top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תUzi Lumbroso

אוגוסט חם ספטמבר ואוקטובר מתקרר


ב- 5 בנובמבר השנה יתקיימו הבחירות בארה"ב. נבדוק את הסטטיסטיקה ב- 70 השנה האחרונות כדי לראות כיצד התנהג השוק בממוצע בשנים בהן היו בחירות ובמיוחד, כיצד התנהג השוק בארבעת החודשים שלפני הבחירות.

 

התנהגות השוק בשנת בחירות

כשאנחנו מדברים על השוק בארה"ב אנחנו מדברים בעיקר על מדד ה- S&P500  המייצג את 500 החברות הציבוריות הגדולות בארה"ב. אם נסתכל על כל השנים בהן היו בחירות מ- 1950 ועד 2024 וניבדוק את ממוצע ביצועי השוק, ניראה שבאוגוסט יש זינוק במדד ובספטמבר ובאוקטובר השוק יורד לקראת הבחירות בנובמבר, כאשר בנובמבר הוא מזנק שוב. ראו זאת בגרף הבא.

כמו שאפשר לראות, בשנת בחירות השוק עולה בממוצע ב- 7.3 אחוז. השנה הוא כבר עלה למעלה מכפול מכך.

זו הסטטיסטיקה וזה לא אומר הרבה לגבי שנה זו ללא כמה נתונים נוספים אך למי שכן רוצה להתחשב בכך, כדאי להקטין החזקות בסוף אוגוסט, לקראת ספטמבר אוקטובר, ולאחר הבחירות לרכוש שוב. אנחנו לא דוגלים במסחר לטווח קצר אלא בהשקעות ארוכות טווח, אך יתכן ואפשר לפעול כך עם חלק קטן מתיק ההשקעות. לשיקולכם.


מה קרה בשבוע שעבר בשווקים? 

ביום שלישי פורסם בארה"ב נתון מכירות הקמעונאיות לחודש יוני. הנתון השנתי הראה עלייה של 2.28%, נמוך מהנתון הקודם שעמד על 2.59%. בנוסף, המדד החודשי הראה יציבות ברמה של 0.0%, מעל הציפיות שעמדו על ירידה של 0.3%, אך נמוך מהנתון הקודם שעמד על עלייה של 0.3%. מדדים אלו משקפים את השינויים בהוצאות הצרכנים על מוצרים ושירותים ומהווים אינדיקטורים חשובים לבריאות הכלכלה האמריקאית. הירידה במדד השנתי והיציבות במדד החודשי מצביעות על התמתנות בביקוש הצרכני, דבר שיכול להצביע על ירידה בביטחון הצרכנים או על עליית מחירים שמכבידה על הצרכנים. הנתון עשוי גם להשפיע על החלטות הפדרל ריזרב בנוגע להפחתה בריבית, במטרה לשמור על יציבות כלכלית ולתמוך בצמיחה.

 

אירועים חשובים השבוע 

  • ביום חמישי צפוי להתפרסם בארה"ב נתון התמ"ג (רבעוני) לרבעון השני. הצפי הוא לעלייה של 1.9%, לעומת הנתון הקודם שעמד על 1.4%. מדד זה משקף את סך הערך הכספי של כל המוצרים והשירותים שיוצרו במשק ומספק תמונה רחבה על מצב הכלכלה. העלייה הצפויה בתמ"ג מצביעה על התאוששות וצמיחה כלכלית, דבר המעיד על גידול בביקוש למוצרים ושירותים. הנתון עשוי גם להשפיע על החלטות הפדרל ריזרב בנוגע למדיניות המוניטרית, כמו הפחתת הריבית, במטרה לשמור על איזון בין עידוד הצמיחה הכלכלית לשליטה ביעדי האינפלציה.


  • ביום שישי צפוי להתפרסם בארה"ב מדד הליבה של ההוצאה לצריכה פרטית (שנתי). זהו מדד האינפלציה המועדף על הפד, כאשר המשקיעים ינסו להעריך את השפעת הנתונים על מדיניות הפד העתידית  והאם יש סיכוי שהוא יתחיל בהורדות הריבית כבר ביולי.

    אלו מדדי ה- PCE שפורסמו בחודשים הקודמים.

