היום נתעדכן קצת על המתרחש בשוק המניות, התיקון וכן על חברות הפרימיום שדיווחו את דו"ח הרבעון הרביעי: סולאראדג', שעוזבת את תיק הפרימיום בשלב זה, שופיפיי, סקוור, טרייד דסק ופייבר.
פחד גבהים ואינפלציה
כמו שכתבנו במאמרנו הקודם, אינדיקטורים מדאיגים ומניות הצמיחה המהירה, המשקיעים יחפשו עכשיו כל תירוץ לברוח ולממש רווחים. ואמנם חווינו תיקון חד השבוע ביום שני ושלישי, לאחר נאומה של ג'נט ילן, שרת האוצר האמריקאית, ביום שני בבוקר , והחשש מעלית ריבית כתוצאה מירידת מחירי האג"ח הממשלתי ועליית התשואות. לקראת סוף יום המסחר בשלישי השוק תיקן חזרה למעלה לאחר "צפירת הרגעה" של יו"ר הפד, ג'רום פאוול, שאמר שהעלאת ריבית אינה נראית באופק. מחירי המניות גבוהים ותשואות האג"ח עולות, כך שהמשקעים חוששים שנוצרת אלטרנטיבה להשקעה במניות ומעבר כספים לשם.
בארה"ב אגרות החוב הממשלתיות ל-10 שנים ירדו והתשואה בהן הגיעה לרמה של 1.4%. הירידות האלה מתחילות באג"ח הממשלתי ואמורות לעבור גם לאג"ח הקונצרני. החשש הוא שהריבית האפסית, לצד הזרמות הכספים המסיביות של ממשל טראמפ ועכשיו של ביידן עם התוכנית הכלכלית שלו, יובילו לעליה באינפלציה. ציפיות אינפלציוניות אלה מתומחרות באגרות החוב הממשלתיות ומתישהו האינפלציה עלולה לפרוץ.
אנחנו, כזכור, אומרים שההתפתחויות הטכנולוגיות המהירות מורידות ויורידו בעתיד את מחירי המוצרים והשירותים והשאלה היא רק אילו כוחות יכתיבו את הכיוון בחודשים הבאים.
חברות הפרימיום פרסמו דוחותיהן לרבעון הרביעי
על חלק מחברות הפרימיום כבר דיברנו. הפעם נזכיר את אלו שפרסמו לא מכבר: את סולאראדג', שעוזבת את תיק הפרימיום, שופיפיי, סקוור, טרייד דסק ופייבר.
סולאראדג'
כאמור, סולאראדג' נפגעה ממגיפת הקורונה אך מתחילה להתאושש. למרות זאת, יש ירידה משמעותית במכירות, ברווח הגולמי וברווח התפעולי לעומת שנה קודמת. ראו את תוצאות הרבעון הרביעי לעומת רבעונים קודמים.
הרווח הנקי ברבעון הרביעי גם הוא צנח.
גם שולי הרווח התפעולי והרווח הנקי צנחו לפחות מ 5%, תחום בו לא היו כבר זמן רב.
מכפיל המכירות, שהוא פרמטר חשוב עבורנו, עלה בחדות מעל ל 10 (=מחיר המניה יקר) כאשר החברה בהאטה למעשה.
כמו שכתבנו במאמר "סולאראדג' ועדכון תיק הפרימיום" ב 4 בפברואר 2020, נפרדנו מסולאראדג' כאשר מכרנו את אחזקותינו בחברה במחיר 344.00 $ למניה ב 10/02/2021.
נמשיך לעקוב אחרי החברה.
שופיפיי
בשופיפיי אין חדש. החברה ממשיכה להפתיע לטובה ולצמוח במהירות. החברה כבר נושקת למיליארד דולר מכירות ברבעון וגם עברה לרווח. אין ספק שעסקי שופיפיי פרחו בזמן ובגלל המגיפה והחברה האיצה צמיחתה.
עם מכפיל מכירות של כ 32, שופיפיי בהחלט לא זולה אך היא מובילה בתחומה וצומחת במהירות. הצמיחה הרבעונית שלה במכירות הייתה 93.6% וברווחים 15,966%. פשוט צמיחה יוצאת מהכלל.
