top of page
חיפוש

השינויים בהשקעותינו בעקבות דוחות הרבעון השני

עודכן: 16 באוג׳ 2021


חברות הפרימיום והצמיחה המהירה ממשיכות לדווח את תוצאותיהן לרבעון השני של 2021, אנחנו ממשיכים לעקוב ולדווח על נקודות הראויות לציון וכמובן מבצעים את השינויים הנדרשים בהשקעותינו.


יחסי ההשקעה בין חברות הפרימיום וחברות הצמיחה

נציין את הקשר בין חברות הפרימיום וחברות הצמיחה המהירה למשקיעים שבחרו את שני השירותים.

אם בחרתם להשקיע 80% מסך השקעותיכם בחברות הפרימיום ו- 20% בחברות הצמיחה המהירה (אנחנו הצענו השקעה של בין 20%-30% בתיק הצמיחה) הרי ששיעור ההשקעה הממוצעת בכל חברה יהיה כזה:

בהנחה שבתיק הפרימיום יש כ- 10 חברות ובשירות הצמיחה המהירה יהיו כ- 20 חברות צמיחה, הרי שנוכל לחשב את סכום ההשקעה הממוצעת בכל תיק: בחברות הפרימיום השקעה ממוצעת בחברה תהיה 8% (80% לחלק ל- 10) וההשקעה הממוצעת בחברת צמיחה היא 1% (20% לחלק ל- 20). כמובן שלפחות בפרימיום החלוקה בין החברות בתיק לא שווה, וחברות כמו טסלה או מיקרוסופט מהוות מרכיב גדול יותר מהתיק.

נושא זה חשוב לציון כי חברות הצמיחה תנודתיות מאוד והשקעה גדולה בחברה אחת יכולה להיות מסוכנת, גם אם תעשו זאת לפעמים בהתבסס על נתונים שמצאתם או על תחושת בטן.


פעילות מפסידה

דבר נוסף ראוי לציון לפני שנכנסים לדיון בתוצאות החברות עצמן: אנחנו בהחלט מבינים חברות טכנולוגיות ואחרות שמשקיעות את כל הכנסותיהן, ואף מעבר לכך בצמיחה, מחקר ופיתוח בשנים הראשונות. אך לאחר שנים של צמיחה במכירות אנו מצפים לראות גם צמיחה ברווחים, או לפחות ירידה בהפסדים.

חברות תוכנה רבות פשוט ממשיכות להפסיד שנים ומגייסות כסף נוסף בכל פעם שיש בכך צורך באמצעות הנפקות משניות או הלוואות. גיוסים אלו מדללים את החזקותינו כמשקיעים וההלוואות מסכנות את החברה לטווח הארוך. כמשקיעים, אנחנו מעדיפים לראות חברות רווחיות שצומחות ולא חברות שמפסידות שנים וצומחות תוך השקעות אדירות בפירסום.

ניתן דוגמה שתמחיש למה אנו מתכוונים תוך בחינת תוצאותיהן של שתי חברות: וויקס וטסלה.


שתי החברות צומחות במהירות במכירותיהן.

וויקס – מכירות, רווח גולמי ורווח תפעולי:


*במליונים.


טסלה – מכירות, רווח גולמי ורווח תפעולי:


*במליארדים


אך ראו את הרווחים/הפסדים התפעוליים של שתי החברות. בעוד ההפסדים של וויקס רק הולכים וגדלים, הרי שטסלה עברה לרווח בשנתיים האחרונות והרווחים שלה רק הולכים וצומחים.


תמונת הרווח הנקי של טסלה אף וורודה יותר וברבעון האחרון עברה טסלה את רף מיליארד הדולר.



בקצבים האלו טסלה תתחיל לחלק רווחים (דיבידנדים) תוך כמה שנים כי פשוט לא תמצא דרך להמשיך ולהשקיע את כל רווחיה בהמשך הצמיחה והפיתוח.


צריך לזכור שההשקעות של טסלה עצומות כי היא בונה מפעלים אדירים לייצור מכוניות וסוללות ובנוסף משקיעה במחקר ופיתוח בתחומים רבים כדי לבנות רכב חשמלי, סוללות יעילות, זולות ובטוחות, תוכנה לנהיגה אוטונומית, אוטומציה ורובוטיקה במפעלי הייצור ועוד.


כמובן שזו גם הסיבה ששיעור הרווח הגולמי של וויקס גבוה יותר כי היא מפתחת תוכנה בלבד ואינה משקיעה בתשומות פיזיות. על וויקס רק לפתח מערכות תוכנה נוחות ויעילות כדי שנוכל (הלקוחות) לבנות אתרים יפים ויעילים. משימה פשוטה בהרבה. אך ההפסדים רק מצטברים כבר שנים ולא נראה שהם יגיעו לרווח מתישהו. יכול להיות שהבעיה היא במודל העיסקי וללא פירסום ושיווק אגרסיבי ויקר החברה פשוט לא תמשיך לצמוח בקצבים האלו או אף תתכווץ.