 


כרגע האנאליסטים מעריכים שהורדת הריבית הראשונה תהיה בספטמבר.

 

 

חברות חשובות בכותרות  

 

  • חברת קראודסטרייק (CRWD), ענקית הסייבר הנסחרת היום לפי שווי של 64 מיליארד דולר, ירדה ב-11% בשבוע החולף ובעוד 13% אתמול (שני) לאחר ששידרוג התוכנה שלה "השבית את העולם". חברת הסייבר אחראית לתקלת מחשוב ענקית שהתרחשה ביום שישי האחרון במערכות מבוססות ווינדוס של מיקרוסופט. מקור התקלה הוא בתוכנה של חברת קראודסטרייק, או ליתר דיוק מוצר ה-EDR שלה - שסורק אחר איומים שונים במחשב, מעין אנטי וירוס משודרג; יש להניח כי אירעה תקלת תוכנה ששיבשה את אחד מיישומי הליבה של ווינדוס, וכך אירעה הקריסה בכל המחשבים.

    איך חברה שמרבית העולם לא שמע עליה משתקת ברגע אחד מערכות מחשוב, שדות תעופה, בתי חולים, בנקים, גופי תקשורת ועוד בכל העולם? כאמור, מקור התקלה הוא תוכנה של חברת קראודסטרייק (CrowdStrike). החברה היא אחת מחברות הגנת הסייבר הגדולות בעולם, ונחשבת למתחרה מרכזית של פאלו אלטו נטוורקס ואולי גם וויז. היא נסחרה בנאסד"ק לפי שווי של 83.5 מיליארד דולר וכבר ירדה ל 64 מיליארד דולר. החברה היתה מעורבת בחקירת כמה ממתקפות הסייבר הבולטות של השנים האחרונות, ובהן המתקפה של קוריאה הצפונית נגד אולפני סוני ב-2014, והמתקפה נגד והדלפת המיילים של המפלגה הדמוקרטית בארה"ב ב-2016.


  • מניית מטא (META), חברת האם של פייסבוק ואינסטגרם הנסחרת לפי שווי של 1.2 טריליון דולר, ירדה בשבוע החולף ב-4.1% לאחר שדונלד טראמפ הביע תמיכה בטיקטוק למרות האיום באיסור על פעילות אפליקציה זו בארה"ב. טראמפ אמר כי הוא בעד טיקטוק בגלל הצורך בתחרות, והדגיש שאם אין טיקטוק, יש רק את פייסבוק ואינסטגרם. דבריו הגיעו בזמן ש-ByteDance, החברה האם של טיקטוק, ניצבת בפני דרישה למכור את נכסיה בארה"ב כדי להימנע מאיסור אפשרי. הירידה במניית מטא משקפת את הפחד של המשקיעים מהשקפותיו של טראמפ ופגיעה במטא.


     

  • מניית נטפליקס (NFLX), ענקית שירותי הסטרימינג הנסחרת לפי שווי של 277 מיליארד דולר, ירדה ב-2.2% בשבוע האחרון לאחר שעלתה ב-34% בכמות המנויים הנתמכים בפרסומות. החברה עקפה את תחזיות הרווח וההכנסות לרבעון השני: רווח למניה של $4.88 מעל צפי ל- $4.74, והכנסות של $9.56 מיליארד מעל צפי ל- $9.53 מיליארד דולר. כמות המנויים הגלובליים עלתה ל-278 מיליון מעל תחזית של 274.4 מיליון. למרות התוצאות החיוביות, עלו חששות לגבי יכולתה לממש את הפוטנציאל מהפרסומות בטווח הקצר. נטפליקס צופה צמיחה שנתית של 14%-15% בהכנסות, אך הזהירה כי הפרסומות לא יהוו גורם מרכזי בצמיחה ב-2024 ו-2025.

 

 

 ביצועי התיקים שלנו

(נכון ל- 23/7/2024 לפני המסחר)

 

ביצועי תיק הפרמיום

ההשקעה הראשונית בתיק:  100,000 $ (תחילת 2017).

שווי התיק הנוכחי: 4,425,200 $ (ירידה מ- 4,511,555 $ לפני שבוע).

העלייה בשווי התיק בשנת 2023: 94.77%.

