לפי בלומברג, "טסלה תשמור על ההובלה בראש המכירות העולמיות לפחות שנה נוספת, לפני שפולקסווגן – שכבר מובילה באירופה – ככל הנראה תעקוף אותה ב – 2024".
ראו תשובתו של אילון מאסק לשאלתו של מנכ"ל בלומברג בנושא זה בוועידת האקלים בקטר:
בגדול, מאסק כלל לא מסכים עם הערכה זו.
גם רוברט דיס, מנכ"ל פולקסווגן, אמר בפגישות פנימיות עם העובדים בחברה שהם ידביקו את טסלה עד 2025, "בגלל שאילון מאסק עסוק בהגדלת כושר הייצור בשני מפעלים חדשים ובסין".
קשה להבין איך הוספת כושר ייצור נוסף לחברה תחליש את אילון מאסק וטסלה.
דיס לא מאמין שטסלה תוכל לייצר 3 מיליון מכוניות חשמליות (היעד של פולקסוואגן) עד 2025, למרות שיש להם את המפעלים לעשות זאת. הערכות המבוססות על גידול ביכולות הייצור בשנחאי ובמפעלים החדשים, מראות שעד 2025 ייצרו במפעל שבקליפורניה כ- 700 אלף רכבים (קרובים לזה כבר היום), במפעל שבטקסס כמיליון רכבים, במפעל שבברלין כמיליון רכבים ובסין כ- 1.5 מיליון רכבים.
סך הכל כ- 4.2 מיליון רכבים.
פולקסוואגן חשבו שידביקו את טסלה עד 2020, לאחר מכן עד 2023 ועכשיו זה ב- 2025. פולקסוואגן לא עמדה בתחזית הזאת בעבר ואני לא חושב שהם יצליחו להדביק את טסלה גם עד 2025. ההיפך, הפער יגדל.
לפולקסוואגן לקח שנתיים להסב חלק ממפעל אחד לייצור רכב המונע בדלקי בנזין וסולר, לייצור רכב חשמלי. היא תצטרך לעשות זאת לעוד עשרות מפעלים כדי להגיע ליעד של 3 מיליון רכבים, דבר שיעלה לה עשרות מיליארדי דולרים. בנוסף עליה להסב את כוח העבודה הנוכחי, המתאים לרכבי בנזין, לכזה המתאים לרכב חשמלי, כולל אנשי חשמל, אלקטרוניקה ותוכנה.
צריך לזכור שחלק משמעותי של הכנסות פולקסוואגן ושל שאר היצרנים המסורתיות , עדיין מבוסס על הכנסות מרכבים עם מנועי בעירה פנימית, ולכן הם מנסים למשוך ולהאיט את המעבר לרכב חשמלי ככל היותר. אך הביקוש לרכבי חשמלי עם ירידת מחירם ועליית מחיר הדלקים, עולה בצורה מואצת, ויאלץ אותם לבצע את המעבר או לפשוט רגל. הגדלת יכולות הייצור של רכבים חשמליים גם תהיה יקרה יותר עבורם כי היא תבוא על חשבון הרכבים הרגילים שהם מייצרים היום, מה שיוריד את ההכנסות ואת הרווח לפחות באופן זמני.
השאלה היא אם בזמן המעבר הם יצליחו לעשות זאת מבלי לפשוט רגל כאשר לרובן חובות גבוהים מאוד.
לטסלה אין בעיות הסבה, היא כבר מפתחת ועובדת 15 שנה על ריכבי חשמל והיא מגדילה את כושר הייצור מהר ובונה עוד מפעלי ענק, כך שקשה לראות איך ההובלה עוברת לפולקסוואגן.
אז מה קורה עכשיו עם טסלה?
בטווח הקצר: ביום שבת או ראשון, תפרסם טסלה את מספר הרכבים שייצרה ברבעון השני של 2022 המסתיים היום. הערכות הן שטסלה ייצרה בין 240-270 אלף רכבים, פחות מהרבעון הראשון בו ייצרו 305 אלף רכבים. הרבעון השני עומד בצל סגירת המפעל בסין כמעט כל אפריל, דבר שעיכב את הייצור גם בברלין ובטקסס בגלל מחסור ברכיבים.
ב- 25/7/2022 תפרסם טסלה את דוחותיה לרבעון השני.
שימו לב שכל השוק עובר עכשיו תהליך של פקיעת כמה בועות פיננסיות במקביל שנופחו ע"י הפד והממשלות בשנתיים האחרונות, וזאת ע"י הזרמת כסף, הקלות ותמריצים שונים. "התפוצצות בועות" אלו (כמו בועת הקריפטו למשל), עשויה לגרום לירידה במכפילים וירידות חדות גם בחברות מעולות כמו טסלה.
בטווח הארוך: טסלה תמשיך כנראה להגדיל את הפער ממתחרותיה, למרות שאין לכך משמעות ממשית כי הביקוש העולמי לרכב חשמלי גדול משמעותית מיכולת הייצור העולמית. כיום צוואר הבקבוק בייצור רכב חשמלי הן כושר ייצור הרכבים ובמיוחד הסוללות לרכב וטסלה היא חברת הרכב היחידה (מלבד BYD הסינית) המשקיעה ומייצרת בעצמה סוללות. טסלה חתמה הסכמים ארוכי טווח עם חברות כריה של חומרי הגלם לסוללות כמו ניקל וליתיום, וכן חתמה הסכמים ארוכי טווח עם רוב יצרניות הסוללות הגדולות, כך שקשה לראות יכולת תחרות משמעותית של תעשיית הרכב המסורתית או אחרת.
השקעות מוצלחות לכולן/ם!
שימו לב שבמאמר זה אנחנו משתפים אתכם בתחזיותינו, דעותינו ושיקולינו לצורכי מידע, אך אין זה יעוץ או הכוונה כיצד לפעול ו/או לנהל את השקעותיכם. על כל אחד ואחת לבצע את בדיקותיו/ה ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו/ה.
זיכרו, המנוי לתיק הפרימיום ותיק הצמיחה הוא מנוי לשנה. כברירת מחדל המנוי מתחדש אוטומטית כל שנה. תוכלו לסיים את המנוי שלכם בכל עת דרך הפרופיל שלכם/ן (בחרו מהתפריט "המנוי שלי", בחרו בסוג המינוי ו"ביטול מנוי") באתר זה. אם אתם מקבלים את המאמרים גם בהודעות ווטסאפ, תוכלו גם לשלוח הודעת "בקשה להפסקת מנוי פרימיום או צמיחה".
Comments