מה קורה עם פייבר?

בהמשך להסבר למעלה על ההבדל בין וויקס לטסלה, הסיפור אצל פייבר (סימול: FVRR) דומה לוויקס, למרות שהחברה צעירה יותר ולכן נקבל זאת בצורה מובנת יותר. לפני ארבעה רבעונים חשבנו שפייבר עוברת לרווח כי ההפסדים כמעט התאפסו והיו קטנים גם ברבעון שלאחריו. אך מאז פייבר חזרה להפסיד בגדול. זאת, למרות כל יתרונות הקורונה עבורה כחברה המפגישה ווירטואלית בין נותני שירותים ללקוחות שהם צרכני השירותים.


ראו את המכירות, הרווח הגולמי והתפעולי של פייבר ברבעונים האחרונים.



או הרווח/הפסד הנקי של פייבר.




שוב, יכול להיות שאנחנו טועים, אך נראה שרבות מחברות התוכנה מתמכרות לכסף הזול ומעדיפות להמשיך להשקיע בפרסום כדי לגדול במקום להתמקד במוצרים שלהם כדי ליצור מוצרים מצויינים שימכרו את עצמם.


צריך גם לזכור שאלו, כאמור, ימי מגפת הקורונה המספקת יתרונות רבים לחברה כמו פייבר ולכן, קשה לראות איך יעברו לרווחים דווקא עם פתיחת הסגרים. אנחנו מאמינים שהקורונה תמשך בווריאציות כאלו ואחרות, אך הסגרים יהיו נדירים יותר ומפגשים פזיים יתאפשרו, דבר שיפגע "ביתרונות" של פייבר.


לסיכום, בגלל סיבות אלו אנחנו מוציאים את פייבר מתיק הפרימיום ומעבירים אותה לתיק הצמיחה המהירה כחברת צמיחה לא ריווחית ועם סיכון גדול יותר. המשמעות היא הקטנת שיעור ההחזקה בפייבר, כל אחד לפי שיעור תיק הצמיחה מסך החזקותיו.


החברה שתחליף את פייבר בתיק הפרימיום תפורסם בימים הקרובים.


מה עם למונייד?

גם למונייד מגדילה הפסדיה ונראה שהיא גדלה במכירות ובמנויים, אך לא מספיק מהר. לפחות לא בכמות המנויים. עלית המנויים בלמונייד היא ליניארית ואיטית יחסית. היינו רוצים לראות עליה אקספוננציאלית לפחות בהתחלה (S curve).


המכירות, הרווח הגולמי והרווח התפעולי של למונייד.


ההפסד הנקי גדל.



למונייד חברה צעירה יותר עם פוטנציאל שוק ענק ולכן נהיה סבלניים ונמתין עוד רבעון או שניים כדי לראות כיצד מתפתחים הדברים. צריך גם לזכור ששוק הביטוח הוא שוק איטי יותר ואינו אימפולסיבי. הכוונה היא שרוב המבוטחים לא יעברו חברת ביטוח באמצע תקופת הביטוח, וגם כשתקופת הביטוח מסתיימת יש נטייה להמשיך עם סוכנות הביטוח המוכרת.



מיקרוסופט

החברה הבאה מתיק הפרימיום שפרסמה דוחותיה לפני שבועיים, מדגימה את הצמיחה האידאלית, במכירות וברווחים, למרות שצמיחתה "צנועה יחסית" – "רק" 30% בשנה.


חברת מיקרוסופט שבתיק הפרימיום, פרסמה דוחותיה ב- 27.7.21 וקשה שלא להתפעל מהצמיחה הקבועה והמתמשכת במכירות וברווחים.


ראו את המכירות, הרווח הגולמי והתפעולי של מיקרוסופט:



הרווח הנקי של מיקרוסופט.



ראו בגרף הבא שקצב הגדילה במכירות איננו מאט בשנים האחרונות, למרות גודלה של החברה.



החברה כבר שווה כמעט 2.2 טריליון דולר וממשיכה לעלות בערכה בצורה קבועה. מגפת הקורונה, או כל אירוע אחר, לא הפריעו לעליה הקבועה בערך החברה.



החברה עולה בשוויה בכ- 35% לשנה ויותר בצורה יציבה וכמעט ללא הפרעות. זו החברה האידאלית לשונאי סיכון.


לחברה יש מתחרים משמעותיים מועטים וסיכונים לא גדולים. לדוגמה, הסיכונים הרגולטוריים הקיימים לגבי גוגל, פייסבוק או אמזון פחות רלוונטיים מבחינתה של מיקרוסופט. אין טענות, למשל, נגד מיקרוסופט והיא איננה מואשמת בהיותה מונופול, בפעילות נגד צרכנים או בטיעונים רגולטורים אחרים.