העלייה בשווי התיק מתחילת השנה (בשנת 2024): 51.80%. ראו את עליית תיק הפרימיום לעומת המדדים העיקריים:

תוכלו להצטרף לתיק הפרמיום ולראות מי הן החברות המרכיבות את התיק כאן. מחיר תיק הפרמיום הוא 80 ש"ח לחודש או 960 ש"ח לשנה.

 

ביצועי תיק הבינה המלאכותית

ההשקעה הראשונית בתיק: כ- 100,000 $ (תחילת יולי 2023).

שווי התיק הנוכחי: $214,357 (מ- $222,175  לפני שבוע).

הרווח מיולי ועד סוף 2023: $19,273 או 19.27%.

העלייה בשווי התיק מתחילת השנה (בשנת 2024): 82.60%

ס"ה עלה תיק ה AI ב- 114.14% תוך 12 חודשים מהשקתו. ראו את עליית תיק ה- AI לעומת המדדים העיקריים:

 

תוכלו להצטרף לתיק הבינה המלאכותית ולראות מי הן החברות המרכיבות את התיק כאן. מחיר תיק הבינה המלאכותית הוא 60 ש"ח לחודש או 720 ש"ח לשנה.

 

מניות מדווחות השבוע

ראו את החברות המדווחות השבוע בטבלה למטה. שימו לב שטסלה, אלפאביית (גוגל) ואנפייס (מתחרים של סולאראדג') מפרסמים היום לאחר המסחר.

 

 

לסיכום

ביידן פרש מהמרוץ לנשיאות וכרגע ניראה שקמלה האריס מועמדת להחליפו. סיכויי המועמד הדמוקרטי מול טראמפ אינם ניראים גבוהים כרגע אך דברים יכולים להשתנות. בהיסתמך על סטטיסטיקה מ- 70 השנה האחרונות, השווקים עולים באוגוסט ומתקנים מאמצע ספטמבר עד סוף אוקטובר. זהו הממוצע של כל השנים בהן התרחשו בחירות מ- 1950. זה כמובן לא אומר שכך יהיה גם בשנה זו אך מי שרוצה יכול להעזר בכך.

 

ביום שישי יתפרסם מדד הליבה הצרכני ה- PCE. זהו המדד המועדף על הפד. מדד נמוך עשוי להניע את הפד להתחיל בהורדות הריבית כבר בישיבתו הקרובה ביולי. כרגע האנאליסטים מעריכים שהורדת הריבית הראשונה תחל בספטמבר. במקרה כזה של מדד PCE נמוך, ניראה כנראה זינוק במדד הראסל של מניות הצמיחה הקטנות והמשך עליות בחברות אלו בחודשים הקרובים.

 

השקעות מוצלחות לכולן/ם!

 

תוכלו להירשם לבלוג זה חינם כאן ולהתחיל לקבל במייל מאמרים הדנים בתחום ההשקעות.

תוכלו גם לעקוב אחרינו בטוויטר כאן, שם אנחנו מפרסמים עדכונים קצרים יותר.

 

שימו לב שבמאמר זה אנחנו משתפים אתכם בתחזיותינו, דעותינו ושיקולינו לצורכי מידע, אך אין זה יעוץ או הכוונה כיצד לפעול ו/או לנהל את השקעותיכם ויתכן ואנו משקיעים בחלק או בכל החברות המוזכרות במאמר. על כל אחד ואחת לבצע את בדיקותיו/ה ולהסיק מסקנות בהתאם להעדפותיו/ה.

 

זכרו, המנוי לתיק הפרמיום, תיק הצמיחה ותיק ה- AI הוא מנוי לשנה. כברירת מחדל המנוי מתחדש אוטומטית כל שנה. תוכלו לסיים את המנוי שלכם בכל עת דרך הפרופיל שלכם/ן (בחרו מהתפריט "המנוי שלי", בחרו בסוג המינוי ו"ביטול מנוי") באתר זה. אם אתם מקבלים את המאמרים גם בהודעות ווטסאפ, תוכלו גם לשלוח הודעת "בקשה להפסקת מנוי פרמיום או צמיחה" או להפסקת השליחה בווטסאפ בלבד.

77 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page