20/01/2021
הירידות החלו עם פרסום תוכנית החברה לנצל את הגאות במנייה ולהנפיק 3.33 מיליון מניות נוספות. וגם, מה קורה עם סולאראדג'?
האות לירידות, כאמור, נבע מתוכנית החברה לנצל את הגאות במנייתה ולהנפיק 3.33 מיליון מניות נוספות ל-54.9 מיליון המניות שהונפקו. מחיר המניה בהנפקה היה נמוך משווי המניה בעת ההכרזה ועמד על 165 דולר. מחיר זה גבוה יותר משווי המניה היום של כ-140 דולר.
סיבה נוספת שהיוותה זרז לירידות של מניית למונייד היתה הציטוט בטוויטר של קרן סיטרון, הידועה בעיקר בהשקעות השורט שלה. על פי הקרן, המנוהלת ע"י אנדרו לפט הידוע במכירות החסר (שורט) שלו, מניית למונייד תחזור לשווי של 100 דולר. עוד הוסיף מנכ"ל הקרן בווידאו בשבוע שעבר ש"היום קשה להמר נגד השוק, אבל למונייד היא משהו מיוחד. הם (למונייד) טוענים שהם טכנולוגיים, אבל מה הטכנולוגיה שלהם כוללת? לא יותר מדי, נכנסתי לאתר וזה לא שונה מעוד חברת ביטוח. הם מגדירים עצמם טכנולוגיים רק לשם מיתוג, הם לא יותר מעוד חברת ביטוח."
ראוי לציין שלפחות לפי למונייד, הפרמיות נקבעות לרוב בעזרת מערכת בינה מלאכותית וכך גם התביעות והפיצויים לתובעים. כך יכולה החברה להגיב מהר הרבה יותר מחברת ביטוח רגילה וכן להעסיק הרבה פחות כוח אדם.
עוד הסביר לפט כי החברה בעיקר מתעסקת בשיווק למילניאלס ומנסה לגרום להם לקנות ביטוח. היא עושה זאת בין היתר גם על ידי התכסות במעטה של חברה עם התחשבות ברצונות הפוליטיים של לקוחותיה ותרומה לעמותות שהלקוח יבחר. אבל כשבודקים את התרומה החברתית של למונייד מגלים שהיא תרמה אחוז אפסי משוויה לצדקה. נתון שמעיד שמדובר באקט שיווקי בלבד. "אם המילניאלס רוצים חברה תורמת, שייקנו ארוחה במקדונלד'ס שתורמת מיליוני דולרים רבים מדי שנה ולא יעשו ביטוח בלמונייד". אמר לפט.
אנחנו מכירים את אנדרו לפט מקרן סיטרון כבר שנים רבות כסוחר שורט במניות של חברות כמו טסלה, שופיפיי ועוד, כך שלמונייד בחברה טובה. לאנדרו לפט רקע בשוק ההון והוא כבר ביצע עבירות על חוקי ניירות ערך בעבר. מכיוון שאין לו רקע טכנולוגי, הוא תוקף חברות שהעליות שלהן מבוססות בעיקר על פוטנציאל טכנולוגי. אני מעריך שהשורטים שלו מתחילים לפני ה"ציוצים" שלו בטוויטר ונמשכים כמה ימים עד שאפקט הפרסום חולף. השפעת פרסומים שליליים קודמים שלו בטסלה ושופיפיי נמשכו כמה ימים לכל היותר, כך שאני מעריך שגם מניית לימונייד תתייצב או אף תעלה בימים הקרובים.
מכל מקום, ציוצים כאלה לא אמורים להטריד משקיעים לטווח ארוך. כשמנייה מגדילה את שוויה פי ארבע, כפי שלמונייד עשתה, תמיד יקומו אנליסטים שיצעקו שמדובר במניות יקרות מדי.