לסיכום

בתיק הפרימיום אנחנו מחפשים חברות הגדלות מהר במכירות וברווחיות (המגדילות את הרווח הגולמי והתפעולי), עם יתרונות ברורים מול התחרות ועם הנהלה מצוינת.


דוגמה טובה לכך היא טסלה, הגדלה הן במכירות והן ברווחים ושכלל אינה מפרסמת את מוצריה. את הפרסום עבורה עושים הלקוחות המתלהבים ממוצריה המצויינים. ולמרות ההוצאה האפסית על שיווק והכפלת יכולות הייצור כמעט כל שנה, טסלה לא מצליחה לספק את הביקוש הרב למוצריה.


בחברות הצמיחה אנו מחפשים חברות לא "גדולות מדיי" שצומחות במהירות עם מודל עסקי בר קיימא ואם אפשר, גם ריווחיות.


דוגמה לכך אפשר למצוא בפולג'נט ג'נטיקס, (סימול: FLGT) שטיפסה בערכה במהירות, אך עדיין נסחרת במכפילי רווח ומכירות נמוכים ביותר (החברה זולה), יחסית, בגלל גידול חד במכירות וברווחים בשנת הקורונה. פולג'נט, המייצרת בדיקות לקורונה ומחלות אחרות ע"י זיהוי רצף גנטי, ירדה במכירותיה ברבעון האחרון. זאת בגלל ירידה זמנית בקצב הבדיקות, ואכזבת האנליסטים בוולסטריט מכך. אך נראה שהקורונה חוזרת ועדיין כאן עם מוטציות שונות, הבדיקות ידרשו עוד שנים והנהלת החברה הראתה שהיא יודעת לזהות הזדמנויות ולפעול במהירות לממשן.


בקיצור, גדילה בעזרת הוצאת כסף אין סופית על שיווק ופירסום אינה גדילה בת קיימא. יצירת מוצר מעולה שהלקוחות אוהבים ומוכנים לספר עליו לאחרים, היא הדרך.


אנחנו בטק-אינווסט22 (techinvest22.com) שואפים בדיוק לזה. יצירת שירות מעולה, ריווחי, פשוט ונוח לשימוש עבור לקוחותינו. המטרה פשוטה: יצירת שירות מובן ונוח המראה את השקעותינו, כך שמשקיעים שיחקו בתיקיהם את השקעותינו, יכפילו את כספם כל שנתיים בממוצע. זה אומר תשואה של כ- 42% בממוצע לשנה.


בינתיים אנו עומדים במשימה ואף הרבה מעבר לכך. אלו הם ביצועי תיק הפרימיום כשלאחרונה נוסף לו גם תיק הצמיחה המהירה:

תשואה של השנה האחרונה (12 חודשים אחרונים): +95.50%

תשואה שנתית ממוצעת ב- 3 השנים האחרונות: +93.65%

תשואה שנתית ממוצעת ב- 5 השנים האחרונות: +61.26%


השקעותינו מתמקדות בחברות טכנולוגיות שילכו ויאיצו את התפתחותן בשנים הבאות.


אנחנו גם עוקבים בעניין אחרי חברות פרימיום פוטנציאליות שיחליפו את פייבר וחברות צמיחה פוטנציאליות נוספות שאמורות להצטרף לתיק הצמיחה. (תוכלו לקרוא כאן עוד על חברות הפרימיום ועל חברות הצמיחה המהירה). שירות הפרימיום מציע כ- 10 חברות טכנולוגיות שיוצרות תיק השקעה מאוזן, הטוב ביותר בעת הזו לדעתנו. המטרה היא להשקיע בחברות שיעלו פי 5, פי 10 או אף יותר, בחמש עד עשר השנים הבאות, יחד עם חברות גדולות שתמשכנה לגדול בצורה יציבה לאורך זמן. שירות הצמיחה המהירה הוא שירות חדש שיציג כ 20 חברות לאחר שיפורסמו כל כולן. החברות הנוספות יפורסמו כל כמה שבועות מהשקת השירות (שהיה לפני יותר מחודשיים), וייצרו תיק השקעה המכוון למקסימום צמיחה. המטרה היא להשקיע בחברות שתעלנה פי 10, 20, 50 או יותר בחמש עד עשר השנים הבאות. כמובן שתיק זה יהיה תנודתי יותר.

נשמח לשמוע דעתכם, הצעות לייעול או כל משוב אחר כדי לשפר את השירות (בווטסאפ, במייל או בהערות למאמרים).

השקעות מוצלחות! שימו לב שבמאמר זה אנחנו משתפים אתכם בתחזיותינו, דעותינו ושיקולינו לצורכי מידע, אך אין זה יעוץ או הכוונה כיצד לפעול ו/או לנהל את השקעותיכם. על כל אחד ואחת לבצע את בדיקותיו/ה ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו/ה.


144 צפיות0 תגובות

Kommentare


bottom of page