טסלה פרסמה דוחותיה לרבעון הראשון של 2022 לפני כשבוע וכרגיל הפתיעה לטובה את האנאליסטים בכל הפרמטרים: מכירות, רווח גולמי, תפעולי ורווח נקי. בנוסף לטסלה, רבות מחברות הטכנולוגיה כבר דיווחו השבוע והאחרות ידווחו בימים ובשבועות הקרובים אך כבר עתה ברור שרוב החברות המדווחות מציגות תוצאות טובות ומעל לציפיות האנליסטים.
המגזר הטכנולוגי ספג ירידות חריפות בחודשים האחרונים בגלל האינפלציה הגבוהה והפחד מהעלאת הריבית והדעה שריבית גבוהה זו תשפיע על תוצאות המגזר הטכנולוגי, אך במקרים רבים הירידות מוגזמות ולא מוצדקות. חברות כמו מיקרוסופט, גוגל, אנבידיה או טסלה אינן מציגות תוצאות כה טובות בגלל הריבית האפסית ולא יפגעו משמעותית מהעלאת הריבית. לחברה כמו טסלה למשל, אין כלל חובות או שחובה אפסי ביחס למכירות ועליה בריבית לא תשפיע עליה ישירות. גם הביקוש למוצריה לא קטן עם עליית הריבית ואף גדל למרות שהחברה העלתה את מחירי רכביה.
חברות אלו ואחרות מהתחום הטכנולוגי ימשיכו לחדש, לצמוח ולייצר עושר, וצמיחה זו רק תואץ.
לטסלה היה זה רבעון שיא, גם במכירות וגם ברווח וזאת למרות שרבעון זה קצר יותר בימי עבודה מהרבעונים הקודמים ולמרות שהמפעל שלה בשנחאי היה סגור לארבעה ימים בסוף הרבעון בגלל סגרים הקשורים במגפה בשנחאי.
המכירות עלו ב- 81% לעומת שנה שעברה והרווח הנקי ביותר מ- 600%. הרווח הגולמי היה בשיעור של 32% והרווח התיפעולי בשיעור של 19%, חריג לגמרי בתחום הרכב.
המכירות והרווח הגולמי והתפעולי של טסלה:
ראו את העלייה ברווח הנקי של טסלה:
אך ההווה הוא לא העיקר במקרה של טסלה, אלא העתיד. הסיפור העיקרי של טסלה הוא המותג (ברנד) החזק והיכולת שלה לחדש ולהשתפר במהירות. ראו למשל את יכולת הייצור החדשה שלה שבאמצעותה היא יוצקת את כל החלק הקידמי ואת כל החלק האחורי של הרכב לשתי יציקות ענקיות וחוסכת בכך בעלות חלקים, זמן ועבודת הרכבה. במקרה של מודל Y היא חוסכת יותר מ- 1600 הלחמות לחיבור החלקים השונים ובמקרה של מודל 3 היא יוצקת יציקה אחת שבעצם מחליפה 171 חלקים שונים (מתוך דוחות החברה המופיעים באתר החברה).
מותג החברה והצמיחה של טסלה מזכירה את הסיפור של אפל לאחר השקת האייפון. ראו מה קרה להזמנות מטסלה לאחר הסופרבול האחרון, וזאת למרות שטסלה כלל לא פירסמה את מוצריה באירוע הסופרבול, אך שאר חברות הרכב כן פרסמו את רכביהן החשמליים באירוע.
למעשה הפרסום של שאר חברות הרכב בתחום הרכב החשמלי עזרו לטסלה יותר מלמפרסמות עצמן, למרות שטסלה לא פרסמה ולא השקיעה בכך דבר.
במקרה של טסלה יתרונה אף גדול מיתרונה של אפל לאחר השקת האייפון, מאחר ורכב חשמלי מורכב יותר מטלפון חכם והרבה יותר קשה לייצרו. מרכיב כמו הסוללות החשמליות למשל, נימצא במחסור וחברות רבות שרוצות להגדיל את יצור הרכב החשמלי שפיתחו, מגלות שהדבר קשה במיוחד לנוכח המחסור. למעשה אנו רואים זאת כבר היום כאשר חברה כמו פורד הפסיקה לקבל הזמנות לריכבה החשמלי, המוסטאנג מאך 1, למרות הביקוש הגבוה.
למרות תוצאותיה הטובות, טסלה ירדה בחדות בימים האחרונים. הסיבות לכך לא לגמרי ברורות אך הן יכולות להיות: פחד המשקיעים שאילון מאסק ימכור מניות טסלה למימון רכישת טוויטר או אפילו שהוא כבר מוכר בפעול חלק קטן ממניותיו למימון הרכישה (היום בערב נדע אם כן), וסגירת המפעל בשנחאי שבסין כמעט כל חודש אפריל בשל המגפה. אני גם לא הייתי מוציא מכלל אפשרות שמשקיע גדול או קרן החליטה לצאת מהשקעתה בטסלה או אפילו להגדיל את פוזיציית השורט שלה בטסלה.
לסיכום
מי שהשקיע במגזר הטכנולוגי מתחילת השנה או אף מנובמבר 2021, כנראה הפסיד כסף, אך העלייה והצמיחה של חברות הטכנולוגיה תמשיך ואף תואץ. אנחנו רואים זאת בכל תחום בחיינו ובשינויים סביבנו. חברות ואנשים שלא יאמצו את החידושים הטכנולוגיים יאבדו את מקומם או ייעלמו. אני לא מציין עמדה של בעד או נגד התופעה אלא פשוט מציין תהליך שקורה.
הדבר מביא לעירעור ברמה הפיננסית וברמה החברתית. אפשר לראות זאת ברמות השכר במגזר ההייטק לעומת מגזרים אחרים במשק וזאת בגלל הביקוש הגבוה והמחסור בעובדים בחברות הטכנולוגיה לעומת מגזרים אחרים. הבדלי השכר מתאפשרים גם בגלל ההכנסות הגבוהות וה"עושר" של מגזר הטכנולוגיה.
אז למרות הירידות האחרונות והפחד בשווקים, שיכול להיות שנובעות מתחילתו של מיתון (היום פורסם שהתוצר בארה"ב ירד ברבעון הראשון) התחום הטכנולוגי ימשיך להוביל ואף יאיץ את צמיחתו. חברה כמו טסלה המחדשת בתחומים כה רבים כמו מפעלי ייצור, תוכנה, אינטליגנציה מלאכותית, רובוטיקה, וייצור ואגירת אנרגיה, תהיה מהמובילות של האצה זו.
השקעות מוצלחות לכולן/ם!
שימו לב שבמאמר זה אנחנו משתפים אתכם בתחזיותינו, דעותינו ושיקולינו לצורכי מידע, אך אין זה יעוץ או הכוונה כיצד לפעול ו/או לנהל את השקעותיכם. על כל אחד ואחת לבצע את בדיקותיו/ה ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו/ה.
Comments