מה היום?
אילון מאסק רכש את טוויטר תמורת 44 מיליארד דולר
המצב המקרו כלכלי
טסלה פירסמה דוחותיה בשבוע שעבר
השבוע יפרסמו גוגל, מיקרוסופט, פייסבוק, אמזון, טוויטר ועוד
טוויטר נרכשה
אילון מאסק רכש את טוויטר תמורת 44 מיליארד דולר (54.20 דולר למניה) לאחר שמועצת המנהלים של טוויטר אישרה את הרכישה מאחר ולא מצאה הצעות מתחרות לרכישת טוויטר. המחיר אכן ניראה גבוה עבור חברה ללא רווח ומכירות של 5 מיליארד דולר.
אתמול, לאחר ההודעה על אישור העסקה, צייץ מאסק כי "חופש הביטוי הוא אבן היסוד של דמוקרטיה מתפקדת וטוויטר היא 'כיכר העיר' הדיגיטלית בה מתווכחים על אודות נושאים שחיוניים לעתיד האנושות".
עוד אמר מאסק, כי הוא "רוצה להפוך את טוויטר לטובה יותר מאי פעם באמצעות הוספת פיצ'רים למוצר, הפיכת האלגוריתם לקוד-פתוח (Open Source) כדי להגביר את האמון ברשת החברתית, מלחמה בספאם ובבוטים ולאמת שכל משתמש הוא אדם אמיתי. לטוויטר יש פוטנציאל עצום ואני מחכה לעבוד עם החברה ועם קהילת המשתמשים כדי לממש אותו".
המצב המקרו כלכלי
האינפלציה היא הבעיה הכלכלית הראשית כרגע ואותה מנסה הפד לפתור ע"י הפסקת הזרמות הכספים לשוק והעלאת הריבית. יש הרבה בעיות שמתעוררות בזמן אינפלציה גבוהה, כמו איבוד האמון במטבע ובמימשל, חוסר שיוויון חברתי - כי עליית המחירים פוגעת בעיקר בשכבות החלשות, והידרדרות אינפלציונית שמביאה עוד עליות מחירים אף גבוהות יותר.
רמת האינפלציה שפורסמה לחודש מרץ הגיעה כבר לרמה שנתית של 8.5% ובפד קיוו שמכאן תתחיל ירידה. כרגע האינדיקטורים הכלכליים מראים שהלחצים האינפלציוניים לא יורדים. הביקושים גבוהים, מחירי הדלק והמזון לא יורדים משמעותית והבעיות בשרשראות ההספקה לא ניפתרו. בסין הן אולי אף החמירו בשל הסגרים.
ראו את עליית האינפלציה בחודשים האחרונים:
הפד לא מעוניין להעלות את הריבית בצורה מהירה כי הדבר עלול לגרור מיתון, אלא מעדיף להעלות את הריבית בצורה מתונה. הבעיה שזה עשוי להיות מעט מידיי ומאוחר מידיי בכדי להילחם באינפלציה. לכן מה שמנסה לעשות הפד הוא הורדת הציפיות לאינפלציה, ע"י דיבורים ואיומים על העלאת ריבית, שכידוע הן אחד הגורמים לעלית המחירים. הכוונה היא להוריד את הציפיות האינפלציניות ע"י איומים בהעלאת הריבית בתקווה שאיומים אלו יורידו את השווקים הפיננסיים ומחירי הנדל"ן ואיתם את "תחושת העושר".
עליות מחירי הבתים והשווקים הפיננסים יוצרות תחושה של עושר וגורמות להגדלת הביקושים ולכן הפד פועל נגדן ע"י הצהרות ניציות. לכן גם, עם כל עליה חדה בשווקים, אנו רואים שמופיע אחד מחברי הפד ומאיים בהעלאה חדה של הריבית, שבדרך כלל מפילה את השווקים. כך היה עם ג'רום פאוול ביום חמישי שעבר כשאמר שהעלאת ריבית של 0.5% במאי בהחלט אפשרית ומונחת לדיון על השולחן. השוק כרגע מתמחר עליית ריבית של 0.5% בישיבת הפד במאי ברמה של 98%. כך גם בפגישתו הבאה של הפד ביולי.
נמתין ונראה בכמה תעלה הריבית לאחר פגישת הפד ב- 4 במאי. גם אם ריבית זו תעלה כאמור ב- 0.25% - 0.5% נראה לדעתי עליות בשווקים וזאת אם הצהרות הפד לעתיד לא יהיו ניציות מידיי. במקרה של העלאת הריבית ב- 0.75%, נראה כנראה, ירידות והגברת הפחד הקיים בשווקים כבר עתה.
