הורדת הריבית
ביום שישי האחרון, יושב ראש הפדרל ריזרב (הפד) ג'רום פאוול, נשא נאום בכנס ג'קסון הול, בו הצהיר כי "הגיע הזמן לשנות את המדיניות", כשהסכנה עתה היא עליית האבטלה וסכנת האינפלציה כבר פחות מדאיגה. הוא הדגיש שהסיכונים לשוק העבודה היום גוברים על הסיכונים האינפלציוניים. פאוול הצביע על ההתקררות בשוק העבודה והבהיר שאין כוונה להכביד יותר על שוק התעסוקה. המשמעות היא הפחתת הריבית כבר בספטמבר. הפחתת הריבית היא כמו לחיצה על דוושת הגז של הפעילות הכלכלית, והיא נועדה להאיץ את הכלכלה ולמנוע עלייה באבטלה ואולי למנוע מיתון.
להפחתת הריבית יש שתי השפעות אפשריות על שוק המניות:
עלייה: הפחתת הריבית יכולה להוביל לעלייה בשוק המניות, אם היא מגיעה בזמן שהכלכלה במצב טוב וכדי למנוע גלישה למיתון, מכיוון שהיא תורמת לצמיחה כלכלית ולגידול ברווחי החברות. משקיעים פשוט יפנו כספים לשוק ההון כשבפיקדונות הריבית נמוכה יותר.
נפילה: הפחתת הריבית יכולה גם לסמן נפילות בשוק המניות, אם המשקיעים חוששים כי הפחתת הריבית באה בעקבות האטה כלכלית והיא סימן לכך שהכלכלה נמצאת במצב רע מהצפוי.
לכן, ההשפעה הסופית של הפחתת הריבית על שוק המניות תלויה במספר גורמים, כגון המצב הכלכלי הכללי, מצב החברות וציפיות המשקיעים לעתיד.
התרשים הבא, המתאר את כל הורדות והעלאות הריבית ע"י הפד מ- 1970, מראה במפורש שהורדות הריבית בתחילת המשברים של 1981, 2001 ו- 2008 (מסומנים בחיצים האדומים), היו גם התחלות של נפילות בשוק, לעומת הורדות הריבית ב- 1984, 1980, 1989,1995 ו- 2019, שהובילו לזינוקים בשוק.
לסיכום, הפחתת הריבית היא צעד חיובי עבור שוק המניות, אך יש צורך להמשיך ולעקוב אחר המצב הכלכלי ולנתח את ההשפעות שלה על הכלכלה והשוק.
לפי כלכלנים רבים יתכן שהפד מאחר במדיניותו ותוך כמה חודשים ניראה שאנחנו במיתון או אף משבר כלכלי כשהאבטלה התרחבה מהר, האינפלציה צנחה והשווקים נופלים, אך בשלב זה אנחנו עדיין לא שם. המצב היום יותר דומה להורדת הריבית ב- 1995 עם הופעת האינטרנט.
אנבידיה
אנבידיה תפרסם את דוחותיה ביום רביעי הקרוב (28/8) לאחר המסחר וכל העיניים יהיו נשואות לדוחותיה של חברה זו. יש האומרים שאלו הדוחות החשובים ביותר השנה מכיוון שאנבידיה מסמלת יותר מכל חברה אחרת את מהפכת ה- AI והיא גם אחת החברות היחידות שכבר עושות כסף (והרבה) ממהפכה זו.
אני מאמין שתוצאות החברה יהיו מצוינות אך קשה לחזות מראש מה יהיו. גם ציפיות החברה לעתיד חשובות למשקיעים ולאופן בו יקבל זאת השוק.
בנוסף, שימו לב למכירת המניות של אנבידיה על ידי מנכ"ל החברה, ג'נסן הואנג והשאלה היא האם אנחנו כמשקיעים צריכים להיות מודאגים מכך.
להלן כמה נקודות למחשבה:
• ג'נסן הואנג מכר מניות של אנבידיה כמעט מדי יום מאז ה-13 ביוני ועד ה- 8 לאוגוסט. יחד עם זאת להערכותינו הוא מכר כ- 0.54% ממניותיו בחברה. זו תוכנית מכירה שניקבעה מראש ואינה קשורה במחיר המניה שניקבע ביום המכירה.
• מכירות אלו מעוררות חששות בקרב משקיעים, מכיוון שהן מרמזות שהמנכ"ל אולי חושש מעתיד החברה או מהמצב המקרו כלכלי.
