טסלה הפתיעה את וולסטריט ודיווחה על ייצור של 103,000 רכבים ומשלוחים של 88,400 רכבים ברבעון הראשון. ייצור דגם Y החל ולפי הערכות נמסרו כבר בין 1000 – 2000 רכבים מדגם זה הרבעון. התפוקה של גיגהפקטורי שנחאי ממשיכה לטפס והגיעה לשיא של 3000 רכבים בשבוע.
טסלה הפסיקה את הייצור במפעלה העיקרי שבפרימונט קליפורניה ב 23/3/2020, אך השאירה כוח עבודה מצומצם שם לתחזוקה. כנראה עובדים שם כעת על שיפורים בקו הייצור, כאלה שרצו לעשות כבר זמן רב.
מפעל טסלה בנבדה, שבו טסלה מייצרת את הסוללות יחד עם פנסוניק, ממשיך לעבוד אך לא באופן מלא. טסלה צמצמה את כוח העבודה שם והצוותים של פנסוניק הפסיקו את העבודה. למרות זאת אני מאמין שטסלה עדיין מייצרת סוללות בעיקר למלאי וצריך לזכור שבימים כתיקונים ייצור הסוללות הוא צוואר הבקבוק של ייצור הרכבים החשמליים. לכן, כשיחזרו לייצור מלא טסלה תוכל להגביר את כמות הייצור הכללית ובעיקר לייצר יותר משאיות הדורשות כמות גדולה של סוללות.
המפעל בשנחאי עובד שעות נוספות ומעלה את יכולות הייצור במהירות. הממשלה בסין עוזרת בכל דרך אפשרית להגברת הייצור, ובכלל זה הספקת אביזרי מיגון נגד הקורונה.
טסלה מרחיבה שם את מפעלה לייצור סוללות כנראה. ראו את המפעל והעבודות האינטנסיביות להרחבתו.
עבודות ההרחבה האינטנסיביות:
בגרמניה טסלה כלל איננה מתייחסת למגפת הקורונה ועובדת באינטנסיביות על בניית המפעל החדש, הגיגהפקטורי-4, ליד ברלין.
לסיכום
כאשר כל תעשיית הרכב נמצאת בקיפאון מוחלט, טסלה ממשיכה בבניה מואצת של מפעליה ויכולת הייצור שלה, בכל מקום בו היא יכולה.
לא ברור מתי תתאפשר פתיחת כל המפעלים בארה"ב או באיזו מידה המשבר הכלכלי יהיה חמור וכיצד ישפיע על הבקושים, אך ברור שטסלה תרחיב את הפער הטכנולוגי שלה בתחום הרכבים החשמלאים ביחס לשאר התעשיה, ותגדיל את נתח השוק שלה בשוק הרכב.
חברות כמו ג'נרל מוטורס ופורד, הנמצאות בחובות גדולים ואפס מכירות כיום, ינסו להרוויח כמה שיותר מרכבי בנזין וסולר רווחיים עם החזרה לייצור, ויתעסקו פחות בפיתוח רכבים חשמליים.
טסלה, שיכולת הייצור שלה מהווה את המגבלה העיקרית לכמות מסירות הרכבים שלה, משפרת יכולת זו בצורה אינטנסיבית כעת.
לכן, גם אם עדיין לא ברור עד כמה חמור יהיה המשבר הכלכלי בארה"ב ובעולם, ברור שטסלה תגדיל את נתח השוק שלה בתחום הרכבים בכלל ובתחום הרכבים החשמליים בפרט.
Comments