובוטים אלו תוכנתו מראש (אינם מונחיי בינה מלאכותית) ויקרים בהרבה (עלות של כ- 75,000 דולר) וכנראה שאינם מתאימים לייצור המוני.


צריך לציין כי טסלה הציגה שתי גרסאות לאופטימוס על הבמה. פלטפורמת הפיתוח של החברה שנוצרה בפברואר השנה היא זו שעלתה בכוחות עצמה לבמה, ובנוסף אליה הוצגה גרסה הרבה יותר מתקדמת ועדכנית, שעדיין לא יכולה ללכת בכוחות עצמה (לפי מאסק זה יקרה בשבועות הקרובים), אך נראית הרבה יותר קרובה למוצר המוגמר אותו החברה מצפה להציג בסופו של דבר.


גרסאות האופטימוס – הדור האחרון מימין, פלטפורמת הפיתוח והקונספט (מקור טסלה)


ההבדל הגדול בין הגרסאות נובע, בין היתר, מהחלקים מהם הן נבנו. בעוד שפלטפורמת הפיתוח שעלתה לבמה משתמשת ב”חלקי מדף” סטנדרטיים ומשלבת את מערכת הבינה המלאכותית החכמה של טסלה המבוססת על המערכת שאפשר למצוא ברכבי החברה, הגרסה העדכנית יותר משתמשת בחלקים מותאמים שפותחו ויוצרו בטסלה, דבר שיתרום למחיר הנמוך הצפוי לרובוט.


המוח של האופטימוס מבוסס על שבב יעודי של טסלה שניבנה עבור הבינה המלאכותית של רכבי החברה ואותו אפשר למצוא ברכבים החשמליים שלה. שבב זה משתמש בבינה מלאכותית הדומה לזו המפעילה את הנהג האוטונומי ברכבים, עם ההתאמות הדרושות להליכה על שתיים כמובן.


הרובוט עם מוח הבינה המלאכותית משתמש ב-28 מנועי סרבו (אקטואטורים) על מנת לאפשר את התנועה של הרובוט, וכן בסוללה מובנת של 2.3kWh , הדומה לזו שאפשר למצוא ברכבי טסלה.

השוק לרובוט האנושי הוא שוק העבודה ולכן הוא כמעט בלתי מוגבל. זהו שוק עצום של טריליוני דולר.


טסלה גם הציגה באותו אירוע את ההתפתחויות האחרונות בתחום הנהיגה האוטונומית שלה ובתחום השרתים רבי העוצה DOJO שהיא מפתחת. אלו הם מחשבי על לאימון רשת הנוירונים שבבסיס הבינה המלאכותית שלה.


תוצאות הרבעון השלישי: שיא ייצור ומסירות אך מתחת לצפי האנליסטים

טסלה מסרה 343 אלף מכוניות ברבעון השלישי. ממוצע התחזיות עמדו על מסירת 362 אלף כלי רכב. למרות הפסקת ייצור זמנית בחלק ממפעלי החברה במהלך הרבעון, הייצור גדל מ-258 אלף כלי רכב ברבעון השני ל-365 אלף מכוניות ברבעון השלישי.

אלו נתוני הייצור וההסברים שפירסמה החברה ביום ראשון.



אמנם מדובר בשיא רבעוני, אך המסירות היו נמוכות מתחזיות האנליסטים ולכן המניה ירדה ביום שני.

הייצור הכולל של החברה צמח ברבעון השלישי לעומת הרבעון שלפניו ב- 41%, אז ייצרה החברה 258,580 כלי רכב.

במהלך הרבעון המקביל בשנה שעברה, דיווחה טסלה על מסירת 254,695 כלי רכב (עליה של 42%) ועל ייצור של 237,823 כלי רכב (עליה של 51%).


ההסבר להפרש החריג, מבחינת טסלה, בין כמות הייצור לכמות המסירות היא העובדה שרוב הרכבים שיוצרו בסין בסוף הרבעון מיועדים ללקוחות בארצות מרוחקות אחרות כמו אוסטרליה סינגפור וניו-זילנד, כך שהן עדיין על האניה בדרכן ללקוחות ולא הספיקו להגיע ליעדן ברבעון השלישי.


לסיכום

הרובוט של טסלה מהווה תחום חדש עם פוטנציאל אדיר עבור החברה והעולם כולו. טסלה פועלת בדחיפות רבה בתחום. הרובוטים הראשונים יעבדו בעבודות פשוטות במפעלי החברה, אך יעברו עוד כמה שנים עד שניראה אם הרובוטים של טסלה יכולים להחליף עובדים במפעלים אחרים, בערים ובבתים של כל אחד מאיתנו.


אין משמעות רבה לדעתי לאכזבה מכמות המסירות של החברה. טסלה כבר מייצרת מאות אלפי מכוניות ברבעון וקשה מאוד לדאוג לכך שכל המכוניות שיוצרו בסוף הרבעון יסופקו ליעדים קרובים כמו שהיה בעבר כשייצרה פחות רכבים. הפיספוס במסירות הוא של כ- 20,000 מכוניות שזו כמות ייצור של שבוע אחד בלבד. זניח וממש לא משמעותי. הנתונים הפיננסים שיפורסמו עוד כשבועיים ב- 20 לאוקטובר חשובים יותר וניראה כיצד יגיבו המשקיעים לנתונים אלו.


טסלה במצב מעולה מבחינה פיננסית ומבחינת הביקוש למוצריה ולכן מתכננת עתה בעיקר לטווח הארוך כשהמיקוד לטווח הקצר משמעותי פחות עבורה.

השקעות מוצלחות לכולן/ם!


שימו לב שבמאמר זה אנחנו משתפים אתכם בתחזיותינו, דעותינו ושיקולינו לצורכי מידע, אך אין זה יעוץ או הכוונה כיצד לפעול ו/או לנהל את השקעותיכם. על כל אחד ואחת לבצע את בדיקותיו/ה ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו/ה.


זכרו, המנוי לתיק הפרמיום ותיק הצמיחה הוא מנוי לשנה. כברירת מחדל המנוי מתחדש אוטומטית כל שנה. תוכלו לסיים את המנוי שלכם בכל עת דרך הפרופיל שלכם/ן (בחרו מהתפריט "המנוי שלי", בחרו בסוג המינוי ו"ביטול מנוי") באתר זה. אם אתם מקבלים את המאמרים גם בהודעות ווטסאפ, תוכלו גם לשלוח הודעת "בקשה להפסקת מנוי פרמיום או צמיחה" או להפסקת השליחה בווטסאפ בלבד.


71 צפיות0 תגובות

Comentarios


bottom of page