ומה לגבי הדילול? בעלי מניות כמונו לא צריכים להיות מודאגים ממכירת 3.3 מיליון מניות במחיר של 165 דולר. זהו מהלך שמאפשר לחברה לגייס כמעט 545 מיליון דולר, עם דילול של פחות מ 10% למשקיעים הקיימים. עם תוכניות גדולות להתרחבות בינלאומית וכניסה לענף ביטוחי החיים עוד בשנת 2021, החברה תוכל למצוא שימוש טוב להון שיגויס.
ומה לגבי סולאראדג' שגם היא ירדה ב 15%?
מייסד טסלה, אילון מאסק, הכריז שיצרנית הרכבים החשמליים מתכננת לייצר בעצמה ממירי מתח סולאריים ומניית ספקית הממירים הישראלית, סולאראדג' שטסלה נמנית על לקוחותיה, צנחה ב 15.84% ביום אחד.
טסלה פועלת בתחום החשמל הסולארי החל מ־2016, אז רכשה את חברת SolarCity המתקינה לוחות סולאריים על גגות בתים פרטיים בארה"ב. הממירים שהודיעה על השקתם אמורים לשרת את הלוחות הסולאריים והגגות הסולריים שטסלה מייצרת, אך עדיין לא ידוע עליהם רבות או אם ועד כמה יהוו תחרות לסולאראדג'.
סולאראדג', המנוהלת על ידי צבי לנדאו, אמנם איבדה לקוח בעל שם, אך לא כזה שנמנה בין עשרת לקוחותיה הגדולים. על פניו, לגריעת טסלה ממאגר לקוחותיה לא אמורה להיות השפעה מהותית על תוצאות החברה, אבל כנראה שההד שנוצר מהודעה אחת של מאסק חזק יותר מכל דו"ח תוצאות כספיות.
בנושא הדוחות הכספיים אנחנו בוחנים את סולאראדג' בשבועות האחרונים כדי לבדוק אם כדאי להסירה מתיק הפרימיום. הכנסות סולאראדג' ברבעון השלישי של 2020 עמדו על 338 מיליון דולר ‑ ירידה של 17.6%, בהשוואה לרבעון המקביל. הרווח התפעולי המתואם נחתך ב ־43.9% ועמד על 50 מיליון דולר, בהשוואה ל־89.2 מיליון דולר ברבעון המקביל. גם ברבעון השני של 2020 הייתה ירידה במכירות לעומת אותו רבעון ב 2019. הטענה היא שירידה מתמשכת זו במכירות מגיעה בעקבות מגפת הקורונה.
האם ירידה זו במכירות תמשך או סולאראדג' תחזור לצמיחה מהירה? לאחרונה שוטף גל קורונה חדש את אירופה וארה"ב, השווקים העיקריים של סולאראדג', דבר שגרם לנו לשקול מחדש את מעמדה בתיק הפרימיום. תוצאות בדיקה זו תפורסמנה בקרוב למנויי הפרימיום.
פייבר יורדת גם בגלל המלצה שלילית של UBS
גם פייבר (סימול: FVRR) ירדה אתמול בכ 10% בגלל הורדת דירוג של בנק ההשקעות UBS.הבנק מוריד את ההמלצה למניות של פייבר מ"ניטרלי" ל"מכירה". "אנו רואים את החברות כסמל לשוק המעריך צמיחה על פני כל מראית עין של הערכת שווי שניתנת להצדקה במבט לטווח ארוך על סמך הניתוח הפונדמנטלי שלנו", נכתב בסקירה.
זה כמובן לא משנה כלל את מיקומה של פייבר בתיק הפרימיום ולדעתנו בנק ההשקעות טועה ומגלה חוסר הבנה בשוק הטכנולוגי.
השקעות מוצלחות לכולם!
שימו לב שבמאמר זה אנחנו משתפים אתכם בתחזיותינו, דעותינו ושיקולינו, אך אין זה יעוץ או הכוונה כיצד לפעול ו/או לנהל את השקעותיכם. על כל אחד ואחת לבצע את בדיקותיו/ה ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו/ה.
אם אתם חושבים ששירות הפרימיום עשוי לעניין אחרים, אנא שתפו. תודה!
Commenti