טרייד דסק
טרייד דסק גם היא חזרה לעלות בחדות בכל הפרמטרים החשובים: מכירות, רווח גולמי ורווח תפעולי.
מכפיל המכירות של טרייד דסק הוא 27.69 וגם היא לא זולה, אך שימו לב לקצב הגדילה שלה. קצב צמיחת המכירות הרבעוניות שלה הוא 48% וקצב צמיחת הרווחים 198%.
פייבר
פייבר מזנקת בכל הפרמטרים, למרות שההפסד התפעולי גדל לעומת הרבעון הקודם (השלישי 2020), הוא עדיין קטן לעומת אותו רבעון בשנה קודמת, ז"א, הרבעון הרביעי של 2019. הצמיחה הרבעונית במכירות של פייבר היא 89% והיא כאמור, עדיין הפסדית.
סקוור
הזינוק המשמעותי במכירות של סקוור החל ברבעון הקודם, השלישי, ונמשך ברבעון הרביעי. בשני רבעונים אלו צמחו גם הרווח הגולמי והתפעולי בצורה משמעותית.
המכירות הרבעוניות של סקוור עלו ב 139%, בעיקר בעזרת אפליקציית המזומנים שלה, קשאפ, המאפשרת בין היתר לסחור בביטקויין. הרווח לעומת זאת, צמח ב 24% "בלבד", מפני שהעמלה שהיא גובה עבור המסחר בביטקויין, מזערית.
איזו חברה היא היקרה ביותר - השוואת מכפילי מכירות
ראו השוואה בין מכפילי המכירות של החברות הנ"ל. ככל שהמכפיל גבוה יותר, החברה יקרה יותר.
הערה: מכיוון שמשקיעים רבים שאלו אותי בימים האחרונים האם טסלה יקרה והאם יש למכרה, בהשוואה זו הכנסנו גם את טסלה כדי להראות שטסלה איננה יקרה יחסית לחברות טכנולוגיות מובילות אחרות. טסלה רביעית (בכחול) נסחרת במכפיל מכירות של 11 שאינו גבוה יחסית למניות האחרות. טסלה למעשה גדלה באותם קצבים של שאר החברות ואף מהר יותר, וצריך לזכור שתחומה הוא תחום בו הצמיחה המהירה קשה הרבה יותר ודורשת הקמת מפעלים פיזיים ענקיים.
רואים ברור שלפי פרמטר זה, מכפיל המכירות, שופיפיי (בצהוב) היא היקרה ביותר, פייבר אחריה (בסגול), טרייד דסק שלישית (בירוק), טסלה רביעית (בכחול) וסקוור הזולה ביותר (באדום).
לסיכום
בפרספקטיבה היסטורית מחירי חברות הטכנולוגיה כלל אינם זולים היום , אך צריך לזכור שאנו נימצאים בעיצומה של מהפכה טכנולוגית המתרחשת בו זמנית בכמה תחומים המאיצים האחד את השני. בנוסף, כאשר הריבית היא אפסית, אין כמעט אלטרנטיבות להשקעות. הממשלות והבנקים המרכזיים מזרימים סכומי עתק לשוק וסכומים אלו זורמים ברובם לשוקי ההון שם מתרחשת אינפלציה ועליות מחירים.
החשש שנוצרת אלטרנטיבה לשוק המניות באיגרות החוב הממשלתיות ועלית התשואות שם, הביאה לתיקון החד אותו אנו חווים השבוע (למרות שהשבוע עדיין לא הסתיים).
בסיכומו של יום, גם אם חברות תיק הפרימיום יתממשו ומחירי מניותיהן ירדו, הרי שבטווח הארוך חברות אלו ימשיכו לצמוח במהירות ולהוביל את תחומן.
שימו לב שבמאמר זה אנחנו משתפים אתכם בתחזיותינו, דעותינו ושיקולינו, אך אין זה יעוץ או הכוונה כיצד לפעול ו/או לנהל את השקעותיכם. על כל אחד ואחת לבצע את בדיקותיו/ה והערכותיו/ה ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו/ה.
השקעות מוצלחות לכולם!
Commentaires