• עם זאת, חשוב לציין שג'נסן הואנג עדיין מחזיק בכמות משמעותית של מניות אנבידיה, ומכירת רק חלק מהמניות (כאמור 0.54%) עשויה להיות דרך זהירה לפזר את הונו ואת השקעותיו.
• מכאן, שמכירת המניות על ידי המנכ"ל לא מעידה בהכרח שהמניה מנופחת או שהמצב גרוע.
• נסכם כי לדעתנו הביצועים החזקים והסיכויים העתידיים של אנבידיה עולים על החששות שעוררו מכירות המניות ע"י המנכ"ל.
בסך הכל, כמשקיעים לא צריכים להיבהל ממכירת המניות של ג'נסן הואנג ואנחנו עדיין חושבים כי מניית החברה נותרה השקעה טובה, אך ברור שהמכירות הרחבות של אנשי עסקים בכירים כמו וורן באפט, ג'ף בזוס, ג'נסן האנג ואחרים, מעידה על רמה גבוהה של אי וודאות וחששות.
מה קרה בשבוע שעבר בשווקים?
• ביום שישי כאמור, ג'רום פאוול, יושב ראש הפדרל ריזרב, נשא נאום בכנס ג'קסון הול, בו הדגיש שהסיכונים לשוק העבודה גוברים על הסיכונים האינפלציוניים. פאוול הצביע על התקררות בשוק העבודה והבהיר שאין כוונה להעמיק את ההאטה במצב התעסוקה. הציפיות להורדת ריבית בספטמבר למעשה אושרו. בעקבות הדברים, מדד ה- S&P500 עלה בכ-1.15% ביום שישי ונגע כמעט ברמות השיא, בזמן שהתשואה על אגרות החוב הממשלתיות ל-10 שנים ירדו ל-3.79%.
• ביום חמישי פורסם בארה"ב מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים לחודש אוגוסט. הנתון הראה על עלייה לרמה של 55.2 נקודות, מעל הציפיות שעמדו על 54.0 נקודות וגם מעל הנתון הקודם שעמד על 55.0 נקודות. מדד זה משקף את פעילות המנהלים במגזר השירותים ומהווה אינדיקטור חשוב לבריאות הכלכלה במגזר זה. העלייה במדד מצביעה על התרחבות נוספת בפעילות מגזר השירותים, דבר המעיד על ביקוש יציב לשירותים ועל שיפור במצב הכלכלי.
אירועים חשובים השבוע
• ביום שלישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד אמון הצרכן של לחודש אוגוסט. הצפי הוא לירידה קלה לרמה של 100.2 נקודות, מעט מתחת לנתון הקודם שעמד על 100.3 נקודות. מדד זה משקף את תחושת הביטחון של הצרכנים לגבי מצב הכלכלה ומהווה אינדיקטור חשוב לצפי ההוצאה הצרכנית שהוא אחד ממנועי הצמיחה העיקריים בשוק האמריקאי.
• ביום חמישי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון התמ"ג הרבעוני לרבעון השני. הצפי הוא שהתמ"ג יישאר ללא שינוי ברמה של 2.8%, בהתאם לנתון הקודם. מדד זה משקף את קצב הצמיחה הכלכלית בארה"ב ומהווה אינדיקטור מרכזי לבריאות הכלכלה. יציבות הנתון מעידה על כך שהכלכלה האמריקאית שמרה על קצב צמיחה יציב ברבעון השני, מה שיכול לתמוך בתחזיות להמשך צמיחה מתונה בשאר השנה. המשמעות היא שיציבות התמ"ג עשויה להשפיע על החלטות הפדרל ריזרב בנוגע למדיניות המוניטרית, ולספק תמיכה לשיקולים הנוגעים לריבית ולשמירה על איזון בין תמיכה בצמיחה הכלכלית לבין שליטה באינפלציה.