טסלה פרסמה דוחותיה
טסלה פרסמה דוחותיה לרבעון הראשון של 2022 וכרגיל הפתיעה לטובה את האנאליסטים בכל הפרמטרים: מכירות, רווח גולמי, תפעולי ורווח נקי. זה היה רבעון שיא לטסלה גם במכירות וגם ברווח וזאת למרות שרבעון זה קצר יותר בימי עבודה מהרבעונים הקודמים ולמרות שהמפעל שלה בשנחאי היה סגור לארבעה ימים בסוף הרבעון בגלל סגרים הקשורים במגפה בשנחאי.
המכירות עלו ב- 81% לעומת שנה שעברה והרווח הנקי ביותר מ- 600%. הרווח התפעולי היה גבוה מ- 19% וגבוה מהרווח הגולמי של טויוטה (!) שנחשבה לרווחית ביותר בתעשיית הרכב עד היום. ראו את המספרים.
המכירות, הרווח הגולמי והרווח התפעולי של טסלה:
למרות התוצאות המעולות של טסלה, היום יורדות מניות החברה בכ- 10% יחד עם כל השווקים ובעיקר הנאסדק, הירידות כניראה ביגלל מאמר שהתפרסם בבלומברג המשווה בין טסלה לנטפליקס או חשש שאילון מאסק יממן את רכישת טוויטר ע"י מכירת מניות טסלה. הפחד בשווקים כה גדול שמספיק מאמר כזה או אי וודאות אחר כדי להוריד את מחיר המניה בצורה דרסטית.
בימים הקרובים נפרסם יותר על דוחות החברה, מעמדה הייחודי בשוק וכן על דוחות החברות האחרות בהן אנו משקיעים שאמורות לפרסם את דוחותיהן.
שבוע זה הוא שבוע חשוב למגזר הטכנולוגיה
השבוע הקרוב הוא שבוע הדיווחים החשוב ביותר לענף הטכנולוגיה ברבעון הקרוב כי רוב חברות הטכנולוגיה הגדולות יפרסמו את תוצאותיהן השבוע. ראו כאן את תמונת המפרסמות.
שמו לב שחברות מיקרוסופט ואלפאביית (גוגל) יפרסמו את דוחותיהן הרבעוניים היום יחד עם וויזה ג'נרל אלקטריק ואחרות. מטה (פייסבוק), פייפאל, טוויטר, אמזון ואחרות יפרסמו בהמשך השבוע. אנחנו נעקוב ונדווח על תוצאות יוצאות דופן וכמובן על החברות שבתיק הפרימיום ובתיק הצמיחה (קראו כאן עוד על תיק הפרימיום ועל תיק הצמיחה).
ראוי לציין שהירידות של חברות טכנולוגיה רבות כמו גוגל, אנבידייה, פייסבוק ואחרות כבר ניראות מוגזמות ומחירי מניותיהן משקפים מכפילים נמוכים (מכירן זול).
לסיכום
אי הוודאות בכלכלה עדיין גבוהה מאוד והפחד עדיין שולט בשווקים. כל ידיעה, גם אם לא מבוססת, יכולה להפיל את שווי החברה המדווחת. בימים הקרובים נוכל לקבל הצצה לביצועיהן של רבות מחברות הטכנולוגיה בכלל ולאלו בהן אנו משקיעים בפרט. הביצועים של החברות הגדולות כמו מיקרוסופט וגוגל, שיפרסמו היום לאחר תום המסחר, יקבעו כנראה את כיוון כל שוק הטכנולוגיה בתקופה הקרובה.
תגובות הפד והערותיו חשובות לא פחות אך כניראה שבפד ישמרו על שתיקה ולא נשמע את חברי הבנק הפדרלי עד לפגישתם הקרובה בארבעה במאי.
זיכרו, המצב המקרו כלכלי בהחלט משפיע על השווקים אך בסופו של יום תוצאות החברות וביצועיהן לעתיד הן הקובעות את שווי החברה. בזמן אופוריה המניות עולות יותר מידיי ובזמן דיפרסיה הן יורדות יותר מידיי. נעקוב ונדווח.
השקעות מוצלחות לכולן/ם!
שימו לב שבמאמר זה אנחנו משתפים אתכם בתחזיותינו, דעותינו ושיקולינו לצורכי מידע, אך אין זה יעוץ או הכוונה כיצד לפעול ו/או לנהל את השקעותיכם. על כל אחד ואחת לבצע את בדיקותיו/ה ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו/ה.
Comments