חברות חשובות בכותרות
• מניית זום וידאו (ZM), פלטפורמת שיחות הווידאו הקבוצתיות הנסחרת לפי שווי של 21.6 מיליארד דולר, עלתה בשבוע החולף ב-20% לאחר פרסום תוצאות הרבעון השני של 2024 שהכו את תחזיות האנליסטים והציגו תחזיות מעודדות להמשך השנה. הרווח למניה היה $1.39, מעל הצפי של $1.21, וההכנסות הגיעו ל-$1.163 מיליארד, מעל הצפי של $1.15. זום דיווחה על עלייה במספר הלקוחות הגדולים, עם 3,933 לקוחות שתורמים מעל $100,000 בהכנסות השנתיות, עלייה של 71% בהשוואה לשנה שעברה. המשקיעים והאנליסטים ממשיכים לראות בזום חברה מובילה בתחום תקשורת הענן, עם צפי להמשך צמיחה ולהתפתחויות משמעותיות בשירותים מבוססי AI.
ביצועי התיקים שלנו
(נכון ל- 25/8/2024)
ביצועי תיק הפרמיום
ההשקעה הראשונית בתיק: 100,000 $ (תחילת 2017).
שווי התיק הנוכחי: 4,468,909 $ (עליה מ- 4,276,330 $ לפני שבוע).
העלייה בשווי התיק בשנת 2023: 94.77%.
העלייה בשווי התיק מתחילת השנה (בשנת 2024): 53.25%. ראו את עליית תיק הפרימיום לעומת המדדים העיקריים:
תוכלו להצטרף לתיק הפרמיום ולראות מי הן החברות המרכיבות את התיק כאן. מחיר תיק הפרמיום הוא 80 ש"ח לחודש או 960 ש"ח לשנה.
ביצועי תיק הבינה המלאכותית
ההשקעה הראשונית בתיק: כ- 100,000 $ (תחילת יולי 2023).
שווי התיק הנוכחי: $214,571 (מ- $209,207 לפני שבוע).
הרווח מיולי ועד סוף 2023: $19,273 או 19.27%.
העלייה בשווי התיק מתחילת השנה (בשנת 2024): 82.76%
ס"ה עלה תיק ה AI ב- 114.36% מהשקתו. ראו את עליית התיק לעומת המדדים העיקריים:
תוכלו להצטרף לתיק הבינה המלאכותית ולראות מי הן החברות המרכיבות את התיק כאן. מחיר תיק הבינה המלאכותית הוא 60 ש"ח לחודש או 720 ש"ח לשנה.
מניות מדווחות השבוע
ראו את החברות המדווחות השבוע בטבלה למטה.
לסיכום
שוק ההון יחווה תנודתיות רבה עד הבחירות. המצב הגיאו פוליטי המתוח, יחד עם מכירות מסיביות של ראשי חברות ומשקיעים, גורמים לתנודתיות וחששות בשוק ההון. יחד עם זאת זכורים לנו הצהרותיהם הפסימיות של אנליסטים ומשקיעים רבים לפני יותר משנה ולמרות זאת שוק המניות זינק. לכן זיכרו, יהיה בלתי אפשרי לתזמן את התנודות בשוק ולכן עדיף לדעתנו להשקיע בחברות מעולות בלבד ובזהירות רבה, שזה אומר מרכיב מזומן גבוה או נכסים אחרים חסרי סיכון.
השקעות מוצלחות לכולן/ם!
תוכלו להירשם לבלוג זה חינם כאן ולהתחיל לקבל במייל מאמרים הדנים בתחום ההשקעות.
תוכלו גם לעקוב אחרינו בטוויטר כאן, שם אנחנו מפרסמים עדכונים קצרים יותר.
שימו לב שבמאמר זה אנחנו משתפים אתכם בתחזיותינו, דעותינו ושיקולינו לצורכי מידע, אך אין זה יעוץ או הכוונה כיצד לפעול ו/או לנהל את השקעותיכם ויתכן ואנו משקיעים בחלק או בכל החברות המוזכרות במאמר. על כל אחד ואחת לבצע את בדיקותיו/ה ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו/ה.
זכרו, המנוי לתיק הפרמיום, תיק הצמיחה ותיק ה- AI הוא מנוי לשנה. כברירת מחדל המנוי מתחדש אוטומטית כל שנה. תוכלו לסיים את המנוי שלכם בכל עת דרך הפרופיל שלכם/ן (בחרו מהתפריט "המנוי שלי", בחרו בסוג המינוי ו"ביטול מנוי") באתר זה. אם אתם מקבלים את המאמרים גם בהודעות ווטסאפ, תוכלו גם לשלוח הודעת "בקשה להפסקת מנוי פרמיום או צמיחה" או להפסקת השליחה בווטסאפ בלבד.
Comentarios